Пасат Б4 1з ГЛ монтиране на зумер за забравени светлини?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
soadfan
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 1з ГЛ монтиране на зумер за забравени светлини?

Мнениеот soadfan » Чет 20 фев 2014 6:25

За трети път ги забравям фаровете включени, този път акумулатора подаде оставка и реших да монтирам зумер.
Идеята ми е да ползвам, реле с нормално затворена верига. Управляващата ще взима плюс след контакт (т.е. ще прекъсва товара при контакт за да не пищи зумера). А пък захранване/товар ще взима след ключ за фаровете. Тествах го на "сухо" работи както предположих, че ще работи. Плюс след контакт ще изровя някъде изпод волана, как да открия кабелчето за габаритите (защото предполагам, че те не минават през реле). Тоя панел, на който са монтирани ключа за фаровете и лампичката сваля ли се самостоятелно или трябва цялото табло?

П.П. Приемам и други идеи за зумер. Дал съм 1.08 лв., все ще се ги прежаля някак си, а може и на мотора да ги монтирам за по-весело, там поне всички кабеляци се виждат :D

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтиране на зумер за забравени светлини Пасат Б4 1з ГЛ?

Мнениеот venll-vr » Чет 20 фев 2014 7:57

Вземате + от габаритите от ключа на светлините и - от лампата в купето. Така при отваряне на врата ще се включи зумера.

ico_919
Автомобил: Vw Golf
Двигател: ASV 2000

Мнениеот ico_919 » Чет 20 фев 2014 8:21

Л.м защо не си сложиш едно реле за автоматично цакане на фаровете чиста работа 10 15 лв

Потребителски аватар
soadfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soadfan » Чет 20 фев 2014 10:20

venll-vr написа:Вземате + от габаритите от ключа на светлините и - от лампата в купето. Така при отваряне на врата ще се включи зумера.

Има проблем, бутоните по вратите изглеждат здрави, но лампата си свети постоянно. За това съм го решил с реле с нормално затворена верига. Само кабела за габаритите от къде минава ме интересува.
Поздрави!

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Пасат Б4 1з ГЛ монтиране на зумер за забравени светлини?

Мнениеот Pet_rov » Чет 20 фев 2014 15:29

Ключа за светлините, ако е като моят - с регулиране на фаровете и осветеността на таблото, се вади като - пъха се нещо тънко и здраво в горния му край по-вляво - има 2 пластмасови сиви зъба, които го държат. Номерът е да улучиш единият от двата зъба с пластината или плоска тънка отверка и да го мръднеш надясно, като същевременно дръпнеш ключа. Дано си разбрал обяснението. Съжалявам, че няма как да снимам. Ако не бързаш, утре ще направя снимки и ще кача.

Потребителски аватар
soadfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soadfan » Чет 20 фев 2014 20:14

Такъв е да. Ами в Събота съм предвидил да се занимавам, така че утре не ми е късно, ако ти се занимава да поснимаш :D

Последна промяна от gr_kanev на Пет 21 фев 2014 9:46, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "Цитат", има и "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пет 21 фев 2014 20:51

P2210043.jpg
P2210043.jpg (25.45 KиБ) Видяна 1728 пъти

P2210044.jpg
P2210044.jpg (26.79 KиБ) Видяна 1727 пъти

P2210045.jpg

P2210046.jpg

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 21 фев 2014 21:12

Оригинално реле със зумер нямаше ли тази кола или бъркам ? :gruebel

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пет 21 фев 2014 21:20

Има си.Поне моята има. Не знам защо колегата ще прави гимнастики. Не е споделил. И съм забелязал,че веднъж при свързването на CD-тоя като разделих червения и жълт захранващи кабели на плейъра вързани заедно, и ги вързах по цветове според инсталацията на колата, един път свири зумерът, един път не.

Потребителски аватар
soadfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soadfan » Съб 22 фев 2014 5:24

Ми при мен не работи. Колкото до гимнастиката, за 20 минути работа със запояването, но ако има оригинално реле със зумер, бих го подменил.

П.П. На рендето беше счупено бутончето и плафона светеше постоянно, та и там го бях изключил, но зумера работеше. Само, че понеже си мислеше, че вратата е отворена постоянно, сработваше в момента, в който изключиш контакта.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Нед 23 фев 2014 11:16

Колега, Б4 си има фабричен зумер. Намира се при бушоните, голямо черно реле (мисля беше 36, но не помня добре, после ще слеза да погледна). За плафона, някое от ключетата на вратите е сдало багажа. Държат се на по един рапиден винт, развиваш, вадиш кабелната обувка последователно на всяко и гледаш при откачането на кое ключе лампата ще угасне.При мен беше задно ляво :th_up
Само да ти обърна внимание, че при угасен двигател лоста на мигачите задейства левите или десните габарити (зависи на къде е лоста)и при отваряне на шоф. врата пак се задейства зумера.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Нед 23 фев 2014 12:51

Да, 36 е.
Прикачени файлове
DSC00068.JPG

Потребителски аватар
soadfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soadfan » Нед 23 фев 2014 16:54

Ми то свърши вече :D
Оказа се, че снопа кабели към ключа за фаровете има всичко необходимо (+, + след контакт и маса) и го сглобих за нула време:

Потребителски аватар
soadfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soadfan » Вто 25 фев 2014 6:58

Asko VW написа:Колега, Б4 си има фабричен зумер. Намира се при бушоните, голямо черно реле (мисля беше 36, но не помня добре, после ще слеза да погледна). За плафона, някое от ключетата на вратите е сдало багажа. Държат се на по един рапиден винт, развиваш, вадиш кабелната обувка последователно на всяко и гледаш при откачането на кое ключе лампата ще угасне.При мен беше задно ляво :th_up
Само да ти обърна внимание, че при угасен двигател лоста на мигачите задейства левите или десните габарити (зависи на къде е лоста)и при отваряне на шоф. врата пак се задейства зумера.

Щях да взимам сигнал от това ключе (след като прочетох поста), за да е пълна сигнализацията, но се оказа, че минава през плюса, който съм хванал (и в двата случая - ляв и десен мигач). Та зумера си сработва и в тези случаи.

П.П. Аз на реното свикнах да сработва зумера веднага, след изключване на контакта. Преимущество е, че дори и някъде да чакаш в колата, няма да оставиш фаровете влючени.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 26 фев 2014 19:38

Да де,ама Пасата минава на габарити като върнеш ключа.Особено докато чакам някого в колата никога не изключвам фаровете,седя на габарити.Не за друго,а просто ще забравя да ги включа като тръгна.Пък и фабрично докато не извадиш ключа от ключалката зумера не сработва,което си е предимство.
За това най-добре си взем от някоя морга въпросното реле за 2 до 5 лв.,оправи си инсталацията по плафона и си карай.Ако бутончетата са в ред,има вероятност да ти се е протрил някъде кабела и да дава на маса,особено по задните врати/защо не лява/.Замери ги.

Върни се в “Passat”