след смяна на предни амортисьори-не тръгва - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 01 яну 2007 18:59

Ако е излязло от главината /малко вероятно/ там то се държи на гайка. Но по скоро е излязло карето. То влиза в полуоската на шлици както каза колегата. На нея има един улей в който има зегерка. Вкарваш карето до улея и с тънка отверка подвеждаш зегерката да влезе в карето и после буташ докато не щракне. И ако все пак проблема е при главината провери резбите на карето и на гайката стига да не е изпаднала и тя заедно с полуоската.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 02 яну 2007 16:23

добре де а от какъв зор си вадил полуоските след като сменяш амортесьори :roll: смяната и няма нищо общо с това

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 02 яну 2007 17:42

А бе и аз не разбрах дали колегата ги е вадил или те са поизпаднали :) както и дали се е справил с проблема

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 02 яну 2007 21:25

Изпадна.Полуоската се измъкна от карето.Проблема е в зегерката,която ЛИПСВА!Карал съм поне 80 000км. без нея. :shock Сега имам проблем с развиването на гайката на карето.С хубава гидория и цялата ми маса и сила не поддава.Взел съм 1 кръстачка като на вулканизаторите и ще пробвам с нея.Ако не стане,ще прибавя и тръба към нея,за по-голяма подемна сила(утре).

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 02 яну 2007 23:02

тръба написа:Изпадна.Полуоската се измъкна от карето.Проблема е в зегерката,която ЛИПСВА!Карал съм поне 80 000км. без нея. :shock Сега имам проблем с развиването на гайката на карето.С хубава гидория и цялата ми маса и сила не поддава.Взел съм 1 кръстачка като на вулканизаторите и ще пробвам с нея.Ако не стане,ще прибавя и тръба към нея,за по-голяма подемна сила(утре).
нагрей я малко със някаква горелка и ще се отвие,но после слагай нова

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 03 яну 2007 0:08

Колега като пробва6 с кръста4ката сложи удължения и от двете страни за да не се осуче личен опит :wink: По-добре не я грей гейката. с две рамена и помощ от прияртел трябва да стане ако ти е читава кръстачката. А за зегерката по-напред в темата съм обяснил подробно как стават нещата ако срещнеш затруднения. Успех!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 03 яну 2007 1:05

Каква кръстачка бе, трябва ти тръба(камионска), май номер 32 беше, може и камионска гидория, винтов крик(за опора) и голям лост :wink: После стъпваш първо с едното краче, а после с другото и си готов :D
П.П.Не се коси, по гадно е като блокират зегерките и после на 100 тонната преса и шлиците се позамазват :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 03 яну 2007 1:16

кви са тия филми за крикове и тем подобни,трябва ти 30мм камък ,твърдо рамо и пар4е тръба ,ако с 50-60см тръба не ще ,с метър дължина ще се развие;успех само си намери здрав инструмент

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 03 яну 2007 3:03

"Звяра" пак е в пътя! :twisted: :yeaha: Колеги,казвам ви едно голямо БЛАГОДАРЯ!Съветите ви бяха безценни. :bowdown Помогнахте ми много и навреме.Камъка за гайката е номер 30.Без малко остана да го "ремонтирам" с кирката.Резултатът е "олекване" на волана(все едно съм с хидравлика),пътя се "чувства" по-добре,леко повдигане на предницата,допълнителна стабилност(особено на завои).Предстои ми да мина стенд.След него ще пиша. :D

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 03 яну 2007 19:09

NovobranecGT написа:Каква кръстачка бе...

Ако не разполагаш с хубав инструмент и рамото почне да ти се връзва на фльонга взимаш една истинска кръстачка за гуми а не от тея китайските на която от едната страна е квадрат като за влошка и слагаш рамо и от двете страни и от едната натискаш надолу а от другата нагоре. Хем прилагаш повече сила хем намаляваш вероятността да огънеш рамото. На мойта кола преди да отвия въпросните гайки с кръстачката огънах 2 рамена а третото го счупих. Все пак не винаги разполагаш с пневматичен пистолет или гедоре за тежкотоварни автомобили а тези гейки се отвиват бая трудно понякога :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”