Единствено при АФН ме притеснява да не зацапа турбината. Имам един приятел с Пасат б4 тди 90к.с. тои от 3 години го кара с масло и колата още върви, прекарал е тонове

stanimir1123 написа:Точно при DI по добре прекарват маслото, защото се разпръсква по добре в цилиндъра....
red.devilll написа:НЕзнам дали ти се струва бая колега 2-3 литра олио на 7 литра нафта,но мог ада ти кажа спокойно,че един познат мина лятото около 45000км(защото заедно му сменяме маслото и знам колко са км) само на НЕРАФИНИРАНО ОЛИО ако не знеш какво е -поне 5 пъти по гъсто от обикновенното олио.Сега зимата кара 50/50 или 70/30 в полза на нафтата.И да не кажа голяма дума сигурно е навъртял 60-70 000км вече и нито му се качва маслото ,нито е счупил турбина.Сметни си сам колко пари е спестил и със сигурност са повече от колкото струва тази четворка.Имам и други познати,които карат на отработено масло и олио и още не са имали проблеми нито с туррбини ,нито с помпи.
Аз лично не бих сложил такива смеси в резервуара,но много хора си карат масово и то само на масло и олио без да го смесват с нафта-предимно лятото,а зимата нешат с нафта.Аз слагам единствено двутактово масло за резачки по 500-600мл на един резервуар нафта
Juiced написа:Не ти ли е малко множко малото за един резервУар.
red.devilll написа:...
Още като го започна на олио го питах дали му няма нищо така и отговор"20-30 000км ако изхара съм избил цялата кола" преди голфа имаше БМВ 318TDS и него така го тъпчеше.
ЗА това мисля,че няма смисъл да пишем че се покачвало маслото(както твърдиш) и че се скапвал двигателя....
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 49 госта