Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот stanimir1123 » Нед 23 фев 2014 16:34

Точно при DI по добре прекарват маслото, защото се разпръсква по добре в цилиндъра.При предкамерните съм забелязал че често горят свещите.
Единствено при АФН ме притеснява да не зацапа турбината. Имам един приятел с Пасат б4 тди 90к.с. тои от 3 години го кара с масло и колата още върви, прекарал е тонове icon_idea

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 23 фев 2014 16:47

stanimir1123 написа:Точно при DI по добре прекарват маслото, защото се разпръсква по добре в цилиндъра....

Тук не съм съгласен , но както и да е , не ми се спори защо , знам какви са последствията , въобще тук не се визират подгревни свеши :th_up Като ти се качи нивото на маслото в картера и съсипеш турбото, сам ще разбереш .

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 23 фев 2014 20:11

Сипвам олио "Лазур" от Карфур,хем по евтино от нафтата хем си е добавка.1.80-2.00лв / литър!
На 7 литра нафта слагам 3 литра Лазуреццц.Днес похапна 2 литра,и много и хареса! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 23 фев 2014 20:14

:biggrin на предкамерна кола ли е това ?

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 23 фев 2014 20:16

vw golf 4 AHF 110к.с
И на -3 градуса и слагам....
Като стане под -10 спирам с лазуреца,да не прекаляваме все пак...
Или като направят цената 2.40лв (защото ми се губи смисъла) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 23 фев 2014 20:51

Струва ми се бая за TDI :stumm следи си маслото .

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 23 фев 2014 21:03

Имам около 6 литра... :Mr Green Fun
Там пък прекалих последният път,и няма да остана без масло скоро!

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 23 фев 2014 21:27

:biggrin не е за оставането , ще се увеличава нивото му . Това е опасното . Щото не доизгаря правилно "горивото" и се стича по стените на цилиндъра олио , оттам се смесва с двигателно и скапва турбото .

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 24 фев 2014 8:39

НЕзнам дали ти се струва бая колега 2-3 литра олио на 7 литра нафта,но мог ада ти кажа спокойно,че един познат мина лятото около 45000км(защото заедно му сменяме маслото и знам колко са км) само на НЕРАФИНИРАНО ОЛИО ако не знеш какво е -поне 5 пъти по гъсто от обикновенното олио.Сега зимата кара 50/50 или 70/30 в полза на нафтата.И да не кажа голяма дума сигурно е навъртял 60-70 000км вече и нито му се качва маслото ,нито е счупил турбина.Сметни си сам колко пари е спестил и със сигурност са повече от колкото струва тази четворка.Имам и други познати,които карат на отработено масло и олио и още не са имали проблеми нито с туррбини ,нито с помпи.
Аз лично не бих сложил такива смеси в резервуара,но много хора си карат масово и то само на масло и олио без да го смесват с нафта-предимно лятото,а зимата нешат с нафта.Аз слагам единствено двутактово масло за резачки по 500-600мл на един резервуар нафта

Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Мнениеот Juiced » Пон 24 фев 2014 9:38

Не ти ли е малко множко малото за един резервУар.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 24 фев 2014 9:54

red.devilll написа:НЕзнам дали ти се струва бая колега 2-3 литра олио на 7 литра нафта,но мог ада ти кажа спокойно,че един познат мина лятото около 45000км(защото заедно му сменяме маслото и знам колко са км) само на НЕРАФИНИРАНО ОЛИО ако не знеш какво е -поне 5 пъти по гъсто от обикновенното олио.Сега зимата кара 50/50 или 70/30 в полза на нафтата.И да не кажа голяма дума сигурно е навъртял 60-70 000км вече и нито му се качва маслото ,нито е счупил турбина.Сметни си сам колко пари е спестил и със сигурност са повече от колкото струва тази четворка.Имам и други познати,които карат на отработено масло и олио и още не са имали проблеми нито с туррбини ,нито с помпи.
Аз лично не бих сложил такива смеси в резервуара,но много хора си карат масово и то само на масло и олио без да го смесват с нафта-предимно лятото,а зимата нешат с нафта.Аз слагам единствено двутактово масло за резачки по 500-600мл на един резервуар нафта

Темата е : сипвате ли масло в нафтата , а не- сипвате ли нафта в маслото ! И колега ,пределно наясно съм с алтернативни горива :wink Карал съм с такива , но никога на ТДИ , щото не ,че няма да стане , а защото е необходима задължително система с два резервоара, подгрев на "горивото" и прочие ! В обратния вариант - прееб@ваш маторетката . И не го вярвам това , че лятото го "перете" само на олио тоя Г4 , че и нерафинирано !! Виждал съм отворен мотор, на какво приличат буталата и дюзите карани "предимно" с олио ( и то рафинирано) . На друг се скъса вал на помпата и отроши тотално мотора - пак с алтернативни горива в прекалена концентрация, без спец подготовка на системата. Нека спора приключи сега , да не пълним темата със спам :th_up Всеки си има глава на раменете си и преценява как и по какъв начин да строши колата си.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 26 фев 2014 0:28

Колега,мотора ще се отваря в най-скоро време,защото духа и ще се постарая да снимам буталата за да ги видиш.Според мен не му е духнала гарнитурата или не е спукал главата заради олиото.Аз лично на моя кола никога не бих сложил такива гняси,но има и такива хора.Днеска говорихме и каза че за 2 години има 84000км.Сам си направи сметка подобие на дизел на средна цена около 2,5лв и олио на цена около 0,7-0,6 лв,а по някой път и без пари.За да ти е по-лезно ще ти го сметна на среден разхох 6л на 100км. има няма 4980л гориво.Едното е на стойност: 12450лв а другото 3000лв.разлика 9500 лв.За такива пари ще си вземе 2 голфа.
Още като го започна на олио го питах дали му няма нищо така и отговор"20-30 000км ако изхара съм избил цялата кола" преди голфа имаше БМВ 318TDS и него така го тъпчеше.
ЗА това мисля,че няма смисъл да пишем че се покачвало маслото(както твърдиш) и че се скапвал двигателя.То никой не може да каже колко живот има един мотор.Аз аз съм виждал скъсан колянов вал на форд фиеста,който е каран само на нафта-добре че не беше сложил 5 литра олио,че тогава от олиото щеше да се скъса вала.
А доколкото съм чул на масло било по-добре да се кара отколкото на олио-това съм чул и не знам каква е разликата ,а и нямам намерение да го сипвам в моя резервоар.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 26 фев 2014 0:31

Juiced написа:Не ти ли е малко множко малото за един резервУар.

Еми колега не мисля че ми е множко. На 66литра мисля,че 500-600мл не са много.Или поне за сега не ми е направило проблем,но слагам бездимно за резачки,защоти мисля че е по-добро от обикновенното на приста(или поне така си мисля де,може и да греша)

Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Мнениеот Juiced » Сря 26 фев 2014 9:30

На 50 литра по 250-300 мл е нормално да се слага. Аз до сега карах със синтетично двутактово, а от вчера сложих минерално и съм по-доволен. Двигателят мърка а моят АСВ по принцип е голяма мелница.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Сря 26 фев 2014 11:17

red.devilll написа:...
Още като го започна на олио го питах дали му няма нищо така и отговор"20-30 000км ако изхара съм избил цялата кола" преди голфа имаше БМВ 318TDS и него така го тъпчеше.
ЗА това мисля,че няма смисъл да пишем че се покачвало маслото(както твърдиш) и че се скапвал двигателя....

Има коли които по-"понасят" да се карата с алтернативи , без кой знае какви приспособления, това са предкамерните дизели , в случая какъвто е ТДС- предкамерен дизел с уест-геит турбо. Карайте един ТДИ на ВАГ, хеле и с пром,геометрия на турбо, само с алтернатива без система за такава и ...няма карате дълго .
Пишете тоя карал , оня карал дизел с алтернатива , ма какъв точно е мотора - няма подробности и щом "оня" може и аз "мога" :screwy На мотори с директно впръскване , какъвто е ТДИ на ВАГ , не става да се кара на ...високи концентрации алтернатива. Написал съм какво се получава, има и проплакали ентусиасти и в нашия форум . Сори за офф-а, аз спирам със спора дотук :redface
П.п. и не е необходимо да се купува скъпо масло (както и синтетика) за добавяне в нафтата, достатъчно е да е бездимно- двутактово ( пожелание) и най-евтиното ще ви върши добра работа :th_up

Върни се в “Дизелови агрегати”