Golf3,1Z TDI 1994 - не ускорява равномерно-РЕШЕНО-H75
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Re: Golf3,1Z не ускорява равномерно
Най-добре свали турбото и първо извади маслото което е вътре в гейта нямаш си и представа колко масло има вътре и тогава в същото време го раздвижи с ВД 40 и с пистолет за въздух!аз така направих!
Последна промяна от gr_kanev на Пон 17 фев 2014 12:01, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Че то нали въздух минава там...от къде това масло
- Dare_16V_9A
Хохооо има масло и още как!Ми нали картерните газове минават през турбото и турбопътищата!
Последна промяна от gr_kanev на Пон 17 фев 2014 12:02, променено общо 1 път.
- drago_tr
Хм...ще го проверя тогава.
Мерси за насоката
Само не разбрах с пистолета за горещ въздух какво правиш....би ли уточнил
Мерси за насоката
Само не разбрах с пистолета за горещ въздух какво правиш....би ли уточнил
- Dare_16V_9A
С пистолет за въздух къде съм казал за горещ въздух с компресор раздвижваш гейта той работи на надув не на вакум!
- drago_tr
Така....ето какво направих днес:
1.Смених маркуча за вакума от колектора до компа. Само него не бях сменил. Видя ми се добре, но все пак го смених. Отворих компа, вътре маркучето беше перфектно. Не го пипах и затворих кутията.
2.Смених всички маркучи на обратната нафта.
3.Изкормих цедката на помпата за обратната нафта и продухах там клапанчето.
4.Лостчето на турбото се движеше нормално открай до край, не заяждаше, но така или иначе напръсках хуваво там с ВД-40, и го движих напред назад ако има нещо да се е запекло да се поразкара.
5. Взех отново та почистих дебитомера.
И така....тая купчина ламарина взе че тръгна...нямя и помен от набирането на тласъщи. Сега вече върви като истинско TDI
Направих и 2 лога да си кажете мнението. Само 2 са защото за толкова ми стигна батерията
За информация на всички, понеже сменявах всички вакуми и взех че ги измерих с метъра. Общата дължина на всички ако искате да ги сменяте, заедно с тези за обратната нафта.....си пригответе 5 метра
1.Смених маркуча за вакума от колектора до компа. Само него не бях сменил. Видя ми се добре, но все пак го смених. Отворих компа, вътре маркучето беше перфектно. Не го пипах и затворих кутията.
2.Смених всички маркучи на обратната нафта.
3.Изкормих цедката на помпата за обратната нафта и продухах там клапанчето.
4.Лостчето на турбото се движеше нормално открай до край, не заяждаше, но така или иначе напръсках хуваво там с ВД-40, и го движих напред назад ако има нещо да се е запекло да се поразкара.
5. Взех отново та почистих дебитомера.
И така....тая купчина ламарина взе че тръгна...нямя и помен от набирането на тласъщи. Сега вече върви като истинско TDI

Направих и 2 лога да си кажете мнението. Само 2 са защото за толкова ми стигна батерията

За информация на всички, понеже сменявах всички вакуми и взех че ги измерих с метъра. Общата дължина на всички ако искате да ги сменяте, заедно с тези за обратната нафта.....си пригответе 5 метра

колега,как я изчисти тази помпа,че моята и тя май е за чистене! ако ти се занимава може да се видим да ми обясниш! 

- drago_tr
Последното което направих по проблема със неравномерното набиране, е че издърпах маркуча на вакума, който влиза в EGR-а и на тоя маркуч турнах една тапа и го оставих да виси. Въпреки че съм запушил EGR-а с ламарина, направих и това. След тази интервенция, рязко се подобри автомобила и то по скоро работата му във високите обороти. Сега не дава да го пипнеш.....ама каква е връзката и какъв е бил проблема с този EGR не знам, защото като го отварях да му слагам ламарината ми се видя чист вътре...не мога да си обясня 

Последна промяна от drago_tr на Вто 25 фев 2014 20:07, променено общо 1 път.
Re: Golf3,1Z не ускорява равномерно - РЕШЕНО!
Може да е лапал въздух от него, въпреки че си го запушил с ламарина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Освен "РЕШЕНО" в заглавието, ще е полезно решението да се опише в първия пост. Това в случай, че авторът има желание да улесни търсещите.
- drago_tr
Колеги..помогнете ми да разчета тия лог файлове които съм дал по нагоре....дали да пипам още нещо по тая кола 

- drago_tr
Днес поразкарах Голфа на по дълъг път.....Проблема беше пак налице.
Е вече не знам за кое по напред да въбирам пари...за дебитомер ли, за помпа ли, за актуатор ли...
Специалистите нишо не казват за логовете...значи явно ще се боря сам
Е вече не знам за кое по напред да въбирам пари...за дебитомер ли, за помпа ли, за актуатор ли...

Специалистите нишо не казват за логовете...значи явно ще се боря сам

- drago_tr
Колеги...От пасат 1.9 тди 110 коня AFN...става ли дебитомера на голф 3 1.9 TDI 1z 90 коня