На масло не пали.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1Z на масло не пали.
Уф, ако знаете какво има в нафтата от колонките, на въглища ще минете...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми каквото има "по тръбата" или в цистерните на монополиста. Само някои слагат още гнясове....уж като добавки.
Последна промяна от gr_kanev на Пет 28 фев 2014 9:47, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Братле, маслото е доста по-гъсто от олиото. Аз съм карал моето голфе доста дълго на олио. Пробвах веднъж на масло... Беше лятото и понеже видях, че маслото е по-гъсто реших да го направя 50:50 (а лятото си карам попринцип 30:70 нафта:олио). Резултата беше запушен филтър и доста трудно палене като се има на предвид, че беше 30+ градуса, отделно нямаше и мощност. Лично според мен, ако има от къде да взимаш олио, карай на олио. Ако все пак няма от къде да си намираш, а имаш под ръка отработено масло, то го разреждай поне до 50:50. Сега с тези температури дори 70:30 (70-нафта).
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Напълно съм съгласен с колегата polkut ! Тествал съм маслото - не е добра идея да се кара чисто ... трябва добре да се разреди.
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
А аз си карам с вода от чешмата и си пали и при -20.Хаха
Ще ме накарате да се откажа от форума.
Ще ме накарате да се откажа от форума.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
С вода от чешмата не става, има много варовик и впоследствие затлачва дюзите! После колкото и Калгон да слагаш не помага .. т.е. не важи онова за пералнята и дълголетието с Калгон

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега не тормози ТДИ-то с масло. Все пак е с директно впръскване, на някой предкамерен дизел слагай без да мислиш. Примерно на френските DTI може и вървят хиляди километри само с промиване на филтъра чат пат.
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Колега ами то ДТИ пак е с директно впръскване
не е предкамерен.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Дали
предкамерни са и в случая се отнася за Рендак ДТИ- турбодизел с кулер . С директно са КР моторите им .
П.п. пропуснах обозначението за Пежаците - DT - турбодизел с кулер, се водят предкамерните.

П.п. пропуснах обозначението за Пежаците - DT - турбодизел с кулер, се водят предкамерните.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Имам двама авери дето си караха баварките на масло и резила беше 3 месеца на масло пълно разглабяне на помпите промивки и т.н. нямаш си на идея за какъв мазгоч ставаше на въпрос,чудо беше че тия помпи пак проработиха,но от тогава пак си монаха на нафта !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи мислех, че стартера на дизела върти бавно, но като видях на един колега как върти на AJM поне два пъти по бързо, стигам до извода, че съм за нов акумулатор и ревизия на стартер. Но дори и така с бавен стартер, и с 2 подгревни свещи вчера, и днеска на около 0гр. с около 5-6 сек въртене пали при 50 на 50 масло нафта. При топъл двигател няма разлика с нафта. Другата седмица ще оправя посочените неща и ще видя колко мога да вдигна порцията масло. Дай боже на 100%. А пък и не виждам проблем, че е директно впръскване, а не предкамерен, та даже е и по- добре.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
horsito написа:.. Дай боже на 100%. А пък и не виждам проблем, че е директно впръскване, а не предкамерен, та даже е и по- добре.
Ще го "видиш"- гарантирам ти го , казвам го без лоша мисъл . В случая най-подходящи за "експерименти" са именно предкамерните , заради способността да работят с горива с ниско цетаново число , каквото в случая са "маслото" и холиото.
В мотори с директно впръскване ,не доизгаря добре олиото/маслото и се стича по стените на цилиндъра , оттам се смесва с двиг.масло .....Напоследък нещо го раздавам самарянин с отчаяни опити да вкарам яснота по проблема/ите с алтернативни горива ....изчерпах се и се отказвам от съвети в тази насока. Усещам ,че ще има и други теми от колегата horsito Успех ти желая колега .
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
значи като си сменям маслото,направо да кажа на майстора директно от картера да ми го сипе в резервоара и няма проблем

-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Колега, да не влизаме в излишни полемики но 1.9 дти на Рено е с ДИРЕКТНО ВПРЪСКВАНЕ
http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-1-9-DTI-INJECTORS-LAGUNA-CLIO-SCENIC-MEGANE-/251446956929?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a8b681381
Това са дюзи за директно впръскване не за предкамерни дизели, и имат дупка в буталото, на това ако му казваш предкамерен дизел.
Не само ВАГ използват директното впръскване
За да не използват същата абревиатура като ВАГ, при тях е ДТИ,

http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-1-9-DTI-INJECTORS-LAGUNA-CLIO-SCENIC-MEGANE-/251446956929?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a8b681381
Това са дюзи за директно впръскване не за предкамерни дизели, и имат дупка в буталото, на това ако му казваш предкамерен дизел.
Не само ВАГ използват директното впръскване

За да не използват същата абревиатура като ВАГ, при тях е ДТИ,
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега повечето 1.9 ДТИ са с директно впръскване, но всички по-големи двигатели от 2.2 нагоре са или предкамерни, или комънрейл след 2000 година. http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_G-Type_engine
Последна промяна от gr_kanev на Пет 28 фев 2014 9:50, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”