Passat В5 AFN 1,9 110кс изпушва черно
Passat В5 AFN 1,9 110кс изпушва черно
Здравейте,колата я имам от 2-месеца и ми прави впечатление,че попушва повечко черен пушек.Чувам от по-запознати с материала,че било нормално,но от 1-седмица гледам чак бронята е почернил.Не гори масло а днеска ми направи впечатление,че като го изкарвах от двора и при тръгване без никаква газ както си работеше нормално,отзад изхвърли доста голям облак черен пушек само за секунда и без да има нещо нередно в работата на мотора и това беше.Но продължава да си попушва повечко от нормално.Какъв ли може да е проблема.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Passat В5 AFN 1,9 110кс изпушва черно
колега поразрови се в търсачката има доста написано!
да има и прочетох това онова,но ме притесняваше точно това буфкане изведнъж и после край.Все едно има някъде затапено и изведнъж буф един облак черен.Иначе продължавам да търся из форума.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Излизаш извън града и яко ръчка. Изкарай поне 20 км. в обороти над 3000(не е нужно на висока предавка) и виж дали проблема пак ще го има. Тогава пиши тук и ще умуваме
. Ако я имаш само от два месеца и си я карал бавничко в града, повече на студен мотор и си я галил, нямаш представа каква боза ще излезе от ауспуха, като направиш това, за което те съветвам. Ако е това, което си мисля, ще имаш един коренно различен автомобил
. Като тръгнеш да я "отпушваш" сложи в резервоара и някоя добавка за почистване на дизелови системи. Ако нямаш такава, може и двутактово масло (на половин резервоар около 150 грама). Ако усетиш нещо нередно, веднага спри за да не стане по-зле.

Последна промяна от lz2aii на Сря 26 фев 2014 14:05, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Погледни турбо пътищата за пробиви
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колегата е прав. Виж да няма леки пржбиви по турбопътищата. Тогава колата пуши без да оказва кой знае какво влиание върху вървежа. След като пробива стане голям почва да съска и спира да върви. Друго за което се сещам е запушен катализатор и като се събере дим излиза на облаци. Пикаещите дюзи също пушат
Добре колеги,ще започна от ръчкането и след това другите съвети.Ще пиша какво е станало.Да от два месеца я имам и действително съм я галил,не е влизала повече от 2500 оборота.Ще пробвам всичко.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ ръчкай пушеща кола,за да не ревеш за счупена турбина!
При една качествена диагностика проблема се открива за половин час!!!
Тези коли не се оправят с продухване и форсиране!!!
Ако не е тайна пиши от къде си ,за да те насочим къде и кой да ти помогне!?
При една качествена диагностика проблема се открива за половин час!!!

Тези коли не се оправят с продухване и форсиране!!!

Ако не е тайна пиши от къде си ,за да те насочим къде и кой да ти помогне!?
Върни се в “Дизелови агрегати”