Г4 наводнено място зад пасажера
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Г4 наводнено място зад пасажера
Момчета, помагайте, че се видях в приключение... След дъждовете тези дни на мястото отдясно зад пасажера имаше обилно количество вода... Четох, търсих из теми, но не ми стана ясно от къде ще влезе... Отдолу тапите на пода са ок... Колата е четворка, хечбек с четири врати...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Наводнено място зад пасажера
Ами...единствено реално е да си влезнеш в колата с едно фенерче...то да си вали а ти гледкаш откъде навлиза
- streetracer1
Огледах отдолу тапите и имаше 1-2 с леко откъснато по крайщата. Нямах силикон под ръка, но съм им намерил решението. Тъпото е, че не ги виждах в купето, тоест не знам какво баш затапват. Едната от тях се намира на гредата, през която минават 2 маркучета(може и жило за ръчната да е), под шофьорската седалка. Интересно ми е от всяка една тапа отдолу, дори и от тази, ли е възможно да влезе водица? ...
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Със същия проблем се срещнах при моя голф 4 още днес(колата все още стои с отворени врати с цел проветряване), само че при мен водата е зад шофьорската седалка и не много голям като обем. Аз си мислех, че някой от автокъщата (понеже го купих преди 5-6 дни)е налял вода, но сега почнах да си мисля, че може и от някъде да влиза вода :(
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Люк има ли?
- streetracer1
Знаех си, че нещо пропускам да спомена... Не, няма люк. Значи при разкостването днес хванах яко вода само отзад отдясно! Отпред отдясно влажнееше само отдолу вълнената изолация, но не беше чак горе по текстила нямаше. Отдавам това отпред на водата отзад и за това се съсредоточавам там. Четох за разни преливания през праговете и прочее, за не прилепващи уплътнения и тем подобни, но не хващам при мен от какво е.
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Водата обикновено тече отгоре надолу ;)
- streetracer1
Да, но проблемът е, че не знам дали се появи след престой или след пътуване из дъжда... Пътувах Враца-София и май не беше мокро преди да тръгна, не си спомням. Знам, че 2 дни преди пътуването чистих и беше сухо. Дойдох в София, стоя навън и днес заварих водицата когато реших пак да почистя. При огледа на уплътненията не видях нито скъсано, нито разместено, нито каквото и де е нередно. Само въпросните 1-2 тапи на пода, които не липсваха, а просто имаха поизядено по ръбовете. През абсолютно всички места отдолу, където има тапи, ли може да влезе водата?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Г4 наводнено място зад пасажера
Не знам при Г4 как е , но ако примерно се напълни с вода в отделението под чистачките ( запушен дренаж ), дали не може да влезе вода оттам в купето?
- streetracer1
Може, но не е както при А4 и пасат. Другото е, че при мен мокрото като цяло е отзад.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да ама пропускаш, че имаш въздуховод за краката отзад, който по една случайност започва отпред и е най-ниската точка на кожуха за вентилацията ;)
Искам да кажа, че ако прелее вода и влезе в кожуха за вентилация, част от нея ще изтече отпред (много малка част) през вентилатора за купето, част от нея ще изтече през отвора за изливане на конденза от климатичната система (ако има климатик), ама част от нея ще прелее оттам и ще отиде към тялото с клапите, което в най-ниската си точка има въздуховоди за задните седалки.По пътя на водата, десния въздуховод (за дясната задна част) е най-близо и ще тече първо в него... Въздуховода свършва точно под предната седалка и пълни задните крака с вода
.Ако се окаже това,значи имаш проблем и с оттичането на конденза от климатика и ще трябва като се постопли времето,да му се обърне внимание (иначе оттам щеше да изтече доста голяма част от водата, която влиза,освен ако не влиза твърде много вода).
Отвори при чистачките корите и прегледай хубаво какво се случва. Сипи вода (поне една кофа 10Л) от дясно при филтъра за купето (ама до него, а не върху него
) и виж дали се оттича нормално през отвора. Обикновено уплътнението на филтърната кутия е заминало след толкова години и ако отводите задържат вода, там се пълни и водата влиза под филтъра към вентилацията и по гореописаната схема, ти създава условия за аквариум :) .Отводите на това пространство са две дупки към калниците отстрани. Обикновено там застава някое листо и резултата е налице.Друг проблем на Голф 4,който пак завършва така - счупена кора под предния прозорец в частта,където е филтъра - тя го пази да не тече вода право върху него.Ако я няма или е на 55 парчета (както обикновено са),водата от прозореца тече право в парното и резултата е същия
Не гарантирам,че е оттам,ама поне може да провериш.

Искам да кажа, че ако прелее вода и влезе в кожуха за вентилация, част от нея ще изтече отпред (много малка част) през вентилатора за купето, част от нея ще изтече през отвора за изливане на конденза от климатичната система (ако има климатик), ама част от нея ще прелее оттам и ще отиде към тялото с клапите, което в най-ниската си точка има въздуховоди за задните седалки.По пътя на водата, десния въздуховод (за дясната задна част) е най-близо и ще тече първо в него... Въздуховода свършва точно под предната седалка и пълни задните крака с вода

Отвори при чистачките корите и прегледай хубаво какво се случва. Сипи вода (поне една кофа 10Л) от дясно при филтъра за купето (ама до него, а не върху него

Не гарантирам,че е оттам,ама поне може да провериш.

- streetracer1
Последно като гледах дренажите до филтъра бяха ок, а тази отводнителната чинийка над филтъра е здрава, без пукнатини. Утре ще погледна пак този дренаж. Като разкачах праговете видях следи от вода под самия механизъм на колана за пасажера до водача.
- streetracer1
Днес, след цяла нощ дъжд, отзад си влажнее както вчера след подсушаването. Започвам да мисля, че водичката идва при каране, тоест тапите се ебават с мен. При първия удобен момент ще ги намажа с антикор или черен силикон. Днес ще поседя с фенера докато вали за да дебна уплътненията.
П.П. Тръбата на парното, която излиза отзад отдясно е абсолютно суха и покафеняла от прах.Няма следа да е минавала вода от там.
П.П. Тръбата на парното, която излиза отзад отдясно е абсолютно суха и покафеняла от прах.Няма следа да е минавала вода от там.
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Както казах и аз имам такъв проблем, но след като прочетох отговора на колегата (zfa159) реших да погледна корите под чистачките..и какво да видя !? кал, пръчки, листа от разни видове дървета и още мн боклуци, всичко беше запушено. Почистих ама не знам дали проблема е решен ще видим след дъжда кво ще стане.
- streetracer1
Причината да влажнее отпред май я открих. Днес видях, че уплътнението на прага, което се пада под предна дясна колонка, беше мокро само в този участък. Респективно проблема ми е я запушен дренаж във вратата, я не прилепва хубаво металната част със стъклоповдигача. Това вече смятам, че не е проблем. Основният проблем е отзад и си стои още. Поради калищаците нямам възможност да легна да огледам хубаво отдолу, но ми прави впечатление, че не е по-мокро след снощния дъжд. Освен през парното има ли как да прелее повече отзад отколкото отпред по друг маршрут?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”