Колко масло гори вашият VW до смяната му?
Re: Колко масло гори вашият VW до смяната му?
решен е проблема...нови сегменти шлайфане на глава на двигател, ест. нови гарнитури и едва вчера видях,че пак е протекла гадта мръсна...пак ще сменям гарнитура на капака на разпр. вал...дразня се вече...а маслото не го знам каква марка са ми сложили, но е много тъмно-кафяво, и май не го гори, но не съм сигурен...отпреди 4К километра не съм НИТО сменял масло, НИТО съм доливал...Е, може би веднъж да съм долял около 100 грама...
Последна промяна от даката07д на Нед 07 дек 2014 23:29, променено общо 1 път.
проблема с пищенето се реши, като замаси(майстора)датчика за високото налягане...не е бил оригинален, и нещо не си е комуникирал добре с платката, до която отива сигнала от него...и така карам вече около 4-5000 км
Последна промяна от даката07д на Нед 07 дек 2014 23:31, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам vw passat в6 - 2 тди 170 hp не харчи масло. Но за разлика на това ми харчи антифриз.
- Wolfgar
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BBY 2003
Да не би да ти е спукана главата?
- Kosioo
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: 2.0L I4 EcoFuel
Като нов ползвател на VW Touran останах изненадан, че моторът иска допълнително масло от време на време. Другата кола, която ползвам от 8 години е Hyundai Accent отново бензинова 102к.с. и никога не съм наливал допълнително масло между смените.Нещо ми се развали леко добрия имидж на VW, който имах.
Както и да е, цитирам дословно от официалната книжка на автомобила на VW Touran 2.0 Ecofuel 109к.с., но предполагам се отнася и за други двигатели:
"Нормално е двигателят да изразходва масло. В зависимост от начина на каране и експлоатационните условия разходът на масло може да достигне до 1,0л/1000км. През първите 5000км разходът на масло може да е по-висок. При повишено натоварване на двигателя, като напр. продължително движение по магистрали през лятото, движение с ремарке или преминаване на планински проходи, трябва да поддържате маслото в интервала А (това е около горното ниво на пръчката), но не по-високо!
И нещо важно:
"Ако нивото на маслото е по-високо от позиция А не стартирайте двигателя - съществува опасност от повреда на катализатора и двигателя!"
Дано съм бил полезен.
Както и да е, цитирам дословно от официалната книжка на автомобила на VW Touran 2.0 Ecofuel 109к.с., но предполагам се отнася и за други двигатели:
"Нормално е двигателят да изразходва масло. В зависимост от начина на каране и експлоатационните условия разходът на масло може да достигне до 1,0л/1000км. През първите 5000км разходът на масло може да е по-висок. При повишено натоварване на двигателя, като напр. продължително движение по магистрали през лятото, движение с ремарке или преминаване на планински проходи, трябва да поддържате маслото в интервала А (това е около горното ниво на пръчката), но не по-високо!
И нещо важно:
"Ако нивото на маслото е по-високо от позиция А не стартирайте двигателя - съществува опасност от повреда на катализатора и двигателя!"
Дано съм бил полезен.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Ами нормално ,имал съм случаи на бабешко каране и колата ми няма да го пипне маслото... стъпя ли и с големия крак - няма начин да не го погорва
Който ги разправя тея филми с небараното масло от смяна до смяна... или не кара ,или нещо друго му се връща в картера(я бензин ,я антифриз) 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като цяло при пробег на дълги разстояния, двигателят продължително време работи на сравнително високи обороти (естествено зависи от карането). В такива условия разходът на масло може да е по-висок от средния. И обратното - в градски условия, при спокойно каране, е възможно разходът да е под средния.
Няма абсолютно правило разбира се, всичко зависи от конкретния автомобил.
За 14 000 км почти съм долял по-малко от литър. Доливането ми се наложи и в двата случая след дълъг пробег с натоварен автомобил и доста магистрално каране над 139 км в час.
Няма абсолютно правило разбира се, всичко зависи от конкретния автомобил.
За 14 000 км почти съм долял по-малко от литър. Доливането ми се наложи и в двата случая след дълъг пробег с натоварен автомобил и доста магистрално каране над 139 км в час.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз изобщо не доливам, слагам 5w30 long life и от наливането, до смяната дори не си личи да е паднало нивото. А си я натискам градско, а извън пак си я натискам, под 140-150км/ч не падам, дори на места и по-бързо (ако пътя позволява ест). 

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Колеги, май много зависи от маслото. Есента смених маслото. Старото беше някаква марка, която лично аз не съм я чувал. Изгори ми около литър за 11 000 км. Тогава го смених на Castrol Magnetic и мога да кажа, че до сега не го е барнало.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
При мен се получава следното: карам колата основно извънградско по магистрала, в повечето случай поне с още 2-ма човека в колата и багаж, като кракът ми е малко тежък - 140-150. Колата при тая скорост държи над 4000 rpm. Съответно гори масло, макар, че аспуха не е омазнен изобщо. Карам ли градско или до около 100 км/ч маслото не мърда.
От тук и питанката - имам проблем с горенето на масло или е нормано при различните режими на каране колата да гори масло.
От тук и питанката - имам проблем с горенето на масло или е нормано при различните режими на каране колата да гори масло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Затруднява ли те да прочетеш малко по-нагоре отговор ТОЧНО на това, което питаш? Дай телефон, да ти го прочета на глас!
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Има голямо значение кубатурата на двигателя, спред мен! При постоянно каране на 4000 и + оборота е нормално да ти харчи малко масалце, особено на 4 цилиндров двигател. Може и да греша, но съм останал с такова впечатление, малолитражките абсолютно винаги или поне аз не съм виждал 4 цилиндров двигател при високи обороти (поддържани дълго време) да не си хапват масалце, сега съм с шестак и грам не го пипа, въпреки че и аз на 6та по магистралата с 140км/ч съм близо до 4000оборота и под тази скорост не падам, само надувам.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Трябва да си харчи по мъничко,все пак има хонинги,има испарения...на горещ мотор има и хлабини...си мисля аз.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
qm_parket написа:...Тогава го смених на Castrol Magnetic ...
Магнатек колега, magnatec ...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”