УНСС - тест за икономисти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

УНСС - тест за икономисти

Мнениеот GoGo82 » Чет 04 яну 2007 20:08

Привет колеги! :)
На 14-ти имам изпит за кандидат-магистърски прием в УНСС и се чудя, дали случайно на някой не му се намира примерен тест за икономисти? :roll:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 04 яну 2007 21:25

Преди 2 години полагах такъв тест. Беше коренно различен от тези от предишните години. Не си спомням точно въпросите, но мога да ти изброя от кои дисциплини имаше въпроси. Самите въпроси бяха от обща култура, ако някога си отварял лекциите по съответната дисциплина, поне на мен ми се сториха елементарни, де :) Не ти гарантирам, че и тази година тест ще е точно като този от преди 2 години, но подозирам, че ще е сходен. Погледни си:
- счетоводство- имаше въпросчета, свързани материални и нематериални активи и някакви други от областа, но наистина супер елементарни
- финанси- виж си правилото за 4- те п- та или м- та, зависи на какъв език ползваш термините ;), още нещо имаше, но не помня какво точно :?
- основи на правото- ммм, тук не мога да ти кажа дали бяха лесни или трудни въпросите, просто знаех всичко "на песен", трябваше на всяка цена да взема един изпит в 1- ви курс и тогава се бях счупил от учене, при бившия министър Пенчо Пенев беше :twisted: и въпросите ми бяха лесни
- макро и микроикономика- тук имаше доста въпросчета, трябва да си в час с основните понятия. Имаше и задчки няколко, ама се сметяха директно по формулите, които се учат. По- конкретен спомен нямам.
- статистика- и тука се бях счупил да уча и всичко ми се стори супер елементарно, имаше няколко въпроса, колкото да не е без хич

Абе, сега като го погледнах, доста страшно изглежда, както съм го описал, но не е така, теста беше елементарен ;)

Стискам палци!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 04 яну 2007 21:25

пфуууу имах някъде ама тр да потърся и е миналогодишния....ама от сега да ти кажа - шанса за намирането му тука в тия шкафчетае минимален, ако все пак излезе нещо ще пиша:)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 04 яну 2007 21:27

Ivo_Dinkov написа:
Абе, сега като го погледнах, доста страшно изглежда

Стискам палци!

Баш си е така....еле па ако не си пипал кат мене:)Ама и аз минах споко:)

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 04 яну 2007 21:33

Аз пък чух че теста не е толкова сложен! А ако искаш примерен има в книжарницата на УНСС справочник за кандидат магистри, вътре има няколко примерни теста !! успех :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 04 яну 2007 21:37

Чл. 25. (1) Кандидат-магистърският тест за завършилите специалности, изучавани в УНСС, включва въпроси от пет фундаментални учебни дисциплини, преподавани в бакалавърска степен: Икономикс (основи на макроикономиката и основи на микроикономиката), Основи на правото, Основи на финансите, Основи на счетоводството и Статистика.
(2) При подготовката за конкурсния изпит могат да се използват всички учебници и учебни помагала, които са валидни за обучението на бакалаврите по изброените фундаментални учебни дисциплини.
(3) Степента на трудност на включените в изпитния тест въпроси е съобразена с равнището на знанията на завършилите специалности в УНСС със среден успех, не по нисък от "добър" (4,00).
Чл. 26. (1) Завършилите специалности, по които не се провежда обучение в УНСС, полагат приемен изпит също с чрез кандидат-магистърски тест, включващ въпроси, проверяващи общата им икономическа и правна култура. Завърших задочно УНСС преди 5 години - бакалавър УЧР , обаче едва ли бих отишъл за магистратура там :(

Последна промяна от веселин на Чет 04 яну 2007 21:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 04 яну 2007 21:38

А ТУК можеш да прочетеш какво според УНСС представлява изпита :lol:

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Пет 05 яну 2007 0:02

:handshake Много благодаря за бързите отговори! :bowdown Претръпнал съм след толкова много изпити и дори никак не съм притеснен... а това не е хубаво.
УНСС никога няма да откаже 2100лв. (за 3 семестъра) и най-вероятно това ме успокоява. Също така всички мои колеги, които се явиха на държавен изпит лятото са записали магистратура на есен и ми казаха, че изпита е бил лека пародия. Човек с отговори на 18 от 20 въпроса и с около 5 грешки от тях имал 5,70! :lol: Може и да е грешка, но... факт!
Лекции за четене си имам, но ми се искаше да поразгледам и примерни тестове... нали по някой път въпросите съвпадат. :gruebel Ще потърся от тези сравочници :wink: Ако все пак на някой нещо му изпадне ще съм благодарен. :beer

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 05 яну 2007 0:09

И аз съм на изпит на 14ти в УНСС и до сега нищо не съм пипнал :oops:

Искам да питам, някой дали знае, ако запиша Дистанционно магистратура, дали ме отлага за КАЗАРМАТА, че ми е важно.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 05 яну 2007 2:00

niikoo_1 написа:И аз съм на изпит на 14ти в УНСС и до сега нищо не съм пипнал :oops:

Искам да питам, някой дали знае, ако запиша Дистанционно магистратура, дали ме отлага за КАЗАРМАТА, че ми е важно.

Редовно само трябва да е! А иначе сега студент ли си? че така са те подгонили шапкарите?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 05 яну 2007 7:56

Uneek написа:
niikoo_1 написа:И аз съм на изпит на 14ти в УНСС и до сега нищо не съм пипнал :oops:

Редовно само трябва да е! А иначе сега студент ли си? че така са те подгонили шапкарите?

Не дипломирах се преди няколко месеца.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 10 яну 2007 0:58

това го видях днес : http://unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=213

но не съм го отварял. дано свърши работа!

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 10 яну 2007 8:12

Точно! Такива елементарни въпросчета имаше теста, даже съм сигурен, че 1/3 ще са от тук, с леки козметични промени...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 10 яну 2007 13:52

niikoo_1 написа:
Uneek написа:

Не дипломирах се преди няколко месеца.

Запиши втора специалност....и я карай успоредно с магистратурата без да учиш по втората специалност :wink:

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Сря 10 яну 2007 18:23

maistora_1 написа:това го видях днес : http://unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=213

но не съм го отварял. дано свърши работа!

:да: Благодаря ти! :) Това е примерния тест от справочника, който не е наличен в книжарницата на УНСС.
П.П. И на мен ми казаха, че септември са се паднали около 6 от тези въпроси.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”