На 14-ти имам изпит за кандидат-магистърски прием в УНСС и се чудя, дали случайно на някой не му се намира примерен тест за икономисти?
УНСС - тест за икономисти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
УНСС - тест за икономисти
Привет колеги!
На 14-ти имам изпит за кандидат-магистърски прием в УНСС и се чудя, дали случайно на някой не му се намира примерен тест за икономисти?
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Преди 2 години полагах такъв тест. Беше коренно различен от тези от предишните години. Не си спомням точно въпросите, но мога да ти изброя от кои дисциплини имаше въпроси. Самите въпроси бяха от обща култура, ако някога си отварял лекциите по съответната дисциплина, поне на мен ми се сториха елементарни, де
Не ти гарантирам, че и тази година тест ще е точно като този от преди 2 години, но подозирам, че ще е сходен. Погледни си:
- счетоводство- имаше въпросчета, свързани материални и нематериални активи и някакви други от областа, но наистина супер елементарни
- финанси- виж си правилото за 4- те п- та или м- та, зависи на какъв език ползваш термините
, още нещо имаше, но не помня какво точно
- основи на правото- ммм, тук не мога да ти кажа дали бяха лесни или трудни въпросите, просто знаех всичко "на песен", трябваше на всяка цена да взема един изпит в 1- ви курс и тогава се бях счупил от учене, при бившия министър Пенчо Пенев беше
и въпросите ми бяха лесни
- макро и микроикономика- тук имаше доста въпросчета, трябва да си в час с основните понятия. Имаше и задчки няколко, ама се сметяха директно по формулите, които се учат. По- конкретен спомен нямам.
- статистика- и тука се бях счупил да уча и всичко ми се стори супер елементарно, имаше няколко въпроса, колкото да не е без хич
Абе, сега като го погледнах, доста страшно изглежда, както съм го описал, но не е така, теста беше елементарен
Стискам палци!
- счетоводство- имаше въпросчета, свързани материални и нематериални активи и някакви други от областа, но наистина супер елементарни
- финанси- виж си правилото за 4- те п- та или м- та, зависи на какъв език ползваш термините
- основи на правото- ммм, тук не мога да ти кажа дали бяха лесни или трудни въпросите, просто знаех всичко "на песен", трябваше на всяка цена да взема един изпит в 1- ви курс и тогава се бях счупил от учене, при бившия министър Пенчо Пенев беше
- макро и микроикономика- тук имаше доста въпросчета, трябва да си в час с основните понятия. Имаше и задчки няколко, ама се сметяха директно по формулите, които се учат. По- конкретен спомен нямам.
- статистика- и тука се бях счупил да уча и всичко ми се стори супер елементарно, имаше няколко въпроса, колкото да не е без хич
Абе, сега като го погледнах, доста страшно изглежда, както съм го описал, но не е така, теста беше елементарен
Стискам палци!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Чл. 25. (1) Кандидат-магистърският тест за завършилите специалности, изучавани в УНСС, включва въпроси от пет фундаментални учебни дисциплини, преподавани в бакалавърска степен: Икономикс (основи на макроикономиката и основи на микроикономиката), Основи на правото, Основи на финансите, Основи на счетоводството и Статистика.
(2) При подготовката за конкурсния изпит могат да се използват всички учебници и учебни помагала, които са валидни за обучението на бакалаврите по изброените фундаментални учебни дисциплини.
(3) Степента на трудност на включените в изпитния тест въпроси е съобразена с равнището на знанията на завършилите специалности в УНСС със среден успех, не по нисък от "добър" (4,00).
Чл. 26. (1) Завършилите специалности, по които не се провежда обучение в УНСС, полагат приемен изпит също с чрез кандидат-магистърски тест, включващ въпроси, проверяващи общата им икономическа и правна култура. Завърших задочно УНСС преди 5 години - бакалавър УЧР , обаче едва ли бих отишъл за магистратура там
(2) При подготовката за конкурсния изпит могат да се използват всички учебници и учебни помагала, които са валидни за обучението на бакалаврите по изброените фундаментални учебни дисциплини.
(3) Степента на трудност на включените в изпитния тест въпроси е съобразена с равнището на знанията на завършилите специалности в УНСС със среден успех, не по нисък от "добър" (4,00).
Чл. 26. (1) Завършилите специалности, по които не се провежда обучение в УНСС, полагат приемен изпит също с чрез кандидат-магистърски тест, включващ въпроси, проверяващи общата им икономическа и правна култура. Завърших задочно УНСС преди 5 години - бакалавър УЧР , обаче едва ли бих отишъл за магистратура там
Последна промяна от веселин на Чет 04 яну 2007 21:40, променено общо 2 пъти.
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
А ТУК можеш да прочетеш какво според УНСС представлява изпита 
Много благодаря за бързите отговори!
Претръпнал съм след толкова много изпити и дори никак не съм притеснен... а това не е хубаво.
УНСС никога няма да откаже 2100лв. (за 3 семестъра) и най-вероятно това ме успокоява. Също така всички мои колеги, които се явиха на държавен изпит лятото са записали магистратура на есен и ми казаха, че изпита е бил лека пародия. Човек с отговори на 18 от 20 въпроса и с около 5 грешки от тях имал 5,70!
Лекции за четене си имам, но ми се искаше да поразгледам и примерни тестове... нали по някой път въпросите съвпадат.
Ще потърся от тези сравочници 
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Uneek написа:niikoo_1 написа:И аз съм на изпит на 14ти в УНСС и до сега нищо не съм пипнал![]()
Искам да питам, някой дали знае, ако запиша Дистанционно магистратура, дали ме отлага за КАЗАРМАТА, че ми е важно.
Редовно само трябва да е! А иначе сега студент ли си? че така са те подгонили шапкарите?
Не дипломирах се преди няколко месеца.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
това го видях днес : http://unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=213
но не съм го отварял. дано свърши работа!
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Uneek написа:niikoo_1 написа:И аз съм на изпит на 14ти в УНСС и до сега нищо не съм пипнал![]()
Искам да питам, някой дали знае, ако запиша Дистанционно магистратура, дали ме отлага за КАЗАРМАТА, че ми е важно.
Редовно само трябва да е! А иначе сега студент ли си? че така са те подгонили шапкарите?
Не дипломирах се преди няколко месеца.
Запиши втора специалност....и я карай успоредно с магистратурата без да учиш по втората специалност
maistora_1 написа:това го видях днес : http://unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=213
Благодаря ти! П.П. И на мен ми казаха, че септември са се паднали около 6 от тези въпроси.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”