Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
emilstankov
Автомобил: 2.3 V5 4Motion
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот emilstankov » Чет 13 мар 2014 10:42

Вчера ходих на майстор човека закачи колата на компа но там ни6то не изписваше,отидох защото 1 час преди това я изгасих без да искам и ми изписа на таблото ABGAS,прибрах се и почетох малко закарах я.Беше се натрупало грешки за ланда сонадата и още някаква за някакъв вакум но преди месец аз го смених чух че дърпа въздух от някъде и го смених както и да е.Майстора ми провери лада содата оказа се че е мудна и заспива от време на време,поръчахме я с нови свещи защото леко претрисаше.Майстора ми каза че когато колата е на газ ланда сондта не играела роля(нещо от сорта),сменихме я и свещите старите бяха BOSCH едно полюсни а сегашните са NGK такива ги давали, както и да е сменихме ги погледна дроселовата клапа светеше каза че предния майстор добре я е почистил,погледна дебитомера същата работа,при закачането на компа видя 2 температури едната бе6е на антифриза която показваше 90 градуса а др. 60 така и не можа да разбере тая втората температура какво мереше ако някои може да каже да сподели. Дойде ред да я пламнем всичко беше 6, майстора каза че ще и трябва малко време на содата за да влезе в час, погледнах на таблото какво да видя разход 50 уплаших се,покарах я известно време около 20 километра и всичко си дойде на място разход 10 по борд коп, при стъпка отиваше на 13,5 махам крака от педала карам 100-200 метра нормално и всичко спеше даже като изключа от скорост оборотите спряха да играят. Не знам дали проблема се реши,продължавам да я следя.Помолих го след като свърши да погледне отводняването защото до акумулатора се беше събрало вода,застана от дясната страна на колата до сервото натисна нещо и водата изчезна(шурна отдолу) след това видях че там е стояло едно гумено тампон че, обаче пича го изхвърли каза че вече няма да се запушва там.Моето питане е след като го няма тоя гумен уплътнител водата ще се изтича обаче няма ли да влиза вода в купето.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 13 мар 2014 11:20

Махни и другият маншон под сервото и ще се родиш направо. :th_up

Ако беше го оставил този дето са го изхвърлили със сигурност щеше да имаш вода и в купето и в Сервото, а и в мотора можеше да получиш вода и щеше да смениш едно серво за профилактика и за да имаш спирачки.

Свещите не са еднополюсни, а едноелектродни.

Сондата е Ламбда, а не ЛАДА 1600 ! :Mr Green Fun

Тоя мотор много интересен-5 цилиндъра ли е ? Добър ли е ? Колко коня ?

Потребителски аватар
emilstankov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emilstankov » Чет 13 мар 2014 15:29

kossis написа:Махни и другият маншон под сервото и ще се родиш направо. :th_up

Ако беше го оставил този дето са го изхвърлили със сигурност щеше да имаш вода и в купето и в Сервото, а и в мотора можеше да получиш вода и щеше да смениш едно серво за профилактика и за да имаш спирачки.

Свещите не са еднополюсни, а едноелектродни.

Сондата е Ламбда, а не ЛАДА 1600 ! :Mr Green Fun

Тоя мотор много интересен-5 цилиндъра ли е ? Добър ли е ? Колко коня ?

:) точно за него уплътнение говорех под сервото, V5 150коня, аз съм много доволен колата е с верига и е 4motion

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 13 мар 2014 15:42

Дифузорните водопропусквачи са 2 ! Единият е под акумулатор, а вторият е под Сервото. При премахването и на двата се вижда при влажно време под колата как се е стекал конденза-мокри петна симетрично близо до двете предни гуми !

Колко цилиндъра е -5 ?

Тази верига на колянов/разпределителен вал ли е -ангренаж или на валовете отгоре ? Колко вала е ?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 13 мар 2014 16:43

Не от Юпитер паднах от онези дни и съжелявам че уцелих точно тази Планета и Държава, но късмета си е късмет ! :Mr Green Fun

За мотора, верно ли бе, а Аз да не знам че е тоя мотор !
Брей то верно че само такива мотори напоследък се карат, а пък и Аз питам като чели не съм конструктор от завода на ФВ във Волфзбург и не ги монтирам ежедневно тия моторчета. Ама нали напоследък правиме новата серия V8 с два Ангренажа и 4 разпределителя и за това съм позабравил стария масов V5 ! :beer

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Чет 13 мар 2014 21:35

Привет!

по темата "кекаво първо палене и после - всичко е ОК - двигател AZM"

При мен се оправи с нов дебитомер - в него е и темп. датчик за вх. въздух - понеже имам подгряваща печка Вебасто - хванах че когато съм стоплил мотора - ВИНАГИ пали нормално и това ме насочи на темп. зависим проблем.
Смених зеления датчик за темп. на антифриза - без промяна, като смених дебитомера - не можах да си позная колаат!
Стана мноооого приятна за каране, пъргава и отривиста. И спря да прави тая прословута магария с паленето.
това от мен.....

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Пет 14 мар 2014 1:21

зад решетката на левия халоген

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 14 мар 2014 9:35

:Mr Green Fun

Колега TiL, абе ти да не падаш от Друга планета ? Е как не ги знаеш тия тромби къде са !?

Ами две са има и при десният халоген още една ! :mrgreen

Явно някой колеги работят на половина.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Пет 14 мар 2014 11:09

Не ми се е налагало да ги пипам , просто скоро свалях левия халоген и видях едната.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 14 мар 2014 11:20

скоро се присетих да Ви питам AZM как палите студени, че и при мен няма проблеми никакви откакто си настройх сам газовата и спря да ми свети чека на мотора. Явно съм карал на бедни смеси, съответно ламбдата се е обърквала и като се загаси на газ сутрин му идва бедно на бензин и пали от втория път.
Клаксоните са два броя да зад лява и зад дясна решетка. Окисляват им се буксите и чат пат свири само единия :)
V5 - съм чувал , че е експериментален от инат направен двигател, искали сами на себе си да докажат , че може да има мотор , който върви повече от 4-ри цилиндров и харчи по-малко от 6 цилиндров. Като са се доказали, че може да бъде и достатъчно балансирана работата му въпреки 2-та цилиндъра от едната стана и 3-те от другата и сложните градуси на разположение на отделните гърбици на коляновия вал.

Потребителски аватар
VANK01
Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
Двигател: 2002 V6 AMX

Мнениеот VANK01 » Пет 14 мар 2014 13:23

Не знам как е при AGZ, но преди сегашния ми Пасат съм имал две В5.5-ци 2.3 V5 само че с AZX мотори. +10 клапана и +20 к.с. - страшен мотор с невероятна динамика. Веднъж един приятел ме попита дали турбото се включва при 3000 об/мин??? Правил съм си експерименти и с лекота си достига 240- 250 км/ч. За звука на мотора - доста по - приятен от сегашния ми 2.8 V6, а пък относно разхода - 3200км, 3х80кг и доста багаж около 7-7.5 магистрален разход при предимно постоянна скорост от рода на 130км/ч. Масло грам не бутаха, но и двата ми бяха на по 150000 реални км. Накратко - втори го смених само защото исках 4motion.

Последна промяна от VANK01 на Пет 14 мар 2014 13:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
emilstankov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emilstankov » Пет 14 мар 2014 13:34

DoH_KuXoT написа:скоро се присетих да Ви питам AZM как палите студени, че и при мен няма проблеми никакви откакто си настройх сам газовата и спря да ми свети чека на мотора. Явно съм карал на бедни смеси, съответно ламбдата се е обърквала и като се загаси на газ сутрин му идва бедно на бензин и пали от втория път.
Клаксоните са два броя да зад лява и зад дясна решетка. Окисляват им се буксите и чат пат свири само единия :)
V5 - съм чувал , че е експериментален от инат направен двигател, искали сами на себе си да докажат , че може да има мотор , който върви повече от 4-ри цилиндров и харчи по-малко от 6 цилиндров. Като са се доказали, че може да бъде и достатъчно балансирана работата му въпреки 2-та цилиндъра от едната стана и 3-те от другата и сложните градуси на разположение на отделните гърбици на коляновия вал.

колега V5 специално моя мотор AGZ е редови, не е V-образен нищо ,че двата са в ляво а др. 3 са в дясно.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 14 мар 2014 13:41

В грешка си колега

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 14 мар 2014 15:27

emilstankov написа:
DoH_KuXoT написа:скоро се присетих да Ви питам AZM как палите студени, че и при мен няма проблеми никакви откакто си настройх сам газовата и спря да ми свети чека на мотора. Явно съм карал на бедни смеси, съответно ламбдата се е обърквала и като се загаси на газ сутрин му идва бедно на бензин и пали от втория път.

колега V5 специално моя мотор AGZ е редови, не е V-образен нищо ,че двата са в ляво а др. 3 са в дясно.

Е как редови, пък с индекс V и имаш в ляво и в дясно цилиндри ? Я се замисли !
Има и редови такива, но са на Мерцедес мисля.

Какво иска да каже колегата VANK01 с това че го питали дали турбото включвало над 3000 оборота на този мотор ?

Здрави ли са тия бензинови 5-аци ? Колко коня са ? Като поддръжка дали са по скъпи от ТДИ-ПД ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 14 мар 2014 15:55

kossis написа:Какво иска да каже колегата VANK01 с това че го питали дали турбото включвало над 3000 оборота на този мотор ?

че много върви :)

Върни се в “Passat”