Подгряващи свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
trohata
Автомобил: HYUNDAI I40
Двигател:

Подгряващи свещи

Мнениеот trohata » Чет 04 яну 2007 15:11

ЗДРАВЕЙТЕ И честита нова година!
Искам да попитам каде мога да отида в събота да ми замерят Подгряващите свещи и ако има за смяна да я сменят
Двигатела е AFN
Благодаря предварително!
mod edit: Vizor

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 04 яну 2007 18:49

може да отидеш в Автоцентър Борово.
намира се на бул. България с/у БИЛЛА
аз съм доволен от този сервиз и всичко там ходя да ми сменят
свещите преди 10-тина дни пак там смених, че като замериха и се оказа че 3 са изгорели :shock

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пет 05 яну 2007 1:35

И на мойта кола и 3-те бяха изгорели и пак си палеше дори при температура под 0 градуса. :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 05 яну 2007 1:40

Потърси с търсачката за дизелджията в бакърената или иди при Nixi от форума.Земи хубави свещи/Бош,Шампион/за да не сменяш след това и като ги сменят кажи да ти проверят дали релето не грее постоянно че ще изгори и новите.Ако имаш проблем с паленето може и да е от центровка или акомулатор.

Потребителски аватар
trohata
Автомобил: HYUNDAI I40
Двигател:

Мнениеот trohata » Пет 05 яну 2007 9:15

Мерси момчета !
Само да попитам Patzo Колко ти излезе смяната на 3 те свещи там
и те имаха ли ги или ти казаха и ти ходи да си ги купуваш ?

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 05 яну 2007 9:45

пуу това не съм го проверявал на колата още ! ! !
и аз съм със AFN , пали сутрин безпроблемно ама ????

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Пет 05 яну 2007 11:53

Passat_bs написа:И на мойта кола и 3-те бяха изгорели и пак си палеше дори при температура под 0 градуса. :)

И аз палех и в студените декемврииски дни :twisted:
Направо бях много учуден когато разбрах че сам карал на 1 свещ и компресия ;)

trohata написа:Мерси момчета !
Само да попитам Patzo Колко ти излезе смяната на 3 те свещи там
и те имаха ли ги или ти казаха и ти ходи да си ги купуваш ?

Ами да имаха свещи, и стуваха 25/бр. лв на БОШ, само че аз си ги купих отделно защото имам познат който се занимава с части и ги взех по 15/бр БОШ

иначе самата смяна, ако няма проблеми с ваденето на свещити (това най-вече за 1-ва и 2-ра т.к. помпата може да пречи ако нещо е базикано) ще ти излезе 40 лв (по 10 на свещ) и мисля в цената влизаше нови горивни маркученца
ако имаш проблеми с 1-ва или 2ра свещ, маи вече ставаше 20-25 за тях..
но иначе са много коректни :)

досега всичко там съм сменял и нямам ядове, имат всякакви инструменти и работят бързичко ;)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 05 яну 2007 12:45

За 10 лв. на свещ май е по-добре сам да си ги смениш.Иначе моногократно е обсъждана темата свещи БОШ за под 15лв. :lol: -дано да си случил се пак на нещо свястно.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Съб 06 яну 2007 10:11

луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.

на 1.6 Д две от свещите са зад помпата и си е масраф, но на ТДИ няма никакви проблеми.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 06 яну 2007 12:13

nix написа:луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.

на 1.6 Д две от свещите са зад помпата и си е масраф, но на ТДИ няма никакви проблеми.

:да:
А и принципно не разбирам защо не предпочитате да отидете в клубните сервизи а при няква кожудери-то това му е едно от основните предимства на тоя форум,че можеш да избягваш разни знайни и незнайни майстори. :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 06 яну 2007 13:52

Rabbit_TDI написа:
nix написа:луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.

А и принципно не разбирам защо не предпочитате да отидете в клубните сервизи а при няква кожудери-то това му е едно от основните предимства на тоя форум,че можеш да избягваш разни знайни и незнайни майстори. :)
За проверка и смяна на подгревни свещи - препоръчвам да се ходи при Никси и Криси /майстор и майсторка/ - прави всяка кола с такова отношение - все едно е негова! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
VW passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW passat » Съб 06 яну 2007 14:13

и за това ако ходите по сервизи сменяват се елементарно на ААЗ-то само 2 свещи са малко келави понеже са зад помпата а другите за 30 мин работа и се проверяват дали за здрави със акомулатор или мултицет

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 06 яну 2007 14:30

веселин написа:
Rabbit_TDI написа:

За проверка и смяна на подгревни свещи - препоръчвам да се ходи при Никси и Криси /майстор и майсторка/ - прави всяка кола с такова отношение - все едно е негова! :bowdown :bowdown :bowdown

И аз съм ходил до Никси да ми провери ремака :bowdown :bowdown :bowdown .Пича погледна и провери всичко преди да барне нещо и след това прегледа дали всичко е на място и затегнато.Нямаше майстор изскачащ от канала с ватенка цялата в масло,нямаше ела утре другиден да си я земеш и "много мраза някой да ме наблюдава докато работя" :!:

jorasimo
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот jorasimo » Нед 07 яну 2007 0:46

здравейте, аз си купих свещи за ТДИ-то и се оказа че са здрави та ако някой ще сменя продавам 4бр. Шампион купени са от "РУДИ-96" с търговска отстъпка за по 16лв. бр. толкова им и искам иначе цената им е към 21лв. ако има желаещи тел. ми е 0887871033 :wink:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Нед 14 яну 2007 13:54

напълно съм съгласен,само че трябва и 8 ключе за да свалиш и пластината по която върви тока за свещите,така че ще ти трябва 8-10

Върни се в “Дизелови агрегати”