ЗДРАВЕЙТЕ И честита нова година!
Искам да попитам каде мога да отида в събота да ми замерят Подгряващите свещи и ако има за смяна да я сменят
Двигатела е AFN
Благодаря предварително!
mod edit: Vizor

Подгряващи свещи
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- patzo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat_bs написа:И на мойта кола и 3-те бяха изгорели и пак си палеше дори при температура под 0 градуса.
И аз палех и в студените декемврииски дни

Направо бях много учуден когато разбрах че сам карал на 1 свещ и компресия

trohata написа:Мерси момчета !
Само да попитам Patzo Колко ти излезе смяната на 3 те свещи там
и те имаха ли ги или ти казаха и ти ходи да си ги купуваш ?
Ами да имаха свещи, и стуваха 25/бр. лв на БОШ, само че аз си ги купих отделно защото имам познат който се занимава с части и ги взех по 15/бр БОШ
иначе самата смяна, ако няма проблеми с ваденето на свещити (това най-вече за 1-ва и 2-ра т.к. помпата може да пречи ако нещо е базикано) ще ти излезе 40 лв (по 10 на свещ) и мисля в цената влизаше нови горивни маркученца
ако имаш проблеми с 1-ва или 2ра свещ, маи вече ставаше 20-25 за тях..
но иначе са много коректни

досега всичко там съм сменял и нямам ядове, имат всякакви инструменти и работят бързичко

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
nix написа:луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.
на 1.6 Д две от свещите са зад помпата и си е масраф, но на ТДИ няма никакви проблеми.

А и принципно не разбирам защо не предпочитате да отидете в клубните сервизи а при няква кожудери-то това му е едно от основните предимства на тоя форум,че можеш да избягваш разни знайни и незнайни майстори.

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
За проверка и смяна на подгревни свещи - препоръчвам да се ходи при Никси и Криси /майстор и майсторка/ - прави всяка кола с такова отношение - все едно е негова!Rabbit_TDI написа:nix написа:луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.
на 1.6 Д две от свещите са зад помпата и си е масраф, но на ТДИ няма никакви проблеми.
![]()
А и принципно не разбирам защо не предпочитате да отидете в клубните сервизи а при няква кожудери-то това му е едно от основните предимства на тоя форум,че можеш да избягваш разни знайни и незнайни майстори.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
веселин написа:За проверка и смяна на подгревни свещи - препоръчвам да се ходи при Никси и Криси /майстор и майсторка/ - прави всяка кола с такова отношение - все едно е негова!Rabbit_TDI написа:nix написа:луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.
![]()
А и принципно не разбирам защо не предпочитате да отидете в клубните сервизи а при няква кожудери-то това му е едно от основните предимства на тоя форум,че можеш да избягваш разни знайни и незнайни майстори.![]()
![]()
И аз съм ходил до Никси да ми провери ремака

-
- Автомобил:
- Двигател:
ре
здравейте, аз си купих свещи за ТДИ-то и се оказа че са здрави та ако някой ще сменя продавам 4бр. Шампион купени са от "РУДИ-96" с търговска отстъпка за по 16лв. бр. толкова им и искам иначе цената им е към 21лв. ако има желаещи тел. ми е 0887871033 

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
nix написа:луди ли сте по 10 лв на свещ ? купувате си тръбно ключе N10 за 1,50 лв от бриколаж и за 15 мин си ги сменяш сам ! на 1Z/AHU/AFN се сменят ЕЛЕМНТАРНО! помпата не пречи изобщо.
напълно съм съгласен,само че трябва и 8 ключе за да свалиш и пластината по която върви тока за свещите,така че ще ти трябва 8-10
Върни се в “Дизелови агрегати”