Поло 6N въпрос за перка на радиатора
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Поло 6N въпрос за перка на радиатора
Привет колеги! Вчера чух, че перката на радиатора е станала малко по-шумна и се чува всякаш опира в нещо, когато се върти. Нормално ли е това за кола на тези години? Перката има ли лагер, който може евентуално да се смаже или гресира? Някой имал ли е подобен проблем. Двигателя е 1.9D AEF.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 6N въпрос за перка на радиатора
Ako се чува като виене не е добре. Опита ми да смажа и ремонтирам такава е неуспешен. Нова/друга се сменя за 30 мин. с намирането на инструментите.
- Bahama man
Не е виене, а е шум всякаш опира в нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Огледай дали опира нещо във витлата, може и да си го направил вече. Дали има нараняване по самите витла на перката.
Перката е на втулки .Трудно се разглабя(мах перката от оста) не е невъзможно правят се от стругар нови като той преценява матеряла и допуските .Но цялата галимация е доста време и разправии съответно и пари.Купи си друга
- Bahama man
Мерси за съвета! Не си струва времето и парите да се занимава човек. Ще се кара така и това е...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще караш докато видиш стрелката за температурата да мине в дясно и тогава ще пуснеш друга тема с предполагаемо заглавие, "колата прегря, какви може да са последиците". Едни 30-50лв. за перка от морга са по малко от това да ги умножиш по 10 за ремонт след това. Ти си решаваш, но знай че перката се върти не само захранвана от напрежение но и от насрещния вятър, така че въпрос на време е да почне да издава звуци и без да охлажда радиатора на двигателя.
- Bahama man
Перката е за смяна, втулките са заминали. Нова перка струва 127лв. Не си струва, а и от морга не се знае колко ще изкара...
Някой знае ли дали перката може да се смени без да се маха радиатора, фаровете и бронята?
Някой знае ли дали перката може да се смени без да се маха радиатора, фаровете и бронята?
Никакъв проблем за смяна без да откачаш нищо.Една букса и 3 болта с гедоре 10.В повечето морги дават да я тества и ако има проблем се връща и 30 40 лв са под 50 процента на новото менте дето също не се знае колко ще изкара .Все си мисля че не очакваш да те надживее и да го караш още 20 години за да му купуваш нова.Като търсиш има значение дали си с клима или без различни са перките.
- Bahama man
Без климатик съм. Искаш да кажеш, че без проблем може да се смени без да се сваля цялата предница и радиатора? Слагам и снимка, за да добиеш представа.
http://prikachi.com/images.php?images/224/7180224S.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/224/7180224S.jpg
Не съм свалял на дизел , при бензна няма проблем.Ми колега огледаи пък и пробвай става за 10 ми.имаш 3 болчета да развиеш.
- Bahama man
Мерси за съвета и помоща, като намеря перка ще пиша за резултата!
- Bahama man
Намерих перка от 1.4 бензин. Някой знае ли дали ще пасне за моята? Перката е почти нова и си струва. Също е с тройна букса като моята.

Тази ми прилича да е от такава с клима .Виж на твоита къде е буксата на самия двигател или като тази от снимката .
- Bahama man
Буксата ми е на самият двигател и е различна от тази, не е същата. Въпроса е, дали може да се приспособи, ако се запоят кабелите без букса и да се сложи тази перка?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”