Привет колеги. Моля за вашите коментари по следната обява
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11391194087995378&f1=details&slink=603saq
и по конкретно по слабите места на двигателя и модела като цяло, т.е. на какво да обърна внимание при огледа.
Предварително благодаря на всички отзивчиви колеги!
Поло 1,4 16V - Моля за спешен коментар за покупка
Re: Моля за спешен коментар за покупка на Поло 1,4 16v
Слабите са си типови за поло скорости ,дросел.Виж дали има грес под капака на клапаните , и дали е текла кутията ослушай за виене най-често на 5 ако е имала проблем.Закачи на диагностика за дросел , ламбди сонди мап сензор и тестване на цялата електроника.Задължително да работи всичко да не ти кажат че нещо не бачка от бушон да знаеш че щом не е направено си струва пари мин 100.След покупка сманя масло на кутията и семеринг на избирача, сваляне почистване и адаптиране на дросела ако джамбазите не са го свършили преди теб. И половината описани екстри няма как да ги има .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
djshomi написа:И половината описани екстри няма как да ги има .
Мда, да не ги цитирам, но наистина част от описаните ги няма. Каква им е идеята да ги пишат не знам, правило ми е впечатление и при други обяви. Може би търсят шаранчета

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Баш това ми се вижда гола вода.На пръв поглед виждам различните фарове и мигачи.Явно е имало удар в дясно.
Поне да си бяха направили труда да ги пастират.И тоя умрял 1.4 16 в..бягай далече.
Поне да си бяха направили труда да ги пастират.И тоя умрял 1.4 16 в..бягай далече.
Последна промяна от Bai Sando на Чет 20 мар 2014 20:36, променено общо 1 път.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е добра, поне на външен вид, но питай от къде е внос, според мен или Германия или Австрия! Но ако си заинтерсован звънни и ги разпитай също за екстрите, и ако ти кажат, че ги има значи те баламосват! Но има най-хубавата екстра, климатроник! Не товари толкова мотора, (вала на двигателя) както климатика!
По-принцип докато не я покараш, да загрее и да видиш да не тропа другото само в сервиз, но никой не дава гаранция, все пак няма да влезе през мотора, и да излезе през ауспуха и да ти каже къде има проблем!
Най-добре е за първо време да се види! Ако е от Германия или Австрия, гледай за фрапиращи ръжди!
По-принцип докато не я покараш, да загрее и да видиш да не тропа другото само в сервиз, но никой не дава гаранция, все пак няма да влезе през мотора, и да излезе през ауспуха и да ти каже къде има проблем!
Най-добре е за първо време да се види! Ако е от Германия или Австрия, гледай за фрапиращи ръжди!
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Тея 1.4 16 са е*ахти кошарите, според мен се ориентирай към друг мотор
Благодаря ви колеги за бързите отговори. След разговор с продавача беше установено следното: внос от Австрия, всичко по колата работи, без удари, моторът не е измит и работи добре, изключително запазен салон,
Не съм наясно обаче дали е с пластмасови колектори, тъй като смятам да монтирам газова уредба. За този мотор съм чувал , че създавал проблеми след определен пробег - започвал да гори масло и се налагало смяна на семерингите ??
Не съм наясно обаче дали е с пластмасови колектори, тъй като смятам да монтирам газова уредба. За този мотор съм чувал , че създавал проблеми след определен пробег - започвал да гори масло и се налагало смяна на семерингите ??
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво значение имат колекторите? Да не смяташ да го караш с плочка и тройник с винтове 

- Bai Sando
С пластмасови тръби е.Само с инжекцион става,ако изобщо работи нормално тоя 1.4.
Като не е имала удари,защо са и различни фаровете
Като не е имала удари,защо са и различни фаровете

- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Колега не вземай тази кола!
1.Колата е имала удар-преден ляв калник и фар имат разлика с дясната страна на колата!
2.Колата е внос от Австрия сто процента,а това значи ,че щом е имала удар=ръжда!
3.Изпран салон не означава перфектен!Видя ли видеото?Там се вижда скъсаната тапицерия на тавана!
4.Дали гори масло-зависи как са се грижили за нея НО до колкото знам точно тези 1.4 16V/2001-2003/ имат проблем ,че замръзва вътре мотора и се запушват маслените магистрали от конденза и после
Дано съм бил полезен
1.Колата е имала удар-преден ляв калник и фар имат разлика с дясната страна на колата!
2.Колата е внос от Австрия сто процента,а това значи ,че щом е имала удар=ръжда!
3.Изпран салон не означава перфектен!Видя ли видеото?Там се вижда скъсаната тапицерия на тавана!
4.Дали гори масло-зависи как са се грижили за нея НО до колкото знам точно тези 1.4 16V/2001-2003/ имат проблем ,че замръзва вътре мотора и се запушват маслените магистрали от конденза и после

Дано съм бил полезен

Благодаря колеги, наистина успяхте да ме откажете от тази кола. Но да ли бихте могли да ми препоръчате друг подобен малък автомобил за жената, която кара предимно градско и минава по 60 км на ден. Цена до 4500 лв.
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Според мен ford fiesta след 2002г.бензина е по-надежден от дизела.Успех!
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Колега никой не те е отказал от колата а просто от този мотор, според мен вземи 3 цилиндровото ТДИ и ще останеш много доволен
По-добре вземи 1.4 60 коня, който си е 8V, много по-читав мотор! Няма да ти създава грижи. Колата гледай да е от Италия, Германия и Австрия 90% са ръждиви, до колкото гледахме когато бащата взе неговия 6n2... Много зависи от коя част на Италия ще е колата... по различен начин са поддържани просто. Неговата 1.4 60 коня пише, че е на 90 000км и съм склонен да вярвам, че е някъде там, защото колата е толкова запазена, стегната и грам няма драска и протрито, че няма накъде.
1.4 16V е възможно най-големия кошмар, точно в автокъщата, от която взехме 8 клапановата, имаше и 16-ка.. и човека потвърди дори, че по-добре да я избягваме....
1.4 16V е възможно най-големия кошмар, точно в автокъщата, от която взехме 8 клапановата, имаше и 16-ка.. и човека потвърди дори, че по-добре да я избягваме....
- Bai Sando
1.4 8v е много по-добър избор,ако си решил да е поло,по-добре търси с такъв мотор 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”