Пасат Б5 проблем с аларма/централно
- Lazi
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Пасат Б5 проблем с аларма/централно
Колеги помогнете изчетох какво ли не алармата на пасата (Б5 99 афн) ме подлудява включва се когато си иска преди време четох за този проблем отстраних едно микро ключе на врата сега от миналата седмица ново 6 сега дистанционното не работи смених батериите но проблема си стана сега дистанционното ми е неизползваемо отключвам заключвам само с ключа което е доста кофти ключалките засичат и се налага обилно смазване.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Пасат Б5 проблем с аларма/централно
НЯМАМ КОНКРЕТЕН ОПИТ!
Но - до колкото съм чел из нета - слабо място на модела е комфорт модула (управляващ алармата) - намира се под седалката на шофьора, и до колкото разбирам - от някак си озовала се там вода - връзките правят проблеми...
Но - до колкото съм чел из нета - слабо място на модела е комфорт модула (управляващ алармата) - намира се под седалката на шофьора, и до колкото разбирам - от някак си озовала се там вода - връзките правят проблеми...
- Lazi
Ами не е там проблема комфорт модула си е добре това беше първото място дето погледнах (между другото от там вода влиза ако са ти запушени отворите който служат за отводняване на отсека при акумулатора). Мерси забравих да спомена ако заключа с ключа алармата пак не работи прегледал съм и предпазителите няма проблем и там.
- mrpetrov
В такъв случай - макар че не мога да обясня как и защо - може да се "забравили" колата и ключа взаимно?!?
Специалистите по алармите (пък и някъде из форума мисля че четох) могат да кажат каква беше процедурата по "съчетаване" или "обучаване" на колата за даден ключ. Знам, че една кола можеш да я обучиш с до четири ключа, ама как точно...
Хм... интересна работа.
Дръж ни в течение, ако обичаш!
Специалистите по алармите (пък и някъде из форума мисля че четох) могат да кажат каква беше процедурата по "съчетаване" или "обучаване" на колата за даден ключ. Знам, че една кола можеш да я обучиш с до четири ключа, ама как точно...
Хм... интересна работа.
Дръж ни в течение, ако обичаш!
Колега, при смяна на батерия е напълно в реда на нещата колата и ключа да се "забравят". Просто заключи колата ръчно с ключа и докато ключа е в ключалката, натисни някой от бутоните за отключване/заключване!
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
- Lazi
ще опитам но когато заключвам с ключа не трябва ли алармата да се включва ? Но преди като смених пак батериите нямаше такова забравяне защо сега се е появило ?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако си бил Speedy Gonasales,и си ги сменил под 3-4 секунди има такава вероятност да не забрави!
- Lazi
Не бях от най-бързите ... така днес пробвах с ключa като ползвах тази статия ( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=6299&start=0&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D1%81%D0%B5 ) за забравянето ама нищо не стана проблема си остана.
- mrpetrov
Да ме поправят колегите ако греша, ама си мисля, че нашите Б5-ци не ползват инфрачервени лъчи, ами са с радиокапсули - виж по-горе колегата xm_net какво казва - натискаш някой от бутоните на ключа докато ключа е в ключалката след отключване/заключване на шофьорската врата...
- Lazi
току пробвах не става ако е от значение ключа ми е сгъваем.
- Lazi
не става с произволно натискане да не би да е има някаква комбинация. ключа ми е сгъваем.xm_net написа:Колега, при смяна на батерия е напълно в реда на нещата колата и ключа да се "забравят". Просто заключи колата ръчно с ключа и докато ключа е в ключалката, натисни някой от бутоните за отключване/заключване!
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ключът е с 2 батерии,и двете ли ги смени?
cr2016?
cr2016?
- Lazi
да и двете ги смених