Здравейте,
Колата е Г4, 1.6 AKL, 1998 г. с нормално окачване.
Откакто съм я взел (втора употреба) се държи подобно на френска кола. А именно, при резки движения на волана и в завой се заклаща и трудно се владее.
От начало реших, че това е нормално за Г4, но след като имах възможнжстта да го сравня с Г4 1.4, 2000 г. и Bora 1.6 AKL, 1999 г., установих, че е осезаемо по-нестабилен от тях!
Карах го на трима майстори и тримата казаха, че окачването е добре.
Смених първо предните, а после и задните амортисьори, от което имаше малко подобрение, но не беше задоволително.
Иначе, при висока скорост (160 - 180 км/ч.) колата се държи прилично стабилно.
Моля, ако някой има подобен опит, да го сподели...
Голф 4 нестабилен в завой. От какво?
Голф 4 нестабилен в завой. От какво?
Последна промяна от donervan на Пет 28 мар 2014 10:42, променено общо 1 път.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Голф 4 нестабилен в завой. От какво?
Неподходящ размер гуми и джанти
Какво значи,че окачването е ок.Едни малко по меки амортесиори и няма оправия.
Клати се като патица ли?
Какво значи,че окачването е ок.Едни малко по меки амортесиори и няма оправия.
Клати се като патица ли?
Джантите са оригинални 15" 6J и гумите също са оригинален размер 195/65/R15.
А амортисьорите, както споменах, съм ги сменил почти без ефект.
А амортисьорите, както споменах, съм ги сменил почти без ефект.
Последна промяна от donervan на Пет 28 мар 2014 20:48, променено общо 1 път.
Пружини, колега.И аз си мислих че амортисьорите са решаващиа - ама не!Убедих се че за по старите автомобили амортисьои се сменят с пружини!
п.с разбира се не на сляпо-трябва да се проверят твоите.Но все пак нека специалистите в окачванията да си дадат мнението!
п.с разбира се не на сляпо-трябва да се проверят твоите.Но все пак нека специалистите в окачванията да си дадат мнението!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нови газови амове и си провери дали стаб.щанга е на колата ,че и таквоз съм виждал 
П.п.
сега видях ,че си сменял амортисьори , сори...

П.п.

Пружините не са се сплескали. Колата си е с нормална височина и стойка.
Стабилизиращата щанга си е там барабар с биалетките. Новите амртисьори са газови.
Възможно ли е дотолкова да са омекнали тампоните на носачите или на задния мост, че да се отразява на стабилността на колата? Майсторите казват, че тампоните са здрави, ама дали не са много меки и от там да мърда окачването?
Стабилизиращата щанга си е там барабар с биалетките. Новите амртисьори са газови.
Възможно ли е дотолкова да са омекнали тампоните на носачите или на задния мост, че да се отразява на стабилността на колата? Майсторите казват, че тампоните са здрави, ама дали не са много меки и от там да мърда окачването?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гумите са с правилния размер, а читави ли са ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво означава "читави", орлинчо?
Поведението на колата в завой и по-резки движения на волана зависи основно от амортисьорите. Следва височната на гумите.
Поведението на колата в завой и по-резки движения на волана зависи основно от амортисьорите. Следва височната на гумите.
- gonzo08
- Автомобил: GOLF 4 1.6SR
- Двигател: AKL
Тампони заден мост ,колега и аз минах по този път

- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
Няма как да е от омекнали (смачкани, сплескани)тампони колега. От тях може да тропа, а и нали се сещаш че с времето тампоните се втвърдяват и напукват,а не омекват. Ходил ли си на стенд ?
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
Колегата gonzo08 може и да е прав.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Ако на лепенката в багажника имаш означение 2JC,т.е.comfort bumpers-работата е ясна-меки пружини.А с времето поомекнали още.
Гумите са читави. Поведението на колата е същото и с друг комплект гуми. И двата комлекта са Michelin и са доста запазени.
Стенд съм минавал два пъти, защото ми сменяха шарнир, а по-късно и селенови втулки на носачите.
Относно задните тампони, майсторите казват, че са здрави. Но май никога не са сменяни за тези 16 години...
Един Г3 с подобно поведение след смяна на задните тампони имаше много голямо, да не кажа огромно подобрение. Ама неговите бяха скъсани!
Стенд съм минавал два пъти, защото ми сменяха шарнир, а по-късно и селенови втулки на носачите.
Относно задните тампони, майсторите казват, че са здрави. Но май никога не са сменяни за тези 16 години...
Един Г3 с подобно поведение след смяна на задните тампони имаше много голямо, да не кажа огромно подобрение. Ама неговите бяха скъсани!
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Я някой по-наясно със задните тампони да сподели,има ли ляв и десен заден тампон?Това говорим за задният мост,понеже на скоро смених тампони и сега колата е по стабилна в пъти но друса като бегачка.И дали може това друсане по неравностите,да се дължи на разменени ляв и десен тампон (ако има такова понятие,понеже гледах че са с еднакви сериини номера!)?
Иначе са поставени като старите,с белега напред!
Иначе са поставени като старите,с белега напред!
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
donervan написа: А именно, при резки движения на волана и в завой се заклаща и трудно се владее.
Колега тампони заден мост гаранция, сложи ръка на единият заден калник и я разклати. Същият проблем имах на Джетата, не е скъпа смяната.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”