Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Мнениеот forski » Пет 28 мар 2014 14:20

Хри100в написа:В много от случаите на спор/пререкание, всъщност се е стигнало благодарение на хора, които не са сигурни в това което пишат, но усърдно го защитават. Във всяка тема има по някой, който се меси без нито да е карал даден автомобил, нито го е обслужвал.. Във форума има сигурно 5% от хора, разбиращи и помагащи на другите, но спряха да пишат именно заради такива, дето приказват глупости или спорят за такива. Да не говорим за сравненията с вървеж на всеки един притежател и неговия VW, а разходът е винаги около 7/100 газ градско. По стойности на разход се изравнихме с Фиат-форума. :screwy

Tук си много прав, на прима виста се сещам за една тема, за избор м/у Фокус и Голф 4, наред с обичайните коментари от рода на: най добрия Форд е продадения, коза и Форд не боледуват и циганин и Форд зимата не работят :mhihi
Имаше един колега който отсече че всеки втори Фокус на 150хил.км. (примерно) хвърля дюзи и ремонта струвал майка си и баща си, един негов съсед си купил Фокус и са убил да го прави.
Във темата ставаше въпрос за бензинови автомобили, нищо общо с TDCI моторите и прословутите им дюзи, отговора на колегата след направената му забележка беше: - ти сега какво искаш да ми кажеш че бензиновите нямат дюзи ли?
Отделно, всички Мазди ръждясват- така бил чул някой
На всички японски автомобили частите са им х3 и ги няма никъде :mhihi
Н а всички Пежа им се прави задното окачване със смяната на маслото :mhihi
Всички Фиати нямат друг дом освен сервиза :mhihi
Всички корейски марки са боклуци и са сглобени от кофички за кисело мляко :biggrin
Всички БМВ-та зимата се държат по-гаражите щото със задно зимата не се кара :biggrin
И още, и още бисери и глупости кой къде чул, кой къде не дочул и т.н. и т.н.
Отделно, тея гуми не стават пише made in Romania на тях, търси си немски :smile
Или, тази Тойота е калпава защото се прави в Турция :smile

Последна промяна от forski на Пет 28 мар 2014 14:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 28 мар 2014 14:23

За да не се нагнетява напрежение-говорех на размахвашия

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 14:30

Vidol Nikolov написа:За да не се нагнетява напрежение-говорех на размахвашия

През годините съм карал много марки коли, Мерцедес, BMW, Рено, Опел, Хонда и други за които сега не мога да се сетя, но държа да отбележа, че такова удоволствие каквото ми предоставя TDI-то на извънградско каране друга кола освен Реното Super 5 GT Turbo не ми е предлагала.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 28 мар 2014 14:48

Егати, направо сме велики!!!! Успяваме да оцапаме всяка тема - била тя смислена или не. Какво велики, направо сме Уникални!!! Мисля си, че ако всеки от нас преброи до 10 преди да напише каквото и да е, нещата няма да стоят по този смешен начин. Форумът наистина е място за безвъзмездна помощ. Който знае и може помага, който не, не. Без значение дали е майстор,некадърно плямпало,просто човек, правил дадено нещо и постигнал резултат, "пази си хляба" и прочие. Шапка свалям на Стефан - zfa159. Едно негово мнение не съм прочел, в което да е обидил когото и да е. Със сигурност е много по-млад от мен, но знае много и е позитивен, за което има моето уважение. :beer

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пет 28 мар 2014 14:54

Има много хора в този форум,които имам чувството,че трупат само мнения!Да не би да дават някаква награда за най-много написани мнения!Има индивиди,които просто няма тема в която да не се изкажат къде подготвени,къде неподготвени,ама си цапат наред да отчитат активност!Все едно пари им дават да се изсерат в на някой темата!Това не го разбирам!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 мар 2014 14:59

Pet_rov написа:Шапка свалям на Стефан - zfa159. Едно негово мнение не съм прочел, в което да е обидил когото и да е. Със сигурност е много по-млад от мен, но знае много и е позитивен, за което има моето уважение. :beer

Адашът е изключително позитивен човек, чак на моменти ми се струва, че тоя човек няма проблемите на ежедневието, които имаме всички ние. Много е трудно да бъдат съчетани - много квалитетен специалист разбиращ си от работата и търпелив човек, който има отношение към клиентите и изобщо околните хора. Досега нямам удоволствието да познавам лично някой, който ги съчетава толкоз добре.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 28 мар 2014 19:08

xalerrelax написа:Колега , Форски.Често чета антипатичните ти мнения за фауве.
Неразбирам кое е грозно и красиво , но поне разбирам на нашата марка..кое е предница и кое задница.
На вашите прословути японки , често ми се налага да се чудя...
Добрият тон се разваля , поради простата причина , че някой все се опитва да убеди , че маса от хората от тук са силно заблудени личности....а едва ли е така.

Точно от такива изречения като първите две идват дразгите.Сега някои трябва да спомене че всъщност Голфовете имат форма на тухла единичка и всякаква аеродинамика име напълно чужда.....да не говорим че комфорта при тези модели преди 2000год не се различава от кабинка на въртележка във увеселителен парк......и се почва спора.Добре е да се сравняват марките...да се изтъкват проблеми и болежки но само при положение че си имал допир до съответното возило.То всъщност и от такива сравнения между марките се зараждат по острите спорове.Няма лошо стига да не се превръща спора във закани на лични и публични обиди.Но пък и е нормално при тези над 100000 члена да се случва това.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 28 мар 2014 19:30

Pet_rov написа: Шапка свалям на Стефан - zfa159. Едно негово мнение не съм прочел, в което да е обидил когото и да е....

Много точен и отзивчив , занимавал съм го и аз със въпроси :bowdown
Да се върна по темата , ползата от форума е огромна , научих много нови неща , научих на кого мога да разчитам за съвет и помощ :love.vwclub
Имам 3-4 регистрации в немски авто-форуми , чета ги често и с удоволствие , не мога да ви опиша как се води диалога и колко спокойно въобще протича цялата тема , надскачвания , обиди един към друг няма (поне не съм засичал ) . Не знам , от манталитета им ли е , от начина на възпитание и мислене ли ..

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 мар 2014 20:22

Отворете някоя стара тема от 2004-та 5-та или 2007-ма и ще видите каква голяма разлика има в диалога от сегашните.
Ще видите колко гладко върви една тема със шеги и закачки,а не като сега.Сакън да не попиташ нещо.
Лошото е че има много хора които могат и знаят много,но вече не пишат,някои се обидиха от гадния тон,други просто спряха да пишат по други причини.Имам чувството,че последните 5 години хората станаха много лоши и това няма как да не се отрази и тук.Може би всичко идва от беднотията или от самия манталитет,не знам и аз.
Важното е,че все още се намират истински хора,с които можеш да си пишеш и ще ти помогнат с каквото могат :biggrin

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 20:41

Bai Sando написа:Лошото е че има много хора които могат и знаят много,но вече не пишат,някои се обидиха от гадния тон,други просто спряха да пишат по други причини. :biggrin

Така ние НЕГРАМОТНИТЕ се учим, не се кълни във всички майстори, защото какво ли не съм видял от прехвалените СПЕЦОВЕ.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 28 мар 2014 21:04

Точно в този форум едно от правилата е ,че не се допускат обиди към други марки и притежателите им. Скачането, че моето е най-хубавото и аз знам най-добре е типично българска черта. Заложено ни е в хардуера :mhihi
Как хората да не са се променили, та погледнете реалноста. Масово хората се събуждат с мисълта за някаква далавера и си лягат с мисълта '' аз ги пр...ах''. Като междувременно избиват комплекси реално и виртуално.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 28 мар 2014 21:09

По принцип знам че ще ме нападнете, НО:

Просто народа го мързи да ползва търсачката или гоогал.
Влиза тук, драска с големи букви за проблема си.(правилата не са за него)
Хората му отговарят ,че има писано десетки пъте, да ползва търсачката.
И край почва се скандала(примерно).
Как да пишат знаещите ,като вече са го написали.
Колко пъте да го пишат и има ли смисъл да се повтарят.
Другия вариант:
Пусната тема от къде да си купя крушка.
Без да пише някъде от къде е, каква крушка, за коя кола и т.н.
Хората ги мързи да отидат до отсрещния магазин, първо пишат тук.
Това за коя кола е по хубава, до колкото знам в форума е забранено да се обиждат други марки. Правилата пак не важат май
Ще кажете като не ти харесва подминавай,не е така.
Ако се подминава ще се увеличава.

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 21:17

Как да пишат знаещите ,като вече са го написали.

Спрете със тия знаещите, защото повечето от тях имат сервизи, Естествено е да не пишат, за да не останат без хляб.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 28 мар 2014 21:22

Това е много голяма заблуда, че от форумите ще останат без работа.
Майстора може да остане без работа само ако не е знаещ.
И се учи върху колата на клиента.
Друг е въпроса ,че в повечето случай човек който не знае как се сваля гума и тръгне да си ремонтира двигателя.
То тогава майстора печели много повече след това. :mhihi

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 28 мар 2014 21:29

Bai Sando написа:Отворете някоя стара тема от 2004-та 5-та или 2007-ма и ще видите каква голяма разлика има в диалога от сегашните.
Ще видите колко гладко върви една тема със шеги и закачки,а не като сега.Сакън да не попиташ нещо.
Лошото е че има много хора които могат и знаят много,но вече не пишат,някои се обидиха от гадния тон,други просто спряха да пишат по други причини.Имам чувството,че последните 5 години хората станаха много лоши и това няма как да не се отрази и тук.Може би всичко идва от беднотията или от самия манталитет,не знам и аз.
Важното е,че все още се намират истински хора,с които можеш да си пишеш и ще ти помогнат с каквото могат :biggrin

не съм много съгласен с това мнение....в първите години на форума се налагаха правила....имаше скандали опити за разцепление...алтернативни форуми....да си призная честно. и мен ме убиваше този ред на фона на свободията в дира (тогава техните форуми бяха най-посещавани и
почти може да се каже единствени) ...даже доста години почти ме нямаше..но с годините вече малко неща. могат да ме подразнят.....та мисълта ми е че тогава беше много повече екшън от сега....и понеже се спомена за стефчо и аз ще отбележа че един от най-готините типове тук...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”