голф 3, 1.4 моно инжекция, 92 г. Нямам обороти
голф 3, 1.4 моно инжекция, 92 г. Нямам обороти
Здравейте, искам да попитам някои от вас знаели как да си реша проблема, колата е голф 3, 1.4 моно инжекция, 92 година.Случаят е следния, паля и обороти нямам никакви, в момента в които запаля и колата гасне, трябва постоянно да подавам газ за да не угасне. 

- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Нямам обороти, голф 3
Аз съм за стъпково моторче!
и аз за него си мисля, но не съм сигурен и искам да чуя и вашите мнения, също така сменях и бензинова помпа понеже моята не работеше, но със същата като моята само че втора ръка си я купих 

- cheatereye
Дори и да е втора ръка, пробвай е, изкарай входящият маркуч, към моното и виж, какъв дебит прави. Начини за проверка много. Има писано, дори аз съм писал в една тема, как се проверява налягането с манометър
със снимков материал. Може и регулатора за налягане да е заминал 

дебитът ми се струва, че е нормален.Когато развия входящия маркуч пръска здраво гориво..
- cheatereye
Регулаторът провери също ! Той се намира в самото моно. След това пробвай и със стъпковият мотор 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Боц едно vag-com-че да каже какво я мъчи. Може да е TPS, може да е и стъпково моторче, може и температурен датчик на анфтирза. Ако с поддържане на педала на газта колата работи нормално и си се форсира добре, значи не е нито помпа, нито горивен регулатор.

С поддържане на педала на газта колата работи и се форсира,но като си отлепя крака от педала на газта угасва веднага...
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами значи я прочети какво ще ти каже - или стъпков мотор или TPS или темп. датчик.

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Стъпковия мотор не е задължително да го сменяш.Първо може да пробваш с почистване с кореселин.
Re: голф 3, 1.4 моно инжекция, 92 г. Нямам обороти
А след почистването с кореселин трябва ли да смажа отново подвижните части?Защото гледам, че имаха смазка отпреди 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
То е нужно да почистиш само механичния контакт отпред, където е датчика за пуснат педал на газта (вътре в гуменото маншонче), вътре в самия мотор има още един контакт между две пластини и метализирана част на едното зъбно колело, ама самите зъбни колела не е нужно да ги миеш.

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
И температурния датчик провери 

Смених стъпковия мотор с нов, така де втора ръка е, но сега оборотите на празен ход се качват до 4000 и след 40-50 секунди падат до 900-800 и угасва....
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Както вече написах, започни с диагностика, иначе има да сменяш части на ред, докато уцелиш какво и има по метода на изключването.В момента няма как да знаеш дали си взел още един не работещ мотор или проблема не е бил там и пак си в задънена улица. По повод мотора, те са различни на различните двигатели и трябва да гледаш този, който взимаш, да е със същия парт номер като твоя (без значение, че на вид и като брой пинове отговаря, имат разлики).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”