ebay доставки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: ebay доставки

Мнениеот stefan4o » Пет 07 мар 2014 9:16

Веднъж един нетърпеливко, на който му върнах парите, много настояваше да си получи бързо пратката. След като му ги върнах реших да проверя в USPS - опаа, изненада, пратката е заприходена в пощенския клон в неговия град. Другите пратки не ми се е налагало да ги гледам, но предполагам и при тях трябва да е така :th_up
Така че хората, които казват, че било все тая с него или без - не е баш така.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 15 мар 2014 0:11

От Китай ми пристигна джаджата която бях поръчал преди 60 дена , дойде заедно с портфейла ми който поръчах от Англия преди 2 седмици :biggrin . Явно стоят тука някъде по БГ пощите ,аз друго обяснение нямам.

Потребителски аватар
Golf_maniac
Автомобил: BMW 530i
Двигател: V8

Мнениеот Golf_maniac » Нед 16 мар 2014 17:47

Здравейте! Искам да наддавам за едно окачване (4 аморт.+ 4 пружини + 2 предни главини) в ebay.de, обаче Гюнтер ми иска 40е за доставка до тук. Доколкото видях от магазините в ибей, доставката на окачване до България варира от 15 до 25 евро, но не знам с кои фирми работят. Намерих няколко фирми, с които излиза около 40е и нагоре. Пробвах калкулатора на DHL, но не ми дава цена :confused . Можете ли да ми посочите фирма, която сте ползвали с по-добри оферти?

Поздрави!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 17 мар 2014 9:21

От Китай поръчах един инвертор от 12-220В дойде за 16 дена-календарни,не можах да повервам icon_idea icon_idea icon_idea icon_idea

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 17 мар 2014 14:27

И аз днес получих няколко пратки,които бях поръчал на 03.03.2014!Понякогасе изненадвам колко бързо могат да пристигнат нещата!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 17 мар 2014 17:00

Golf_maniac написа:Здравейте! Искам да наддавам за едно окачване (4 аморт.+ 4 пружини + 2 предни главини) в ebay.de, обаче Гюнтер ми иска 40е за доставка до тук. Доколкото видях от магазините в ибей, доставката на окачване до България варира от 15 до 25 евро, но не знам с кои фирми работят. Намерих няколко фирми, с които излиза около 40е и нагоре. Пробвах калкулатора на DHL, но не ми дава цена :confused . Можете ли да ми посочите фирма, която сте ползвали с по-добри оферти?

Поздрави!

ползвай услугите на подобни фирми
gabco.org
dostaviam.com
и тн

Потребителски аватар
Golf_maniac

Мнениеот Golf_maniac » Вто 18 мар 2014 15:11

VWGT написа:ползвай услугите на подобни фирми
gabco.org
dostaviam.com
и тн

С тези фирми за 20+ кила излиза по-скъпо и от DHL, без да смятам доставката до Варна после.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 18 мар 2014 15:50

те калкулират на обемно тегло, т.е. значение има и размера на пратката. Та ако имаш нещо по-специфично се обаждаш и се разбирате конкретно.

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Вто 18 мар 2014 16:32

Аз ползвам ето тази фирма и съм доволен http://donesimi.com/ но тя доставя само от Англия

Потребителски аватар
Golf_maniac

Мнениеот Golf_maniac » Вто 18 мар 2014 21:12

При положение, че имат фиксирана тарифа от €2.00/кг, няма нужда да се разбираме. За 20кг излиза 40, а DHL вземат €30. За над 20кг със спийди е около €35. Явно онлайн магазините в ибей ползват отстъпка с DHL.
За Англия препоръчват http://www.uktobg.com/ в баварския форум, като тяхната цена/кг май е най-добра. Смятам да ги пробвам докрая на седмицата, ако се вредя на търга :mhihi .

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 28 мар 2014 0:44

Забравих за тази тема и взех че отворих тема по моя въпрос, все пак хвърлете едно око и дайте някакво мнение по въпроса

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=414833

:bowdown

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Вто 01 апр 2014 19:07

Утре ми се налага да връщам една стока до китай.
Мислех да ползвам БГ Пощи, то всъщност има ли друг начин да я пратя до там без ценово да е колкото самата пратка.
Китаеца ми е пратил 10$, за пощенските разходи, това как да е, задължително ще му я пратя с тракинг номер.
Попринцип как стои в този случай случая, поинежа вече втора седмица кейса е отворен, пращщам му стоката, тя се бави примерно 3 седмици, време през което кейса ми е изтекал, после разчитам на будната му съвест да ми върне парите, или ?
Не ми се е налагало до сега да връщам стока, предишния път като имах проблеми, продавача реши да си остане за мен сгрешения дисплей, прати ми втори счупен и в крайна сметка ми върна парите, но не му връщах нищо.

ПП за напред съм решил да не купувам нищо от ибея за което не мога да прежаля парите ако се стигне до подобен развой :newsm66
ППП Дайте съвет да обявявам ли стойност на пратката и реалната ли да обявя

Потребителски аватар
HOMEP OCEM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HOMEP OCEM » Вто 01 апр 2014 20:45

k_garchev написа:
hooligans написа:Това намерих аз
Как да смените курса на валутата, така че да ви таксува по курса на вашата банка:
Това става в момента, в който тръгнете да плащате стока.
На екрана Review your information кликвате върху Other Conversion options.
Отваря ви се друг екран, от който избирате: Bill me in the currency listed in the seller's invoice.
След това натискате Submit.

Ето това е далаверата!Иначе пайпал смучат яко!

Може и така - логвате се в пейпал:
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Чет 03 апр 2014 0:15

Mapoka написа:Утре ми се налага да връщам една стока до китай.
Мислех да ползвам БГ Пощи, то всъщност има ли друг начин да я пратя до там без ценово да е колкото самата пратка.
Китаеца ми е пратил 10$, за пощенските разходи, това как да е, задължително ще му я пратя с тракинг номер

А как се разбрахте да ти изпрати пари за пощенски разходи ? Няколко пъти се набутвам да им връщам разни ментета за моя сметка.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Чет 03 апр 2014 7:16

Borsuka написа:А как се разбрахте да ти изпрати пари за пощенски разходи ? Няколко пъти се набутвам да им връщам разни ментета за моя сметка.

Той го предложи, дори е направил и превод, в пейпал имам върнати 10$ от него, просто не са прустигнали още в ноята сметка.
Вчера му пуснах пратката и в момента осбовните ми опасения са че след като изтече кейса няма сила която да го накара да ми върне парите, или бъркам?
Днес утре ще му пратя и тракинг номера, ама той май малко вятър работа.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”