Покупка на кола за черни пътища

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Покупка на кола за черни пътища

Мнениеот samo_pechka » Пет 14 мар 2014 20:30

Iezekil написа:И тя искала 4 еднакви гуми...а пък това постоянно включено двойно мен би ме отказало.Как е разхода на таз ламя на газ?

Вс. 4х4 са с еднакви гуми , не само Нива-та :wink ЦРВ-ето не мое стъпе и на малкото пръстче на Нива , кога опре до Оффроуд .

Потребителски аватар
stamantonov
Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
Двигател: ABS + JHL

Мнениеот stamantonov » Пет 14 мар 2014 20:56

Нищо против лада нива, със сигурност е силен офроуд автомобил, но автора на темата май искаше съвет за сравнително проходим, здрав и лесен за обслужване. Нивата ОК проходима е, ама само толкова, и го казвам от лични впечатления, а не просто ей така. Хубавите и запазени ниви струват доста, до преди няколко седмици търсихме една за приятел - ами няма и няма запазена и за малко пари. Накрая си купи за 1600 лв. една от Силистра, ама пълна скръб - няма нищо, ама нищо за което да кажеш че е здраво. Аз лично парите за една запазена нива бих ги дал за витара къса база или за фероза. А хонда цр-в, ако не си карал такава поне една зима недей да я плюеш, защото това 4х4 нейното дето не е "баш истинско 4х4" е направено така заради разхода - моята с ГИ извън града ми дава 10-11 / 100 а в града не повече от 13 (има леки коли дето горят повече). И със сигурност е по-проходима от някои "наджипени" джипове, но автора май не търсеше кола за тежък офроуд, така че цр-в покрива изискванията. А багажник - колкото щеш, сигурно колкото на 3 ниви, още повече че бутилката ти е тороидална и е на мястото на рез. гума, а пък тя ти е отвън на вратата на багажника.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пет 14 мар 2014 21:18

За да я карам една зима , тр да си я купя , говоря за ЦРВ-ето , ама няма да си я купя , аз Жип с нещо различно от мех. 4х4 не ща ,т.е. трябва да е без разни датчици , клапани и др.ел карантия . И за предпочитане ми е фуллтайм тип.
Хубаво е това ЦРВ , но..не е за чер път :th_up Като се окопаеш след един дъжд , ще разбереш.
Сори за спама :redface спирам .

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 15 мар 2014 7:58

Колеги- взех Нива, за 1600 лева 1,6 бензин и газ , като цяло до момента не съм впечатлен, че я карах 35 километра на асфалт докато я прибера, но и аз не очаквам много от нея на асфалта, шумоизолация, комфорт , динамика и др. подобни с анепознати думи за тази кола, но предвид предназначението и не се и замислям за тях.парното обаче е ненормално добро.Сега ще търся 4 гуми гледам че с апо 80 лева бройката, има теглич и съм намерил и едно ремарке за нея да я окомплектовам.Мисля днес утре да я вкарам по чукарите да я видя аджеба как ще се държи.По асфалт със скорост средна около 80-90 км даде разход от около 11 на сто, човека каза, че е сменял мембрани на изпарителя.Има много забележки вътре по салона, собственика предния е бил некъв реднек.Мисля и ароматизатори 5-6 да и взема но преди това ще играе една прахосмукачка.
По темата-ЦРВ-то е добър паркетен джип, но просто би ми било гадно да го вкарам в калта и прахта а и освен това силно ме съмняват качествата му по проходимост до тези на нивата.Иначе като цяло двете нямат общи черти ако се карат на асфалт.ЦРВ-то е светлинни години напред.и като надеждност.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 15 мар 2014 9:41

Црв и оффроуд са две взаимно изключващи се понятия,нивата за целите става,много се чупят,за проходимост са добре,паджеро със слаб двигател 2.5 ще влачи нивата без усилие,паджеро със 2.5 дизел е слабо за оффроуд състезания инъче тубата има безброй клипове в които дърпат трактори,самосвали и др. със слабия двигател

Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 15 мар 2014 9:47

stamantonov написа:Нищо против лада нива, със сигурност е силен офроуд автомобил, но автора на темата май искаше съвет за сравнително проходим, здрав и лесен за обслужване. Нивата ОК проходима е, ама само толкова, и го казвам от лични впечатления, а не просто ей така. Хубавите и запазени ниви струват доста, до преди няколко седмици търсихме една за приятел - ами няма и няма запазена и за малко пари. Накрая си купи за 1600 лв. една от Силистра, ама пълна скръб - няма нищо, ама нищо за което да кажеш че е здраво. Аз лично парите за една запазена нива бих ги дал за витара къса база или за фероза. А хонда цр-в, ако не си карал такава поне една зима недей да я плюеш, защото това 4х4 нейното дето не е "баш истинско 4х4" е направено така заради разхода - моята с ГИ извън града ми дава 10-11 / 100 а в града не повече от 13 (има леки коли дето горят повече). И със сигурност е по-проходима от някои "наджипени" джипове, но автора май не търсеше кола за тежък офроуд, така че цр-в покрива изискванията. А багажник - колкото щеш, сигурно колкото на 3 ниви, още повече че бутилката ти е тороидална и е на мястото на рез. гума, а пък тя ти е отвън на вратата на багажника.

Ronin написа:Црв и оффроуд са две взаимно изключващи се понятия,нивата за целите става,много се чупят,за проходимост са добре,паджеро със слаб двигател 2.5 ще влачи нивата без усилие,паджеро със 2.5 дизел е слабо за оффроуд състезания ,инъче си е предостатъчен ,в тубата има безброй клипове в които дърпат трактори,самосвали и др. със слабия двигател
Лично аз бих взел в твоя случай роки,фероза,самурай,витара,като рокито е най доброто предложение,после витарата,с нивата ще имаш много проблеми относно тех.състояние

п.п занимавам се с оффроуд...

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 02 апр 2014 12:20

Колеги има опция да "скоча" на нива 1,7 инжекция, която е в по-запазено състояние от тази с която съм в момента.Попринцип четох доста неща, точно за тоя ддвигател и че е по-проблемен от обикновения 1,6.Някъде из темите по форумите някой беше загатнал, че много лесно се преработвал в карбуратор (немислимо е да карам на бензин по черни пътища с руски двигател било то и инжекцион).Някой случайно да знае как става номера.Целта на цялото това упражнение е да се сложи обикновена газова уредба.Мисля само трябва да се намери карбуратор от предния модел.Газов инжекцион за тази кола твърдо не си заслужава (според мен) и е безпредметно да я купувам, ако няма начин да се направи карбуратор.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Сря 02 апр 2014 19:32

Служебната, която карам е 1.7 карбуратор, т.е. има карбуратори за този двигател, купуваш такъв, скубеш инжекцията и слагаш карбуратора. Само не знам как стои въпроса с бензиновата помпа, при нашата е механична (същата като на старата ми 1500-ка от 74 г. :mhihi ).

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Сря 02 апр 2014 19:46

eng написа:Колеги има опция да "скоча" на нива 1,7 инжекция, която е в по-запазено състояние от тази с която съм в момента.Попринцип четох доста неща, точно за тоя ддвигател и че е по-проблемен от обикновения 1,6.Някъде из темите по форумите някой беше загатнал, че много лесно се преработвал в карбуратор (немислимо е да карам на бензин по черни пътища с руски двигател било то и инжекцион).Някой случайно да знае как става номера.Целта на цялото това упражнение е да се сложи обикновена газова уредба.Мисля само трябва да се намери карбуратор от предния модел.Газов инжекцион за тази кола твърдо не си заслужава (според мен) и е безпредметно да я купувам, ако няма начин да се направи карбуратор.

Има прости инжекциони които понасят обикновенна газова.Незнам Нивата с какъв е.
Виж в Оффроуд форума,там си има цял подраздел само за нива.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 02 апр 2014 20:23

Ще се поразровя по-подробно, по спомени можеше да се замени инжекцията с карбуратора, но как става напрактика................

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 25 сеп 2014 12:16

Да добавя малко впечатления от Нивата - с две думи: невероятен автомобил за черни пътища!!!
През свободното време излизам с нея из гората и до момента никакви ядове, още свиквам обаче със включването на скоростите - могли са братушките д апоизпипат малко нещата.Това руско чудо няма спиране пред нищо.
Позволих си да го поглезя и взех, че му налях Кроон Ойл 15 на 40,мисля сега преди зимата д асменя всичкото масло с хубаво в дифовете и раздатките.Уникално евтини части, в продавалника пък директно са без пари ( или поне на фона на тези с които си поддържам другите 2 машинки за асфалт :) )
С две думи не съжалявам за покупката си.
Основни минуси:
- гори яко газ в гората под 12-14 трудно пада
- много шумен двигател и тясно купе ( може би + в някои ситуации)
- безсрамно малък багажник
- лоша сглобка - пластмаси тракат отвсякъде
- никаква защита срещу корозия (мисля да я мина цялата отдолу с шагре или имаше некви комбинирани боя, ръждопреобразувател и нещо друго)
- на асфалтов път ти се иска да слезеш пеш, толкова е некомфортно, шумно и дразнещо.
Но като цяло колата е предвидена за работен кон с евтина поддръжка и за 5-те месеца си изпълнява безпроблемно задълженията.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 25 сеп 2014 18:43

:Mr Green Fun да ти е честита , колата си има своите слабости, но има доста добра проходимост . Прегледай си парното преди зимата , виж го как е , топли ли и т.н. че е мн кофти зимно време да се прави нещо по парно и прочие.
П.п. за разхода : абс. в норма си в гората ! Даже е малко :th_up
За шума на асвалт , е да, там е доста шумна откъм трансмисия и гуми , ма нал' за черен път и сокаци търсим кола :biggrin а за там е перфе !

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 26 сеп 2014 11:53

Парното е бетон, може би едно от малкото хубави неща в този автомобил.Поне откъм парно са се презапасили братушките :cool

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Пон 29 сеп 2014 13:15

eng написа:Колеги търся си кола за каране по черни пътища, знам че най доброто предложение е джип, но за момента избора ми е спрял на Джета, без значение с какъв мотор.Знам че са корави машинки, но все пак окачването създава ли ядове?Най-важния въпрос-тъй като искам по-голям просвет има ли начин колата да се повдигне за да не обляга и как най-евтино може да стане това.Ще ми се от стандартния клиренс да я повдигна поне още 10 см.С някакви планки/подложки може ли да стане това?Бях се замислил и за пасат от 89-91 комби но е много дълъг и ще обляга яко.Бюджета преко сили е 700 лева.

Взимаш Голф 2, слагаш му рязани пружини от джип и си ти. На 1 място в Панагюрище го правят тоя номер. Вдигат Голфа горе-долу колкото Кънтри-то.
Ако пък вече си купил Нивата, мини я отдолу с яхтен лак - няма по-добър срещу корозия.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 29 сеп 2014 13:47

С нивата съм вече няколко месеца,ще пробвамс този лак тогава ако е по-добър от антикора на Боди гръцкия.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”