Iezekil написа:И тя искала 4 еднакви гуми...а пък това постоянно включено двойно мен би ме отказало.Как е разхода на таз ламя на газ?
Вс. 4х4 са с еднакви гуми , не само Нива-та

Iezekil написа:И тя искала 4 еднакви гуми...а пък това постоянно включено двойно мен би ме отказало.Как е разхода на таз ламя на газ?
stamantonov написа:Нищо против лада нива, със сигурност е силен офроуд автомобил, но автора на темата май искаше съвет за сравнително проходим, здрав и лесен за обслужване. Нивата ОК проходима е, ама само толкова, и го казвам от лични впечатления, а не просто ей така. Хубавите и запазени ниви струват доста, до преди няколко седмици търсихме една за приятел - ами няма и няма запазена и за малко пари. Накрая си купи за 1600 лв. една от Силистра, ама пълна скръб - няма нищо, ама нищо за което да кажеш че е здраво. Аз лично парите за една запазена нива бих ги дал за витара къса база или за фероза. А хонда цр-в, ако не си карал такава поне една зима недей да я плюеш, защото това 4х4 нейното дето не е "баш истинско 4х4" е направено така заради разхода - моята с ГИ извън града ми дава 10-11 / 100 а в града не повече от 13 (има леки коли дето горят повече). И със сигурност е по-проходима от някои "наджипени" джипове, но автора май не търсеше кола за тежък офроуд, така че цр-в покрива изискванията. А багажник - колкото щеш, сигурно колкото на 3 ниви, още повече че бутилката ти е тороидална и е на мястото на рез. гума, а пък тя ти е отвън на вратата на багажника.
Ronin написа:Црв и оффроуд са две взаимно изключващи се понятия,нивата за целите става,много се чупят,за проходимост са добре,паджеро със слаб двигател 2.5 ще влачи нивата без усилие,паджеро със 2.5 дизел е слабо за оффроуд състезания ,инъче си е предостатъчен ,в тубата има безброй клипове в които дърпат трактори,самосвали и др. със слабия двигател
Лично аз бих взел в твоя случай роки,фероза,самурай,витара,като рокито е най доброто предложение,после витарата,с нивата ще имаш много проблеми относно тех.състояние
п.п занимавам се с оффроуд...
Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk
eng написа:Колеги има опция да "скоча" на нива 1,7 инжекция, която е в по-запазено състояние от тази с която съм в момента.Попринцип четох доста неща, точно за тоя ддвигател и че е по-проблемен от обикновения 1,6.Някъде из темите по форумите някой беше загатнал, че много лесно се преработвал в карбуратор (немислимо е да карам на бензин по черни пътища с руски двигател било то и инжекцион).Някой случайно да знае как става номера.Целта на цялото това упражнение е да се сложи обикновена газова уредба.Мисля само трябва да се намери карбуратор от предния модел.Газов инжекцион за тази кола твърдо не си заслужава (според мен) и е безпредметно да я купувам, ако няма начин да се направи карбуратор.
eng написа:Колеги търся си кола за каране по черни пътища, знам че най доброто предложение е джип, но за момента избора ми е спрял на Джета, без значение с какъв мотор.Знам че са корави машинки, но все пак окачването създава ли ядове?Най-важния въпрос-тъй като искам по-голям просвет има ли начин колата да се повдигне за да не обляга и как най-евтино може да стане това.Ще ми се от стандартния клиренс да я повдигна поне още 10 см.С някакви планки/подложки може ли да стане това?Бях се замислил и за пасат от 89-91 комби но е много дълъг и ще обляга яко.Бюджета преко сили е 700 лева.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 141 госта