Passat b5 - Имам ли фабрична аларма ?
- pnkolev89
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20V ADR
Passat b5 - Имам ли фабрична аларма ?
Здравейте колеги. Въпросът ми е следният, имам комфорт модул защото като задържа ключа на заключване/отключване съответно ми сваля и ми вдига стъклата,има и червена лампичка на шоф. врата, та това означава ли, че колата има и фабрична аларма. Днес като сменях крушки на левия стоп видях една кутийка до стопа, на която пише "ALM" и някакви цифри. Питам защото като си купих колата ми дадоха само един ключ без копчета, а аз искам да си направя сгъваем втори ключ с дистанционно, но за тази цел трябвало да имам аларма...
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Passat b5 - Имам ли фабрична аларма ?
Всички имат фабрична аларма , като твоя , но не се занимавай изобщо с нея , в смисъл да разчиташ само на нея да ти "пази" колата . Защото НЕ го прави добре .
Сложи си качествена допълнителна аларма , която ще ти командва централното , прозорците , както ще активира и фабричната също .
Сложи си качествена допълнителна аларма , която ще ти командва централното , прозорците , както ще активира и фабричната също .

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
achodemo написа:Всички имат фабрична аларма , като твоя ...
Това в 90 % от случаите не е вярно. Повечето VW-та преди 2005 г. нямат фабрични аларми.
Ако изриташ колата, трябва да започне да пищи по няккаъв начин - я с клаксона, я със сирена. Не почне ли аларма няма.
Алармата няма нищо общо с това което искаш да направиш.
Това което свти до пичето за заключване на вратата покава, че колата е заключена. И аз го имам на голфа, но аларма нямам. Ако икаш сгъваем ключ с копчета, ще ти трябва май и комфорт модол, който да има опция за дистанционно отключване.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Грешна ти е информацията .
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
B5 има фабрична аларма макар, че на ритане не се задейства.Погледни в тази тема е описано как се тества.Пробвал съм и си работи. Клаксона на алармата се намира в заден ляв калник по спомен.Може да се пусне тази аларма и с Vag Com.
Колега, това, че при заключено положение и задържан ключ се вдига стъклото означава само едно - имаш комфорт-модул! Дали обаче той поддържа дистанционно управление с радиосигнал (сгъваемият ключ за който си мечтаеш) е нещо съвсем друго. За да разбереш имаш ли аларма можеш да направиш следния прост тест:
1. Сваляш стъклото на вратата;
2. Затваряш вратата и заключваш с ключа;
3. Отвори вратата (а ако можеш да се пресегнеш може и предния капак) отвътре като бръкнеш през сваленото вече стъкло;
4. Ако се разпищи, значи имаш аларма;
1. Сваляш стъклото на вратата;
3. Отвори вратата (а ако можеш да се пресегнеш може и предния капак) отвътре като бръкнеш през сваленото вече стъкло;
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
xm_net написа:1. Сваляш стъклото на вратата;
2.1. Изчакваш 1 минута
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първата част от т.3 НЕ е вярна,защото има "двойно" заключване на бравите.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Не е задължително да има аларма.Аз например съм с б5.5 и аларма нямам.Поздрави.Вижте в тази тема;
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=401669
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=401669
Колега, има и друг вариант стига да имаш повече търпение. Отзад в багажника има табелка с изписани кодове състоящи се от по три символа (букви и цифри) и от тях човек може да научи доста неща за колата си. Ползваш този декодер: http://prsearch.planetvag.com/ и заместваш в празните полета, след което търсиш това, което ти е необходимо, като например: 4K8 (Radio remote controlled central locking)!
- pnkolev89
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20V ADR
Благодаря за мненията колеги, попитах за алармата не защото искам да имам аларма или да разчитам на някаква да ми пази колата, а защото искам колата ми да се заключва с дистанционно, а също така и да си направя втори ключ...както се казва с един куршум два заека. А до колкото знам за да ми обучат ключ с дистанционно трябва да имам аларма.
Колега, за да си направиш ключ с дистанционно отключване/заключване необходимото и достатъчно условие е комфортния модул на колата да поддържа управление с радиосигнал. Това обаче не означава, че задължително тази опция върви в комплект с фабрична аларма - двете неща са различни!