Отностно Ebay

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Отностно Ebay

Мнениеот xaxobgcc » Пет 05 яну 2007 23:08

Какво бихте ме посъветвали отностно Ebay.com. Надежден ли е от към стоки. Защото съм си харесал един лап топ за около 500$ втора ръка и се чудя дали да го взема. Дали може нещо да ме прецакат като само ми вземат парите и не го пратят?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 05 яну 2007 23:16

там пише на колко процента е сигурен продава4а и колко продажби има през ебаи.общо взето е сигурно 4е ще си полу4иш покупката,ама с шипинга маи ще имаш проблем.като4е ли бг е в космоса и DHL цените са солени

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Отностно Ebay

Мнениеот buFka » Съб 06 яну 2007 3:51

xaxobgcc написа:Какво бихте ме посъветвали отностно Ebay.com. Надежден ли е от към стоки. Защото съм си харесал един лап топ за около 500$ втора ръка и се чудя дали да го взема. Дали може нещо да ме прецакат като само ми вземат парите и не го пратят?

винаги могат да те прецакат...независимо кой е продавача, дори на 100% да е с позитивни отзиви пак може ти да си първия прецакан, рядко купувам от ибей нещо по-скъпо от 20 Евро, последно се набих 70 за дъно и процесор...а продавача имаше 100% позитивни :(

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 06 яну 2007 11:48

Аз не мога да се оплача , но съм го ползвал в чужбина.Пазарувал съм дост анеща - часовник, камера, телефон, но никога не съм си купувал 2ра ръка.
Иначе с нещата които съм взимал не съм имал никакъв проблем, освен че шипинга на часовника закъсня адски много и почти го бях отказал, но все още си ми е на ръката:)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 06 яну 2007 12:27

Миналата година четях че продавали фалшиви Pentium-и в Ebay. Само платката с крачетата и капачката отгоре. :shock :lol: 8)
А кристала липсвал. :shock :shock :shock :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 06 яну 2007 14:04

винаги има и смотаняци, които опозоряват и този бизнес. нещата които съм купувал за коли винаги са били сносни. веднъж обаче купих една броня за 100евро а реалната и цена беше поне 200 и момчето се отказа и не ми я прати. това ми е забележката към ибея.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Съб 06 яну 2007 16:53

Страшна работа си е ebay-а! За 3 дена си продадох счупения лаптоп на чудесни пари. А пък за пазаруване е още по-хубаво. Само плащаш през PayPal и човека да има Buyer Protection и немаш грижи. Имам един случай само дет не ми пратиха един телефон и PayPal сичко ми върнаха.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 07 яну 2007 0:21

Spunky обясни за paypal моля те и за пазаруване то като цяло от ebay, че съм мислил да си пазарувам от там ама като незнам как...
Мерси предварително!

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Нед 07 яну 2007 1:15

Незнам БГ карти дали могат да се регистрират в PayPal. Не съм пробвал от тук, а и незнам колко ще одерът за шипинга, ако изобщо пращат към БГ. Предполагам че вече трябва да пращат до тук, нали уж сме ЕУ...иначе идеята е...както казаха по-нагоре гледаш да е с колко се може по-висок фиидбек и колко продажби е направил продавача. Проверяваш дали е имало проблеми с други стоки купени от него и какви са били проблемите. Гледаш дали има BuyerProtection ако пазаруваш с PayPal. Гледай да не купуваш най-евтиния вариант ако е с Buy it now. Ако е на търг...там си има други неща дето следиш и внимаваш да не се улееш в наддаване :D Много важно е да изчиташ обявата от до! Има по някой път нещо написано с малки букви дет може да те изяде! Един тарикат така горя с едни пари и нищо не можа да направи. Вместо телефон си беше купил право да участва в търга за телефона. Това удоволствие му струваше към $400 :lol: На мен обаче наблюденията и опита са ми относно ebay.com в щатите. Иначе има много далавера там! Успех!

ПП: Относно момчето дето иска лаптоп втора употреба....хич не му препоръчвам!!! Има за $5-600 съвсем прилични.

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Нед 07 яну 2007 1:46

единственото което намерих в нета за и-бей е този сайт, но аз специално не съм ползвал услугите му но ми се струва доста надеждно :) http://www.ebay-bg.com/

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 9:45

jafara написа:единственото което намерих в нета за и-бей е този сайт, но аз специално не съм ползвал услугите му но ми се струва доста надеждно :) http://www.ebay-bg.com/

Тез вече са обсъждани....и се оказва, че височки комисионни дърпат ;)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 07 яну 2007 10:26

А ако пазарувам нещо от ebay.com в щатите как става шипинга?! В смисъл носят ми го в нас или трябва да ходя да си го получавам от митницата....трябва ли да обмитявам после стоката и.т.н.? Някой пазарил ли е от там?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 07 яну 2007 11:28

POLO_SPORT написа:А ако пазарувам нещо от ebay.com в щатите как става шипинга?! В смисъл носят ми го в нас или трябва да ходя да си го получавам от митницата....трябва ли да обмитявам после стоката и.т.н.? Някой пазарил ли е от там?

Май зависи от стойността на пратката, ако е над 100 € тряба да се плати мито и за целта ходиш до митницата...ако е по-малко ти го носят у вас.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Нед 07 яну 2007 12:25

POLO_SPORT написа:А ако пазарувам нещо от ebay.com в щатите как става шипинга?! В смисъл носят ми го в нас или трябва да ходя да си го получавам от митницата....трябва ли да обмитявам после стоката и.т.н.? Някой пазарил ли е от там?

Аз съм пазарувал от там. Дори в момента имам стока поръчана от щатите. Предният път, когато пазарувах от там ми пристигна на адреса посочен от мен. Предполагам този път отново така трябва да се случи. Говорим за суми под 100$. Над 100$ вече незнам как стоят нещата :wink:

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 07 яну 2007 12:39

PayPal не работи с български банки.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”