Отностно Ebay
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- xaxobgcc
- Автомобил:
- Двигател:
Отностно Ebay
Какво бихте ме посъветвали отностно Ebay.com. Надежден ли е от към стоки. Защото съм си харесал един лап топ за около 500$ втора ръка и се чудя дали да го взема. Дали може нещо да ме прецакат като само ми вземат парите и не го пратят?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Отностно Ebay
xaxobgcc написа:Какво бихте ме посъветвали отностно Ebay.com. Надежден ли е от към стоки. Защото съм си харесал един лап топ за около 500$ втора ръка и се чудя дали да го взема. Дали може нещо да ме прецакат като само ми вземат парите и не го пратят?
винаги могат да те прецакат...независимо кой е продавача, дори на 100% да е с позитивни отзиви пак може ти да си първия прецакан, рядко купувам от ибей нещо по-скъпо от 20 Евро, последно се набих 70 за дъно и процесор...а продавача имаше 100% позитивни

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не мога да се оплача , но съм го ползвал в чужбина.Пазарувал съм дост анеща - часовник, камера, телефон, но никога не съм си купувал 2ра ръка.
Иначе с нещата които съм взимал не съм имал никакъв проблем, освен че шипинга на часовника закъсня адски много и почти го бях отказал, но все още си ми е на ръката:)
Иначе с нещата които съм взимал не съм имал никакъв проблем, освен че шипинга на часовника закъсня адски много и почти го бях отказал, но все още си ми е на ръката:)
Незнам БГ карти дали могат да се регистрират в PayPal. Не съм пробвал от тук, а и незнам колко ще одерът за шипинга, ако изобщо пращат към БГ. Предполагам че вече трябва да пращат до тук, нали уж сме ЕУ...иначе идеята е...както казаха по-нагоре гледаш да е с колко се може по-висок фиидбек и колко продажби е направил продавача. Проверяваш дали е имало проблеми с други стоки купени от него и какви са били проблемите. Гледаш дали има BuyerProtection ако пазаруваш с PayPal. Гледай да не купуваш най-евтиния вариант ако е с Buy it now. Ако е на търг...там си има други неща дето следиш и внимаваш да не се улееш в наддаване
Много важно е да изчиташ обявата от до! Има по някой път нещо написано с малки букви дет може да те изяде! Един тарикат така горя с едни пари и нищо не можа да направи. Вместо телефон си беше купил право да участва в търга за телефона. Това удоволствие му струваше към $400
На мен обаче наблюденията и опита са ми относно ebay.com в щатите. Иначе има много далавера там! Успех!
ПП: Относно момчето дето иска лаптоп втора употреба....хич не му препоръчвам!!! Има за $5-600 съвсем прилични.

ПП: Относно момчето дето иска лаптоп втора употреба....хич не му препоръчвам!!! Има за $5-600 съвсем прилични.
единственото което намерих в нета за и-бей е този сайт, но аз специално не съм ползвал услугите му но ми се струва доста надеждно
http://www.ebay-bg.com/

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jafara написа:единственото което намерих в нета за и-бей е този сайт, но аз специално не съм ползвал услугите му но ми се струва доста надеждноhttp://www.ebay-bg.com/
Тез вече са обсъждани....и се оказва, че височки комисионни дърпат

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
POLO_SPORT написа:А ако пазарувам нещо от ebay.com в щатите как става шипинга?! В смисъл носят ми го в нас или трябва да ходя да си го получавам от митницата....трябва ли да обмитявам после стоката и.т.н.? Някой пазарил ли е от там?
Май зависи от стойността на пратката, ако е над 100 € тряба да се плати мито и за целта ходиш до митницата...ако е по-малко ти го носят у вас.
POLO_SPORT написа:А ако пазарувам нещо от ebay.com в щатите как става шипинга?! В смисъл носят ми го в нас или трябва да ходя да си го получавам от митницата....трябва ли да обмитявам после стоката и.т.н.? Някой пазарил ли е от там?
Аз съм пазарувал от там. Дори в момента имам стока поръчана от щатите. Предният път, когато пазарувах от там ми пристигна на адреса посочен от мен. Предполагам този път отново така трябва да се случи. Говорим за суми под 100$. Над 100$ вече незнам как стоят нещата

- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”