Мнениеот Iezekil » Нед 13 апр 2014 6:20
Това с второто палене на къси разстояния го имах и аз дълги години.Понеже паля на бензин а гася на газ,даже тема бях пуснал дали е нормално да пали трудно.Трика,който ползвах е да минавам на бензин малко преди да угася,да карам на бензин/щом е за 500м./или да паля втория път на газ.Нещата се оправиха след като смених изпаритела.Е,за 500м пак ще позапаля трудно,но не чак като преди.С новия изпарител ми се подобри и разхода,най вече градския.Със стария лятото ми гореше 14 градско/зимата повече/ и най-малко 8 извънградско,с новия тая зима ми дава смесен разход 10,2-10,3.Не мога да я засека чисто на едно от двете,понеже винаги ми остава газ преди да заредя...не като преди да ми свършва по-рано.Освен изпарител съм сменил и адаптирал ръчно ТПС и съм си направил центровка на делкото на "ухо",сложих си и реле на помпата/не знам дали е допринесло нещо де/.
Не те съветвам нищо конкретно,за да не сгреша,но при всички случаи ми се струва,че трябва да си обедниш сместа още малко,съдейки по разхода ти.Ако няма ефект,нов изпарител.Стария разход го държах със Волтран,при това смених 2 броя,втория го карах само година.Сега съм с БРЦ Техно,дето го водят сгрешен на чертожната дъска още,но съм доволен и хванах как се настройва,та си го ръчкам сам.