Голям градски разход на газ B4 ABS

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Re: Голям градски разход на газ B4 ABS

Мнениеот yordannnnnn » Пон 07 апр 2014 21:02

Аз със голф 3 със същия двигател минавам на ден 15-20км градско и разхода ми е 16-17,с 10лв минавам 50км :banghead карам си така от доста време,колата си върви добре,но гори,миналото лято имаше един период бях я закрепил на 12-13 градско,ама...за кратко беше :mrgreen

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 07 апр 2014 21:30

аз съм със същия мотор...и карам около 6км до работа..зимата не подгрявам на бенз...среден раход градско София без задръстване основно на това късо разстояние 13-14 на сто зимата без да я зоря ...лятото боря 12-13 ..20 ми се вижда мночко колкото ина късо да се кара.. при мен обаче и гори 10-11 извън градско но пък там и не я жаля много 140-150....според мен това е реалния раход на тоя мотор особено ако е на годинки не се хващай за много малкия афишран разход от някои колеги...мотора е слаб купето тежко няма как да гори 10 на сто...според мен...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 13 апр 2014 6:20

Това с второто палене на къси разстояния го имах и аз дълги години.Понеже паля на бензин а гася на газ,даже тема бях пуснал дали е нормално да пали трудно.Трика,който ползвах е да минавам на бензин малко преди да угася,да карам на бензин/щом е за 500м./или да паля втория път на газ.Нещата се оправиха след като смених изпаритела.Е,за 500м пак ще позапаля трудно,но не чак като преди.С новия изпарител ми се подобри и разхода,най вече градския.Със стария лятото ми гореше 14 градско/зимата повече/ и най-малко 8 извънградско,с новия тая зима ми дава смесен разход 10,2-10,3.Не мога да я засека чисто на едно от двете,понеже винаги ми остава газ преди да заредя...не като преди да ми свършва по-рано.Освен изпарител съм сменил и адаптирал ръчно ТПС и съм си направил центровка на делкото на "ухо",сложих си и реле на помпата/не знам дали е допринесло нещо де/.
Не те съветвам нищо конкретно,за да не сгреша,но при всички случаи ми се струва,че трябва да си обедниш сместа още малко,съдейки по разхода ти.Ако няма ефект,нов изпарител.Стария разход го държах със Волтран,при това смених 2 броя,втория го карах само година.Сега съм с БРЦ Техно,дето го водят сгрешен на чертожната дъска още,но съм доволен и хванах как се настройва,та си го ръчкам сам.

Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Мнениеот VWPASSATGL » Нед 13 апр 2014 23:53

Не ми се сменя италиански изпарител на 20К км. някакви други идей..

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 апр 2014 6:38

При така поставено условие на задачата, наливай газ и не смятай разхода.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 14 апр 2014 21:38

по отношението на трудното второ плаене на студен мотор...имах същия проблем със стария изпарител Ланди Ренцо..който уж го водят върха на иаталианския инженерен гений...8 години го карах с дупка в оборотите между 3000 и4000 об. накрая се примирих след като го смених с ловато ..дупката изчезна трудното второ палене почти изчезна ....не искам да чуя за Ланди ренцо...Хем Ловатото съм до настройвал на усет и ухо...все пак Ренцото имаше едно предимство железен празен ход...без да се влияе ни то филтри ни време ни от нищо...на ловатото празния ход е по чувствителен и по капризен...така че може ни е хубаво наистина да пробваш с друг изпарител макар и назаем дет се вика...от някой твой приятел...

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 16 апр 2014 19:33

Добре де аз ако сменям италиански изпарител за 150-160 лева на 20 000 км, тоя турския Волтран за 50 лева трябва да го сменям през 5000 км. Проблема ми не се решава със смяна на изпарител, ако беше така нямаше да пускам тема а щях да си купя изпарител и да си го сменя. Моля за идеи не включващи смяна на нещо което работи и то много добре!

Последна промяна от VWPASSATGL на Сря 16 апр 2014 19:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 16 апр 2014 19:41

Ако си мислиш, че твоят изпарител не е правен в Турция, заблуждаваш се.
И множествено число на ИДЕЯ не е ИДЕЙ, а ИДЕИ.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 16 апр 2014 19:46

Имам сертификат за произхода на изпарителя, уредбата е монтирата от официален представител на марката, който внася от Италия. Не коментирам други марки и модели, нямам представа от къде са, имах предвид, че моя е 3 пъти по скъп от турските или там каквито са. Купих го за да да не го сменям през 1 година. Някакви други идеи?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 16 апр 2014 20:13

Казани са.
Сменяш газаджията и на ново настройка.Кажи,че не искаш да върви,а да не гори-това за разхода.
Или си и хващаш чалъма кога пали по-лесно и си го правиш.
Или просто късите отсечки ги минаваш на бензин.
Или обръщаш на бензин 100 метра преди да спреш.
Я за всеки случай провери и клапана на изпаритела да не изпуска.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 16 апр 2014 20:16

Бягай при този официален представител. В Италия от поне 10 години не знаят какво е изпарител за обикновена газова.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 16 апр 2014 21:00

Не се заяждай! Ако имаш нещо полезно го напиши, в противен случай подмини темата!

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 17 апр 2014 7:39

Според мен колегата Silent ти е дал добър съвет. Вземи от някой приятел назаем друг изпарител и пробвай с него. Я си представи, че си изтеглил късата клечка и ти се е паднал дефектен изпарител? Какво от това, че е от официален представител? Не разбирам защо се инатиш да пробваш с друг? Така и така си в джаза с този разход, поне опитай. :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 17 апр 2014 10:52

За 2км няма как да влезе в режим двигателя и затова разхода ти е толкова голям.Антифриза студен,газта също. Когато станат по-високи температурите - поне над 25 грЦ ще ти падне разхода.
За 2км преход - ходи пеша или с велосипед, градски транспорт.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 17 апр 2014 19:03

Абе то така,ама и аз карам по 500м. до магазина или по 1км.най-много.
И понеже днес ме сполетя въпросното трудно палене...та предлагам да си провериш за всеки случай да не ти из уска клапана на изпаритела.Аз вадя маркуча от тройника и го слагам на ухо или запушвам с пръст...ама днес го сложих в буркан с вода,като е наклонен нали за да е по-нисък водния стълб и по-лесно да излезе балона... Та защо не да ти изпуска,от там да въртиш като луд и съответно да се отразява малко и на разхода.Въпреки,че разделям двата проблема.
Преди със старите изпарители като почваше да не пали запушвах с пръст маркуча и като пуснех се чуваше налягането.С втория пак така,почна да изпуска като навърши година и за по-лесно минах на БРЦ.Стана на 2 години и ето,проблема същия.С тази разлика,че изпуска по-малко от предните/за сега/ и е възможен лесен втори старт до 5 минути,преди беше обратно.
Има и друг начин за тест.Като спреш колата просто вадиш маркуча от тройника,преди да тръгнеш го слагаш и палиш.Нищо чудно това да е елементарния проблем..

Върни се в “Автогазови уредби”