Според мен анкетата в началото на темата е излишна, защото не е в помощ на никой, а показва единствено лични убеждения и предпочитания, породени от субективни фактори, и то не към определена модификация, а цялостно към производствена марка. На практика със симулиране на сцепление и триене на теренни тестови изпитания за сертифициране на определен модел гума се занимават цели отдели и институти, които едва ли са пристрастни или корумпирани.
Както и да е, изказвам мнения от лични впечатления. Без да твърдя кой е най-добрия модел лятна гума, искам да подчертая, че има ОГРОМНА разлика между Michelin Energy Saver от преди 4-5 години с Michelin Energy Saver + . За разлика от недоволните "състезатели", които не одобряват енергоспестяващи гуми. Лично за мен намаленият разход на гориво и увеличения пробег е приоритет. По магистралата в 80% от случаите возя бебе (с 90 km/h) или деца, когато съм извън България на състезания. Та цялото ми мнение се свежда до следното: Не бъдете предубедени от отрицателни мнения за Saver + , от хора карали единствено Saver без плюс

Пример: "Баце не си я земай щото на мокро спира тегаво" Добре обаче на европейското стандартизиране на етикета под облачето и капчиците е отбелязано А . Така че ако ще взлизате в 90 градусови завои със 160 тези гуми действително са "женски, за ходене в мол" или за каране на пенсионерска/семейна кола. За всички останали препоръчвам модела, защото съм карал и с двата и както писах по-горе разлика има!