Както и да е, изказвам мнения от лични впечатления. Без да твърдя кой е най-добрия модел лятна гума, искам да подчертая, че има ОГРОМНА разлика между Michelin Energy Saver от преди 4-5 години с Michelin Energy Saver + . За разлика от недоволните "състезатели", които не одобряват енергоспестяващи гуми. Лично за мен намаленият разход на гориво и увеличения пробег е приоритет. По магистралата в 80% от случаите возя бебе (с 90 km/h) или деца, когато съм извън България на състезания. Та цялото ми мнение се свежда до следното: Не бъдете предубедени от отрицателни мнения за Saver + , от хора карали единствено Saver без плюс
Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
Петър Илиев
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Според мен анкетата в началото на темата е излишна, защото не е в помощ на никой, а показва единствено лични убеждения и предпочитания, породени от субективни фактори, и то не към определена модификация, а цялостно към производствена марка. На практика със симулиране на сцепление и триене на теренни тестови изпитания за сертифициране на определен модел гума се занимават цели отдели и институти, които едва ли са пристрастни или корумпирани.
Както и да е, изказвам мнения от лични впечатления. Без да твърдя кой е най-добрия модел лятна гума, искам да подчертая, че има ОГРОМНА разлика между Michelin Energy Saver от преди 4-5 години с Michelin Energy Saver + . За разлика от недоволните "състезатели", които не одобряват енергоспестяващи гуми. Лично за мен намаленият разход на гориво и увеличения пробег е приоритет. По магистралата в 80% от случаите возя бебе (с 90 km/h) или деца, когато съм извън България на състезания. Та цялото ми мнение се свежда до следното: Не бъдете предубедени от отрицателни мнения за Saver + , от хора карали единствено Saver без плюс
Пример: "Баце не си я земай щото на мокро спира тегаво" Добре обаче на европейското стандартизиране на етикета под облачето и капчиците е отбелязано А . Така че ако ще взлизате в 90 градусови завои със 160 тези гуми действително са "женски, за ходене в мол" или за каране на пенсионерска/семейна кола. За всички останали препоръчвам модела, защото съм карал и с двата и както писах по-горе разлика има!
Последна промяна от Петър Илиев на Нед 06 апр 2014 9:13, променено общо 1 път.
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Здравейте
Колеги, тук може да се намерят по- често срещаните модели гуми, заедно с оценка на потребители (мисля, че ще е полезна информация):
http://mosautoshina.ru/review/
Поздрави
Колеги, тук може да се намерят по- често срещаните модели гуми, заедно с оценка на потребители (мисля, че ще е полезна информация):
http://mosautoshina.ru/review/
Поздрави
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Нови летни гуми DOT 2004 ... мнения? (цената е колкото за втора употреба DOT 2008)
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Недей! Старите гуми се променят много бързо, когато ги изкараш на слънце.
-
svet70
- Автомобил: Golf 3 1.9TDI
- Двигател: 1Z 1995
Здравейте колеги,
Моля за съвет за летни гуми 195/50/15, кмолата е Голф3. Колебая се между Goodyear, Bridgestone, Continental, Vredestein, но може и други. Интересува ме да имат по-здрав борд, защото от време-на време карам по черни пътища.
Моля за съвет за летни гуми 195/50/15, кмолата е Голф3. Колебая се между Goodyear, Bridgestone, Continental, Vredestein, но може и други. Интересува ме да имат по-здрав борд, защото от време-на време карам по черни пътища.
-
stefan_doc
От опита ми с Continental не бих казал, че имат здрав борд...
-
svet70
Да, и аз това видях по отзивите. Аз съм дал марките които бих предпочел, но нямам идея за това, колко са им здрави бордовете.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Може би ако гледаш гуми с висок скоростен индекс ( V прим. или W ) , ще имаш някоя и друга лека презастраховка , ако се добави и предпазен борд - още малко
Примерно предложение, не е баш евтино , ама пък е в предпочитанията ти за марка http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/bridgestone/potenza-re002-19550-p-103917.html Нищо ,че товарния индекс е еднакъв с на гума от 70 кинта .Иначе се налага да гледаш друг размер ( на друга височина), ама там ще има малко разминаване в обиколката на гумата и километража, както и ценово , въпреки това знам колега дето е карал дори с 195/65/15 на Венто-то си . Предполагам ,че едва ли ще е проблем да речем с 195/55/15 , но си е в стил ЕЖК де
от тях има с малко по-голямо натоварване на гума.
По някаква странна случаиност последните ми 2 коли бяха обути със FALKEN.Изключително добре се държат на пътя.Не са шумни.Единствено не се държат добре на дъжд..ама то си има видове граифери и модели тази марка така че това не е критерии че като цяло са такива.Не ги виждам във анкетата а са си типично здрави Японски гуми.
-
svet70
Благодаря за съветите, като взема нещо и имам наблюдения, ще пиша.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
svet70 написа:Здравейте колеги,
Най-здрави бордове имат бриджстоун. За четири години каране със същия размер и същата кола не можах да изкривя или да балонирам нито една. Нещо което не мога да кажа за дънлоп и гудиър.
-
svet70
w_smith написа:svet70 написа:Здравейте колеги,
Най-здрави бордове имат бриджстоун. За четири години каране със същия размер и същата кола не можах да изкривя или да балонирам нито една. Нещо което не мога да кажа за дънлоп и гудиър.
Да и аз се спрях на такива, но мисля да взема със скоростен индекс "V", защото "W" ми се струва, че ще бъдат малко "твърди" за дъжд или бъркам? Твоите какви бяха?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
svet70 написа:..но мисля да взема със скоростен индекс "V", защото "W" ми се струва, че ще бъдат малко "твърди" за дъжд или бъркам...
Еднакви ще бъдат резултатите , т.е. няма да има промяна в дъжда . Вече ако се гледа да "носи" на дъжд много- РейнСпорт на Унироял , Йокохама ( някои модели) и т.н.
-
gugun4u
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Да споделя и аз малко чувства. Купих си Goodyear Efficient Grip Performance в събота и за щастие вече мога да споделя някой впечатления. Понеделник тръгнах от Хасково до София с тях, при над 20 градуса в Хасково, минах през топло, после хлад, после лек ръмеж и моменти с пороен дъжд на магистрлата. Със 140 през локви на нашата перфектна Тракия, нямаше дори намек за потенциални проблеми. Вчера и днес предвид по - студените от нормални за лятна гума температури, отново почти никакви грижи в сравнение със старите пръчки при потегляне, и доста добро поведение при рязко спиране от 60 до 0 на мокри и студено. Към момента мога да кажа, че съм доволен :) 
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Карам в момента с именно такива (Goodyear Efficient Grip Performance) и също мога да ти кажа,че си направил добър избор.Държат си на 350NM без проблем във всякакви условия!
Но имай в предвид,че няма дълъг експлотационен живот,но като цялo гумите от тази серия не изкарват много.
Но имай в предвид,че няма дълъг експлотационен живот,но като цялo гумите от тази серия не изкарват много.Върни се в “Общи автомобилни дискусии”