PASSAT B6 - 2006-2008 - Съвет за покупка!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: PASSAT B6 - 2006-2008 - Съвет за покупка!
колеги вие направо убихте желанието на човека за покупка на автомобил! Аз не знам нищо за тези двигатели и модели но само споделям мнение 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
xploda написа:...
Да, ПД е, но е по-прост и надежден и няма проблемите на 2.0. Данък 150 лв, едно чипче и газ

ПП. Е сега пък убили

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги.. незнам, но наистина ми се доплака като чета
Общо взето излиза, че трябва да се откажа от дизелово Passat-че..
Ето какво имам предвид:
Според написаното - Имам само 1 избор за мотор който да не е PD - а този мотор ако трябва да съм откровен, досега не съм го засичал - а ако го засека - или няма да е автомат, или няма да е в приличен вид.. нито прилично обурудване ;( та ето затова ми се плаче.
Лично аз се надявам ситуацията да зависи от начина на поддържане и от читавостта на колата.. предполагам, че и вие ще се съгласите, че дори и да взема читав 1.9 - никой не гарантира, че след месец няма да сменя турбина, глава.. инжектор.. или нещо друго главозамайващо..
Просто се надявах някой който има този мотор да си сподели мнението.. но явно няма много такива колеги тук
Поздрави

Общо взето излиза, че трябва да се откажа от дизелово Passat-че..
Ето какво имам предвид:
Според написаното - Имам само 1 избор за мотор който да не е PD - а този мотор ако трябва да съм откровен, досега не съм го засичал - а ако го засека - или няма да е автомат, или няма да е в приличен вид.. нито прилично обурудване ;( та ето затова ми се плаче.
Лично аз се надявам ситуацията да зависи от начина на поддържане и от читавостта на колата.. предполагам, че и вие ще се съгласите, че дори и да взема читав 1.9 - никой не гарантира, че след месец няма да сменя турбина, глава.. инжектор.. или нещо друго главозамайващо..
Просто се надявах някой който има този мотор да си сподели мнението.. но явно няма много такива колеги тук

Поздрави
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
при автомобила втора употреба всичко е на късмет 2.0 tdi не най-удачния избор но ако си решил можеш да изключиш дюзите и главата като им провериш номерата да вземеш от читавите
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
dkdimitrov написа:Колеги.. незнам, но наистина ми се доплака като чета![]()
Няма да се пУашиш копеУе

dkdimitrov написа:Според написаното - Имам само 1 избор за мотор който да не е PD
Не, няколко са. Всички мотори с 4 символа са CR и не с PD, а с пиезоелектрически инжектори. Не, че и PD-то не е с пиезоелектрически елемент, но там имаш помпа и дюза в едно. При тези новите CR-и, дюзата ти е чиста дюза, като вместо соленоид се ползва пиезокристал. Впръскването става по-презизно, двигателя по-безшумен, по-икономичен е(до 20% на хартия) и т.н. Но, както виждаш всички са след 2008-а т.е. скъпички.
dkdimitrov написа:дори и да взема читав 1.9 - никой не гарантира, че след месец няма да сменя турбина, глава.. инжектор.. или нещо друго главозамайващо..
Те на новите едва гарантират, ти искаш на употребяван

dkdimitrov написа:Просто се надявах някой който има този мотор да си сподели мнението.. но явно няма много такива колеги тук![]()
plamikcho сподели много подходящо за теб мнение. 105-чката с чип е 136 коня на хартия и вървиш горе-долу колкото 2.0 140к.с. Ако сложиш един кулер, филтър или някакво къстъм CAI и една генерация още повече коне и ще разтовариш и колата доста, че с чист чип реално качваш само налягането на турбината, а така ще може и да диша и издиша подобаващо.
Както беше написано преди, ти ако се вслушаш в мненията на всички тук, никога няма да си купиш кола. Всеки казва какво е чул от колега на братовчед му, който имал такава кола. Всеки изказва мнение, което не е добил от опит, ами от ей такива теми.
Поне половината форум е на мнение, че няма по-здрава и добра и "сложи произволна дума тук" от голф 2 ... ти ги питаш за такъв пасат.
Отиди, виж я колата, качи се, покарай я, провери я с диагностика и с някой доверен майстор и ако е ОК - купувай я.
Поне половината форум е на мнение, че няма по-здрава и добра и "сложи произволна дума тук" от голф 2 ... ти ги питаш за такъв пасат.
Отиди, виж я колата, качи се, покарай я, провери я с диагностика и с някой доверен майстор и ако е ОК - купувай я.
- tdi fen
пукната глава се хваща трудно,а нова струва над 4000лв без гарнитура,болтове и работа дефектните глави са с номера V125,V130,V320,V330
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
С "лек" чип мотор BLS 2007 г да кажем на 300000 км изкара 330 Нм и 143 кс.
Така че, ако се намери читав екземпляр с DSG, защо не

- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
stella0550 написа:И сега какво ? Тоя Пловдивския и аз мислех да ходя даго гедам.
А какво мислите за бензинов мотор и монтаж на газова уредба ето и няколко предложения за коментари:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396773966259784&f1=details&slink=66yust
или този
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396619722836172&f1=details&slink=66yust
Само да вметна, тези 2-та са една и съща кола

В смисъл че са бели ли....или като подръжка и вървеж.... 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Не разбирам какво им харесвате на тези Пасати, какви плюсове имат че да се предпочетат? Разбирам че са скъпи , разбирам че поддръжка и обслужване струват един кашон с пари, не са икономични.... А на всичкото отгоре надеждността клони към 0, сравнено с Г2-3 и т.н
Що за производител - да пусне блокове който се пукат, и то с хиляди...
Просто анализ за дизела , при бензинките са по-добре нещата но пък ги няма толкова.
Колега помисли внимателно защото после е лошо. Може да е същия клас кола но да помислиш за друга марка...
Просто анализ за дизела , при бензинките са по-добре нещата но пък ги няма толкова.
Колега помисли внимателно защото после е лошо. Може да е същия клас кола но да помислиш за друга марка...
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
DaDiablo написа:Както беше написано преди, ти ако се вслушаш в мненията на всички тук, никога няма да си купиш кола. Всеки казва какво е чул от колега на братовчед му, който имал такава кола. Всеки изказва мнение, което не е добил от опит, ами от ей такива теми.

- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Лично мое мнение. Карам такъв пасат. Сменил съм всичко - помпа и дюзи гаранционно, за сега главата няма проблем. Поне каквото съм прочел в чуждестранни форуми 2.0 при пасат не пукат глави или поне няма инфо за BKP мотора. Моята помпа е заменена от новият модел със зъбни колела няма я веригата и колата сега работи много по-добре. Ако ще купуваш 2.0 и е BKP договаряй на хубава цена, сменяй помпата за едни 500 600 лв и си карай колата. Налял съм много пари в тая кола но удоволствието от 2.0 и по-голямо купе до някъде съм склонен да оправдая разходите.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
DaDiablo написа:Поне половината форум е на мнение, че няма по-здрава и добра и "сложи произволна дума тук" от голф 2 ... ти ги питаш за такъв пасат.
StS написа:Не разбирам какво им харесвате на тези Пасати, какви плюсове имат че да се предпочетат? Разбирам че са скъпи , разбирам че поддръжка и обслужване струват един кашон с пари, не са икономични.... А на всичкото отгоре надеждността клони към 0, сравнено с Г2-3 и т.н

- tdi fen
не съм съгласен нова кола за 12-15 хиляди и за една две години с ремонти да я купиш още един път по-добре да я засилиш в някое дере факт е,че мобиле и карс са пълни с такива пасати които се продават защото собствениците са разбрали примерно че главата е пукната и не им се наливат 5000 лв за нова аз познавам хора които ако трябва да дадат 1000-1500 лв за смяна на примерно разбит маховик направо продават колата така че повечето са ми ясни в какво състояние са
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”