Колеги имам много голям проблем помагайте ако можете с мнения и варианти.Проблема е следния,имам навика да чета много из форума за това онова и наскоро бях писал за тромаво набиране и се съмнявах в турбото макар че скоро бях на сервиз и там ми казаха че няма проблеми но аз дебела глава и все ми се струва че е мудна.Четох за сваляне на турбото и чистене на така наречена гиометрия.Започнах едно по едно по ред на нещата както е описано от колегите които са правили тези процедури и са доволни.Стигнах до тези трите гайки към колекторите-неудобните, до там всичко се развиваше с WD-40 перфектно но там запъна и от страх да не се заоблят спрях процедурата макар че бях стигнал до края и по обратния начин започнах да сглобявам и ок.Запалих всичко нормално както преди и викам да се направя няколко обиколки и има няма 10км ми замириса и димеше нещо ,вдигам капака и от тази магистрала която идва от към двигателя и отива в турбото-поизкривената.Шурти масло макар не толкова силно но си пръскаше ас се уплаших се прибрах у нас веднага.От страх първата ми реакция да я затегна от към края към турбото защото сам там я бях развил ,направих два-три оборота но ми изглеждаше че не затяга.Реших пак да я разхвърля всичко и да видя къде е проблема.Работа си нямам че си я намирам...и така развих я и от другия край да я видя какво става, малко трудно я извадих но неволята какво ли не прави .Резбата от към туброто беше се преебала.Незнам защо се получи така но стана вече.Моля ви помогнете ми,дайте идеи,проблема е резбата на самата гайка.Да се надяваме да не се преебала и резбата от към турбо да се надявам че не е.Колеги моля ако знае някой правилното и наименование,
цена,нова или втора употреба и ако има как да я намеря преди празниците,или за резбата да отида при стругар или фрезист ,Колеги моля помагайте и пишете ако някой е имал такъв проблем или знае какво трябва да се прави в тази ситуация,скъпа ли е тази магистрала и дали се намира ако я има някой да пише.Колата е VW PASSAT 1,9 TDI 110hp 1998г.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.