Газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Газова уредба

Мнениеот Krass » Сря 07 юли 2004 13:44

Имам една голяма молба към вас колеги.
Имам Венто, 1.8 моно и го карам малко повечко и бенза ми идва соленичко...Та питането ми е какво ви е мнението за газовите уредби-плюсове и минуси?
За парите е ясно че е на далавера газта-ама ми приказват,може да гръмне,износва двигателя и така нататък.
Искам да чуя и вас преди да взема решението

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

...

Мнениеот zmej » Сря 07 юли 2004 13:57

Двигателят ти е 'слънце' за газ... Единственият недостатък на газта е, че гори при по-висока температура, но на този двигател едва ли ще има проблем. Откъм износване е по-добре, отколкото на бензин...
За гърмене - едва ли, ако ти е настроена добре газовата уредба и колата ти е в ред... Доколкото съм чувал, не е добре да пестиш от разните 'екстри' - ламбда комтрол, тайминг процесор и т.н. (ама все пак аз съм с карбуратор и моят вариант е 'базов')... Wink
Според мен оптималният вариант е електрически изпарител - кеф ти BRC, кеф ти Landi Renzo - едва ли ще ти се върже всичко повече от 500-600лв с 'екстрите'...
А относно иконимията - има я и се усеща.... Wink Wink Wink

И понеже (ама хич) не съм специалист, особено по въпроса (дотук ти писах какво казват по-умните от мен по въпроса), питай същото в клуб АГУ в дир-а... Там ще ти дадат по-обосновани и по-точни отговори... Wink

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 07 юли 2004 13:59

Ако решиш да взимаш втора употреба можеш да ми се обадиш да измислиме нещо.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 07 юли 2004 14:16

всеки знае,че две хубави работи на едно място няма :(
моя извод е :количество за сметка на качество.
аз карам на газ и съм доволен 8) вярно е,че не се реже и няма достатъчно мощност,но карам доста а парите за гориво са наполовина 8) най-важно е хубава газова със всички екстри и читав сервиз :!:

:( ама и аз какво пенсионерско мислене имам :oops:
явно остарявам и бензина в кръвта става на пропан-бутан :roll:

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Сря 07 юли 2004 14:19

а не мога ли да ползвам наличните си екстри - щото не съм навътре в нещата ама до колкото знам си имам там разни ламбди сонди т.н.
А иначе ми предлагат BRC с поставяне и 1 год. гаранция за 360 кинта.не знам джаджите за които спомена дали ги има и дали влизат в цената :(

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Сря 07 юли 2004 14:21

niksisoft написа:Ако решиш да взимаш втора употреба можеш да ми се обадиш да измислиме нещо.

колко върви втора ръка уредбичка,Никси?

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Сря 07 юли 2004 15:59

Samo da vi pitam :)
Subirat li vi gre6ka komputrite, za6toto pri men mnogo qko. Ne znam kakuv emulator sa mi slojili i dali izob6to raboti. Spodelete kak e pri vas naprimer s lambda kontrol i dr. sisitemi.
Blagodarq :)

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Сря 07 юли 2004 16:03

GOLF@ аре на КИРИЛИЦА

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Газова уредба

Мнениеот BOSS » Сря 07 юли 2004 17:43

Krass написа:Имам една голяма молба към вас колеги.
Имам Венто, 1.8 моно и го карам малко повечко и бенза ми идва соленичко...Та питането ми е какво ви е мнението за газовите уредби-плюсове и минуси?
За парите е ясно че е на далавера газта-ама ми приказват,може да гръмне,износва двигателя и така нататък.
Искам да чуя и вас преди да взема решението

Щом я караш много слагай и хич и не се замисляй. Този двигател е много добър за газ, както съм казвал неведнъж моното е най-добрия двигател за Газова уредба, имам познат със същата кола и същия мотор с газова и повече от година не съм го чул да се оплкава.
Моя съвет е да сложиш BRC.

Потребителски аватар
zmej
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 07 юли 2004 18:46

GOLFER написа:аз карам на газ и съм доволен 8) вярно е,че не се реже и няма достатъчно мощност,но карам доста а парите за гориво са наполовина 8) най-важно е хубава газова със всички екстри и читав сервиз :!:

Много си прав за читавия сервиз... А що да нямаш мощност на газ??? Оправи си настройките, при мен разликата газ/бензин е много малка, да не кажа незабележима...

Krass написа:А иначе ми предлагат BRC с поставяне и 1 год. гаранция за 360 кинта.не знам джаджите за които спомена дали ги има и дали влизат в цената

Гаранция, че не влизат...

И само да спомена за протокола, шефа кара пасата си на газ (Passat B3, мотор ABS)... Така му го докараха от Холандия, с газова уредба (говори се, че била фабрична, аз не смея да твърдя такова нещо)... Ta по-добра газова уредба аз не съм виждал... :shock: Никакви проблеми, никакви грешки, винаги пали на бензин и след секунди сама превключва на газ (не знам по какъв критерий, май по време, но 100% не е по обороти), няма проблеми и в най-големия студ...

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 07 юли 2004 21:24

zmej написа:И само да спомена за протокола, шефа кара пасата си на газ (Passat B3, мотор ABS)... Така му го докараха от Холандия, с газова уредба (говори се, че била фабрична, аз не смея да твърдя такова нещо)...

Има пасати с фабрична газова уредба, тя даже не е в багажника, а под кората някъде. :wink:

Потребителски аватар
zmej
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 07 юли 2004 22:09

Бутилката е на мястото на резервната гума...
Изпарителят не знам какъв е, ама ми се върти в главата 'Vialle'... Ама по-вероятно да греша...

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 08 юли 2004 9:34

zmej написа:Гаранция, че не влизат...

BRC с година гаранция, ламбда сонда емулатор и автоматичен ключ газ/бензин с 35л бутилка на мястото на резервната гума ми излезе 405 лв. в Плевен. Така че не се знае дали влизат в цената

zmej написа:Ta по-добра газова уредба аз не съм виждал... :shock: Никакви проблеми, никакви грешки, винаги пали на бензин и след секунди сама превключва на газ (не знам по какъв критерий, май по време, но 100% не е по обороти), няма проблеми и в най-големия студ...

Определено мисля че не е на време. По-вероятно е да прехвърля след първото подаване на информация от ламбда-та - доколкото знам тя започва да подава данни към ECU-то при 300 градуса в колекторните тръби, освен ако не се лъжа в данните :oops:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 08 юли 2004 9:59

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 08 юли 2004 10:15

vw_golf_2_Memphis Пуснато на: Чет Юли 08, 2004 10:59 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Ако си сложите газовата бутилка на мястото на резервната гума нея къде я поставяте

по принцип повечето са с малката /бандажна/гума.като сложиш бутилка в багажника губиш доста място.а резервната гума можеш да си я местиш където поискаш за разлика от бутилката.особено при пасат/комби/и голф като се наложи да бутнеш седалката е голям + :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”