Vivacom! Банда некадърници*

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот nurv » Сря 09 апр 2014 10:17

Нямат, но не знам сегашният и кога изтича. Ще си говорим повече по този въпрос.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 09 апр 2014 20:05

nurv написа:Нямат, но не знам сегашният и кога изтича. Ще си говорим повече по този въпрос.

Нямат,но си ги подновяват от твое име.Звъняха през ден и то в 7h сутринта за "оферти" за подновяване,след известно време спряха да звънят.Месец-два след това искаме да прекратим договора - хоп - договора подновен за 2 години :eek Питахме в офис на какво основание - не можели да дадат информация.Обадихме се на 123 със същия въпрос - ще се свържем до няколко дни.Отидохме във Виваком след няколко дни - договора отново изтекъл.Спираме го - след седмица 60лв сметки,от които 40 за някакви поправки в договора :eek .Пак разправии из офиси,никой не може да даде информация.Така от 7-8 месеца чакаме да се обадят с информация от къде са тези 60лв отгоре,никой така и не каза.
"Любезните" служителки казваха да не се настройваме агресивно,така нямали да се оправят нещата.Е как ще се оправят?
Кой ако не те,могат да дадат информация откъде има начислени пари и кой ако не те могат да ми кажат как е подписан договора без съгласие нито по телефон,нито в офис?Кой да питам,кмета ли?
Преди няколко седмици получихме заплашително (не предупредително,заплашително) писмо от фирма събирател,че ако не платим ще ни съдят за наши разноски.Като видях колко нагло е написано писмото изпуших,теглих една майна и го накъсах. :newsm66

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 апр 2014 20:09

Понеже работя в тая сфера, макар и не като търговско лице, мога да ви кажа, че последните години навлязоха промени относно договорните отношения. Най-важната, от които е, че след изтичане на срочен договор същият преминава автоматично в БЕЗСРОЧЕН, който може да се прекрати с месечно предизвестие от страна на абоната. Няма ли положен подпис от абоната на нов договор, могат да ви хванат за писания, дето се казва. Освен, ако в стария договор (който уточнихме, че става безсрочен) не е описано друго.
Единственото, което трябва да правим е да си четем хубаво договорите, които подписваме и така никога няма да бъдем излъгани. Мога с ръка на сърцето да кажа, че досега, който и абонат да ме е питал за конкретни неща по договорите съм му казвал само и единствено истината, нека не звучи като хвалба, но е факт. Не мога и не искам да лъжа никого за каквото и да е :th_up

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 09 апр 2014 20:13

Явно са на принципа "ако мине номера"

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 апр 2014 20:15

Затова казвам - четете и питайте. Не крия, че работя в един от най-големите провайдъри в страната, където в договора ясно и точно има написано следното:
1. Цена на услугата - стандартна
2. Цена на услугата - промоционална (за целия срок на договора).
Обикновено разликата е с около 10-15 лева в полза на първата. Т.е., когато договорът на промоцията изтече, автоматично цената ви на месец става с 10-15лв. по-висока. С това нещо запознаваме клиентите ни, когато ни питат, дори изрично го казвам и без да са ме питали, за да са наясно хората.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Чет 10 апр 2014 8:14

Понеже колегата спомена Viva free, пакетите се сменят от 123 - става до няколко минути промяната. Офиса на виваком ми е на 10 метра, но освен да ми предложат срочен договор друго не пожелаха.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 10 апр 2014 21:57

TiL написа:казват ми че може да стане както искам, но само да съм се подпишел на електронното устройсвто

Мен пък M-Tel ме караха да се подпиша на електронното устройство. Дори твърдяха, че нямало друг начин. :h020 В крайна сметка се оказа, че има :deal Разпечатаха ми договора на хартия и го подписах с химикал, след като го прочетох.

Не се подписвайте в никакъв случай на електронни устройства. Искайте си хартиеното копие и подпишете него. Винаги има начин! В противен случай се подписва неясно какво. icon_idea

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 17 апр 2014 18:55

TiL написа: Беше чекнато, че искам да си подновя договора за нови 24 месецa

Колега защо не сезира комисията за защита на потребителите, това мисля е много нагло, долно, ....... и незаконно.Много добре си направил, че си го избутал от комп-а, там пази боже да не влиза човечец който е на къмто 55-60 годин и не е много на ТИ с неземните им технологии.
А за електронните подписи аз направих същото, като колегата над мен-няма такива филми да се подписвам електронно, принтиха ми един договор за интернет, прочетох го много, ама много внимателно, подписах се и те си го сканираха после.
Дочух от някъде че Лайка мобайл щели да навлизат в Бг (Lyca mobile) тия ги имаше в ЮК и бях супер доволен.
Офертата беше че си взимаш предплатена карта и ако има някой друг с такава карта на лайка говорите фрии без значение къде се намира той в юк, до Бг ме чарджиха по 4 цента на минута с наземните мрежи (домашен телефон) и най -якото беше че като заредиш през интернет например за 5 пандуря получаваш 10 в картата демек дабъл.А да и говориш с всички лайка мобайл номера в юк без пари ( да не пропусна важното инфо - че си на ваучер, а НЕ НА договор), малко кастъмър сървис-а им е от индиици ама им се разбира с повече старание англииския :mhihi
Та мисълта ми беше, че тия влязат ли в Бг на другите оператори им показвам директно ......... :kissmyass :mhihi
Ето за тия играчи говоря, сега проверих те не били само в ЮК и Ирландия, може да се види на каква цена се говори от гсм от Англия с Индия на сайта им :banghead :c020

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 17 апр 2014 19:02

То така си беше и преди това....само М-ТЕл...чакахме Глобул да ги изяде един вид....после чакахме Виваком да свали супер ниски цени...ще чакаме сега и тези следващите които няма да направят нищо.Във България поне 10год напред нищо положително не очакваите...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 апр 2014 19:08

Говорите така, сякаш някой е длъжен с нещо на нас, българите, да станем по-положителни личности всички. Докато ние сами не си го направим положителното, нищо хубаво не ни чака.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 17 апр 2014 19:19

Сами се сещате, че всяка чужда фирма навлиза на нашия пазар само и единствено с една цел - печалба.
И си търсят нови пазари, защото в родната им държава е вече трудно, заради многото конкуренция.
В юк на предплатена карта, само защото съм заредил някакви пари за месеца ми даваха 3 GB мобилен интернет и не помня колко стотин минути към всички мрежи, без да ми вземат нито пенс, без да съм подписал какъвто и да е договор, има евтин активиран роуминг.
Съшата компания дали би го направила тука? Хех, да бе, те са прости...

Тук, у нас, подписвам срочен договор с някой от операторите (няма значение кой) и им казвам: "пуснете ми роуминг".
Те ми отговарят: "внеси 200 лева депозит, който е нужен, защото нямаш история от 6 платени сметки на договора, като няма значение, че от 6 години си ни абсолютно лоялен".
Нямат конкуренция, мамка му.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 17 апр 2014 19:41

Съгласен съм, че цените далеч няма да са като на Острова , но нали затова е хубаво да има повече оператори да има конкуренция и в крайна сметка да е по-добре за обикновения потребител.Нали помните като оператора беше само един за какви цени ставаше реч.Е не, че сега като са 3 почти не са се уеднаквили и правят мизерии, но ако влезе и 4-ти мисля ще е още по-добре.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 17 апр 2014 19:46

Ония ден гледах по тв-то споделиха, че разговорите ще се тъксуват толкова колкото сме израходвали!! Дефакто като говориш до 30 секунди няма да се брои за 1 мин. Тъкмо се зарадвах, но накрая подчертаха, с малки букви на глас, че за да важи това нещо, трябва да подпишеш договора :gruebel Е това ако не е платена реклама, здраве му кажи!
А за Виваком, там са яката конкуренция, ако не си преподпишеш договора в срок, после трябва да платиш 3-такси напред, за да го преподпишеш :no За роуминга, не ми се говори, все едно теглиш заем от банка!
За жалост ние ги търпиме и затова е така! :beat_butt2

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 17 апр 2014 21:45

Малкият пазар налага високи маржове иначе съществуването на компаниите е безсмислено.
На малък пазар няма "икономии от мащаба", не можеш да се надяваш на екстензивен растеж.
Това е.
Ще продължаваме да страдаме и никога няма да сме като по-големите западни държави по отношение на услугите, вкл. мобилната телефония и данни.
Мое мнение, разбира се.

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Чет 17 апр 2014 21:58

Колеги Vivacom си е българска компания, наследник на БТК. Не говорете глупости от рода на: чужденците ни грабят :screwy

VIVACOM e търговска марка на Българска телекомуникационна компания (БТК) от септември 2009 г. [1]

Новата търговска марка следва обединението на БТК с Вивател (Vivatel) в началото на същата година. Целта на тази промяна е „компанията да се превърне в модерна, ефективна, отворена и ориентирана към клиентите организация, предлагаща комплексни телекомуникационни решения с най-високо качество“[1]

Логично е да следват цените на конкуренцията, но при положение, че мрежата беше изградена и нямат кой знае какви инвестиции, могат да подкопаят конкуренцията. Тук обаче се намесват европейските норми, и пак сме прецакани :banghead

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”