Vivacom! Банда некадърници*
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: Vivacom! Банда некадърници*
Нямат, но не знам сегашният и кога изтича. Ще си говорим повече по този въпрос.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
nurv написа:Нямат, но не знам сегашният и кога изтича. Ще си говорим повече по този въпрос.
Нямат,но си ги подновяват от твое име.Звъняха през ден и то в 7h сутринта за "оферти" за подновяване,след известно време спряха да звънят.Месец-два след това искаме да прекратим договора - хоп - договора подновен за 2 години

"Любезните" служителки казваха да не се настройваме агресивно,така нямали да се оправят нещата.Е как ще се оправят?
Кой ако не те,могат да дадат информация откъде има начислени пари и кой ако не те могат да ми кажат как е подписан договора без съгласие нито по телефон,нито в офис?Кой да питам,кмета ли?
Преди няколко седмици получихме заплашително (не предупредително,заплашително) писмо от фирма събирател,че ако не платим ще ни съдят за наши разноски.Като видях колко нагло е написано писмото изпуших,теглих една майна и го накъсах.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Понеже работя в тая сфера, макар и не като търговско лице, мога да ви кажа, че последните години навлязоха промени относно договорните отношения. Най-важната, от които е, че след изтичане на срочен договор същият преминава автоматично в БЕЗСРОЧЕН, който може да се прекрати с месечно предизвестие от страна на абоната. Няма ли положен подпис от абоната на нов договор, могат да ви хванат за писания, дето се казва. Освен, ако в стария договор (който уточнихме, че става безсрочен) не е описано друго.
Единственото, което трябва да правим е да си четем хубаво договорите, които подписваме и така никога няма да бъдем излъгани. Мога с ръка на сърцето да кажа, че досега, който и абонат да ме е питал за конкретни неща по договорите съм му казвал само и единствено истината, нека не звучи като хвалба, но е факт. Не мога и не искам да лъжа никого за каквото и да е
Единственото, което трябва да правим е да си четем хубаво договорите, които подписваме и така никога няма да бъдем излъгани. Мога с ръка на сърцето да кажа, че досега, който и абонат да ме е питал за конкретни неща по договорите съм му казвал само и единствено истината, нека не звучи като хвалба, но е факт. Не мога и не искам да лъжа никого за каквото и да е

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Явно са на принципа "ако мине номера"
- stefan4o
- Контакти:
Затова казвам - четете и питайте. Не крия, че работя в един от най-големите провайдъри в страната, където в договора ясно и точно има написано следното:
1. Цена на услугата - стандартна
2. Цена на услугата - промоционална (за целия срок на договора).
Обикновено разликата е с около 10-15 лева в полза на първата. Т.е., когато договорът на промоцията изтече, автоматично цената ви на месец става с 10-15лв. по-висока. С това нещо запознаваме клиентите ни, когато ни питат, дори изрично го казвам и без да са ме питали, за да са наясно хората.
1. Цена на услугата - стандартна
2. Цена на услугата - промоционална (за целия срок на договора).
Обикновено разликата е с около 10-15 лева в полза на първата. Т.е., когато договорът на промоцията изтече, автоматично цената ви на месец става с 10-15лв. по-висока. С това нещо запознаваме клиентите ни, когато ни питат, дори изрично го казвам и без да са ме питали, за да са наясно хората.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Понеже колегата спомена Viva free, пакетите се сменят от 123 - става до няколко минути промяната. Офиса на виваком ми е на 10 метра, но освен да ми предложат срочен договор друго не пожелаха.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
TiL написа:казват ми че може да стане както искам, но само да съм се подпишел на електронното устройсвто
Мен пък M-Tel ме караха да се подпиша на електронното устройство. Дори твърдяха, че нямало друг начин.

Не се подписвайте в никакъв случай на електронни устройства. Искайте си хартиеното копие и подпишете него. Винаги има начин! В противен случай се подписва неясно какво.

TiL написа: Беше чекнато, че искам да си подновя договора за нови 24 месецa
Колега защо не сезира комисията за защита на потребителите, това мисля е много нагло, долно, ....... и незаконно.Много добре си направил, че си го избутал от комп-а, там пази боже да не влиза човечец който е на къмто 55-60 годин и не е много на ТИ с неземните им технологии.
А за електронните подписи аз направих същото, като колегата над мен-няма такива филми да се подписвам електронно, принтиха ми един договор за интернет, прочетох го много, ама много внимателно, подписах се и те си го сканираха после.
Дочух от някъде че Лайка мобайл щели да навлизат в Бг (Lyca mobile) тия ги имаше в ЮК и бях супер доволен.
Офертата беше че си взимаш предплатена карта и ако има някой друг с такава карта на лайка говорите фрии без значение къде се намира той в юк, до Бг ме чарджиха по 4 цента на минута с наземните мрежи (домашен телефон) и най -якото беше че като заредиш през интернет например за 5 пандуря получаваш 10 в картата демек дабъл.А да и говориш с всички лайка мобайл номера в юк без пари ( да не пропусна важното инфо - че си на ваучер, а НЕ НА договор), малко кастъмър сървис-а им е от индиици ама им се разбира с повече старание англииския

Та мисълта ми беше, че тия влязат ли в Бг на другите оператори им показвам директно .........

Ето за тия играчи говоря, сега проверих те не били само в ЮК и Ирландия, може да се види на каква цена се говори от гсм от Англия с Индия на сайта им

То така си беше и преди това....само М-ТЕл...чакахме Глобул да ги изяде един вид....после чакахме Виваком да свали супер ниски цени...ще чакаме сега и тези следващите които няма да направят нищо.Във България поне 10год напред нищо положително не очакваите...
- stefan4o
- Контакти:
Говорите така, сякаш някой е длъжен с нещо на нас, българите, да станем по-положителни личности всички. Докато ние сами не си го направим положителното, нищо хубаво не ни чака.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сами се сещате, че всяка чужда фирма навлиза на нашия пазар само и единствено с една цел - печалба.
И си търсят нови пазари, защото в родната им държава е вече трудно, заради многото конкуренция.
В юк на предплатена карта, само защото съм заредил някакви пари за месеца ми даваха 3 GB мобилен интернет и не помня колко стотин минути към всички мрежи, без да ми вземат нито пенс, без да съм подписал какъвто и да е договор, има евтин активиран роуминг.
Съшата компания дали би го направила тука? Хех, да бе, те са прости...
Тук, у нас, подписвам срочен договор с някой от операторите (няма значение кой) и им казвам: "пуснете ми роуминг".
Те ми отговарят: "внеси 200 лева депозит, който е нужен, защото нямаш история от 6 платени сметки на договора, като няма значение, че от 6 години си ни абсолютно лоялен".
Нямат конкуренция, мамка му.
И си търсят нови пазари, защото в родната им държава е вече трудно, заради многото конкуренция.
В юк на предплатена карта, само защото съм заредил някакви пари за месеца ми даваха 3 GB мобилен интернет и не помня колко стотин минути към всички мрежи, без да ми вземат нито пенс, без да съм подписал какъвто и да е договор, има евтин активиран роуминг.
Съшата компания дали би го направила тука? Хех, да бе, те са прости...
Тук, у нас, подписвам срочен договор с някой от операторите (няма значение кой) и им казвам: "пуснете ми роуминг".
Те ми отговарят: "внеси 200 лева депозит, който е нужен, защото нямаш история от 6 платени сметки на договора, като няма значение, че от 6 години си ни абсолютно лоялен".
Нямат конкуренция, мамка му.
Съгласен съм, че цените далеч няма да са като на Острова , но нали затова е хубаво да има повече оператори да има конкуренция и в крайна сметка да е по-добре за обикновения потребител.Нали помните като оператора беше само един за какви цени ставаше реч.Е не, че сега като са 3 почти не са се уеднаквили и правят мизерии, но ако влезе и 4-ти мисля ще е още по-добре.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Ония ден гледах по тв-то споделиха, че разговорите ще се тъксуват толкова колкото сме израходвали!! Дефакто като говориш до 30 секунди няма да се брои за 1 мин. Тъкмо се зарадвах, но накрая подчертаха, с малки букви на глас, че за да важи това нещо, трябва да подпишеш договора
Е това ако не е платена реклама, здраве му кажи!
А за Виваком, там са яката конкуренция, ако не си преподпишеш договора в срок, после трябва да платиш 3-такси напред, за да го преподпишеш
За роуминга, не ми се говори, все едно теглиш заем от банка!
За жалост ние ги търпиме и затова е така!

А за Виваком, там са яката конкуренция, ако не си преподпишеш договора в срок, после трябва да платиш 3-такси напред, за да го преподпишеш

За жалост ние ги търпиме и затова е така!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Малкият пазар налага високи маржове иначе съществуването на компаниите е безсмислено.
На малък пазар няма "икономии от мащаба", не можеш да се надяваш на екстензивен растеж.
Това е.
Ще продължаваме да страдаме и никога няма да сме като по-големите западни държави по отношение на услугите, вкл. мобилната телефония и данни.
Мое мнение, разбира се.
На малък пазар няма "икономии от мащаба", не можеш да се надяваш на екстензивен растеж.
Това е.
Ще продължаваме да страдаме и никога няма да сме като по-големите западни държави по отношение на услугите, вкл. мобилната телефония и данни.
Мое мнение, разбира се.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Колеги Vivacom си е българска компания, наследник на БТК. Не говорете глупости от рода на: чужденците ни грабят
Логично е да следват цените на конкуренцията, но при положение, че мрежата беше изградена и нямат кой знае какви инвестиции, могат да подкопаят конкуренцията. Тук обаче се намесват европейските норми, и пак сме прецакани

VIVACOM e търговска марка на Българска телекомуникационна компания (БТК) от септември 2009 г. [1]
Новата търговска марка следва обединението на БТК с Вивател (Vivatel) в началото на същата година. Целта на тази промяна е „компанията да се превърне в модерна, ефективна, отворена и ориентирана към клиентите организация, предлагаща комплексни телекомуникационни решения с най-високо качество“[1]
Логично е да следват цените на конкуренцията, но при положение, че мрежата беше изградена и нямат кой знае какви инвестиции, могат да подкопаят конкуренцията. Тук обаче се намесват европейските норми, и пак сме прецакани

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”