Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот crashman » Нед 16 мар 2014 12:36

snuupy93 написа:..Горе-долу изчетох темата от вчера вечерта, но така и не разбрах как да си сменя осветлението на ключа за фаровете. Видях, че един от коолегите е сложил някви жици там... ама така и не разбрах. При мен има прозрачна пластмаса, която да разсейва светлината, под нея на самите означения на ключа има зелено фолио някакво, има един диод и една крушка. Диода е лесна работа, взимам 12V син диод, махам зеленото фолио и съм аз. Въпроса е с крушката.. и как да стане всичко като цяло, ето и две снимки, ако може някой да помогне...

Здравей, май не си изчел каквото трябва :rolleyes
Написано си е: изтъркваш зеления слой в случая, с шкурка и сменяш светодиодите с твоя цвят.
Аз лично го направих доста отдавна като пропуснах търкането /нямах цветна бленда, а на крушката имаше зелена шапчица/. С 2 светодиода отдолу и всичко заспа. Снимки съм качил и тук.

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Чет 27 мар 2014 20:05

Колеги какви резистори ползвате ?

Вчера си направих таблото и ключа за фаровете :11
В таблото ползвах 1 резистор от 470ома за 2 светодиода и стана много добре.
В ключа за фаровете пък ползвах по 560ома за всеки отделен светодиод, но ми се струва малко силен.

Целта ми е да светят така че да не заслепяват (нещо като да работят на 50%) вие какви ползвате ?
Светодиодите са от тези по 5мм на 2.8/3.2в 20мА

Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Чет 27 мар 2014 20:20

1 кOhm :wink

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Пет 28 мар 2014 9:05

Аз след смяната на смд диоди в таблото и ярката светлина от новите, просто вържу всеки диод залепих по едно малко парченце хартиено тиксо и вече не заслепяват :)

lixie
Автомобил: Passat CL
Двигател: RP 90HP 1991
Контакти:

Мнениеот lixie » Пон 31 мар 2014 20:20

Тъй като и аз се захванах да си променям визията на пасата преди известно време, та и аз се сблъсках с проблема при таблото за парното. Като опитам да изтъркам зеления слой, се търкаше и черната иконка. Видях, че доста колеги тук пишат за това, та реших нещата по друг начин. Свалих блендата и я сканирах. После я оправих с фотошопа, махнах всички цветове и сега си я принтирам и си слагам каквито си искам светодиоди :wink А ако на някой му се занимава, може да си промени иконките, шрифта на цифрите и т.н. Форматът си е 1:1, както и оригиналната визия. Трябват ви само макетен нож, черен тънък фулмастер, една бира и малко време.
По повод светодиодите - аз ползвам сини от запалки и SMD диоди от лентите. На единичен диод слагам 1,2 - 1,5кОм резистор, а на тройка от лента - 100 - 120 ома - тогава имам гаранция, че няма да изпушат от алтернатора (14,4V) :smile , а и светят достатъчно силно. По повод мощността - 0,125 W за единичен диод (до 3 бр) или до 2 тройки ОТ SMD диодите е достатъчна. Оттам нанатък си ги смятяйте. Успех!
За тези, които искат да си играят с фотошопа: http://dox.bg/files/dw?a=20feace11f http://dox.bg/files/dw?a=3635764175
Прикачени файлове
Passat parno.jpg
DSC_0024.JPG

Последна промяна от lixie на Вто 02 фев 2016 21:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Вто 01 апр 2014 21:42

Това е от мене ако имате въпроси може да ме питате :)

http://picbg.net/img.php?file=a120daca643c7c84.jpg

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 02 апр 2014 0:18

Защо остави зеленото на дисплеите?
Аз понеже сменявах таблото тия дни днес му сложих диоди и както и на предишното табло само махнах зелената бленда от дисплеите, в комбинация със синьото мисля се получи доста добре. На таблото комбинирах 9 сини и 12 бели диода от лента
Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Чет 03 апр 2014 7:01

К.Одаджийски написа:Защо остави зеленото на дисплеите?

Ами и аз не знам :Mr Green Fun На старото табло бях точно там с 2 бели диода и незнам нещо не ми допадаше как стой и си ги оставих нарочно да си стоят зелени там :mrgreen

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Нед 20 апр 2014 0:13

crashman написа:
snuupy93 написа:..Горе-долу изчетох темата от вчера вечерта, но така и не разбрах как да си сменя осветлението на ключа за фаровете. Видях, че един от коолегите е сложил някви жици там... ама така и не разбрах. При мен има прозрачна пластмаса, която да разсейва светлината, под нея на самите означения на ключа има зелено фолио някакво, има един диод и една крушка. Диода е лесна работа, взимам 12V син диод, махам зеленото фолио и съм аз. Въпроса е с крушката.. и как да стане всичко като цяло, ето и две снимки, ако може някой да помогне...

Написано си е: изтъркваш зеления слой в случая, с шкурка и сменяш светодиодите с твоя цвят.
Аз лично го направих доста отдавна като пропуснах търкането /нямах цветна бленда, а на крушката имаше зелена шапчица/. С 2 светодиода отдолу и всичко заспа. Снимки съм качил и тук.

Колега за Голф 3 ли става въпрос? не съм виждал ключ за фарове такъв, за какъвто казваш-без зелена бленда. Ако наистина говориш за Голф 3,дай повече инфо като година и т.н. за да намеря и купя такъв ключ без зелената бленда. Точно тя ми разказа играта при смяната на осветлението. Ето как стана с 300 зора
osvrtl..JPG

Потребителски аватар
BRASNA4A
Автомобил: VW GOLF3 GTI
Двигател: ABF

Мнениеот BRASNA4A » Нед 20 апр 2014 12:20

Ето малко снимки и от мен + няколко шаблона
VW-THEME-3.jpg

VW-THEME-4.jpg

parno2.jpg

parno.jpg

Потребителски аватар
BRASNA4A

Мнениеот BRASNA4A » Нед 20 апр 2014 12:26

Вмъквам нещо странично от темата,сложих си плафони за осветление в задната част на купето.Може да светят с отваряне на вратите или да се включват с натискане.
2014-04-18-13.36.33.jpg

2014-04-18-13.36.29.jpg

2014-04-18-13.36.16.jpg

2014-04-18-13.36.12.jpg

Потребителски аватар
BRASNA4A

Мнениеот BRASNA4A » Нед 20 апр 2014 12:32

Ето и как направих бялата точка на пепелника да свети,с бял светлодиод,за да не ми пада пепел от цигари на пода.
pepelnik.jpg

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Нед 20 апр 2014 16:59

BRASNA4A написа:Вмъквам нещо странично от темата,сложих си плафони за осветление в задната част на купето.Може да светят с отваряне на вратите или да се включват с натискане.
2014-04-18-13.36.33.jpg

2014-04-18-13.36.29.jpg

2014-04-18-13.36.16.jpg

2014-04-18-13.36.12.jpg

Виждат ми се малко накриво братле. И там какво осветяват,има ли ефект или само вратовете на пасажерите одзад? Иначе е готино,дано да вършат и работа :th_up

Потребителски аватар
BRASNA4A

Мнениеот BRASNA4A » Нед 20 апр 2014 22:24

Нарочно съм ги сложил под наклон за да се вързва с корите и конзолата на колана,взех ги от рено 19 там бяха монтирани по същия начин,като натиснеш плафона към седалките осветява идеално,ще направя няколко снимки вечерта да си кажете мнението :th_up

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пон 21 апр 2014 9:53

tubleron написа:
crashman написа:

Колега за Голф 3 ли става въпрос? не съм виждал ключ за фарове такъв, за какъвто казваш-без зелена бленда. Ако наистина говориш за Голф 3,дай повече инфо като година и т.н. за да намеря и купя такъв ключ без зелената бленда. Точно тя ми разказа играта при смяната на осветлението. Ето как стана с 300 зора
osvrtl..JPG

Здрасти, става дума за ключ за фарове за Ибиза/Кордоба/Поло. На Г3 още не съм го разглобил, но направих цялото осветление в зелено, така или иначе. Не знам дали аз уцелих на късмет, но както казах не ми трябваше никакво търкане ;)

Върни се в “Направи си сам!”