Anbuch написа:В четвъртък имам възможност да подпиша договор за реклама с известна марка захарни изделия (малко връзкарска е работата). Като общо казано от мен се изисква да ми налепят абсолютно цялата колата (тенекиите отвън де) в реклами на марката и така да я карам 2 години. Ще получа 1000 лв за това. Имам нужда от парите (изплащам заем и обзавеждам апартамент).
Та въпроса ми е някой ако знае дали това ще ми навлече някакви неприятности от рода на ГТП и на катажийските (всичко ми е изрядно и не се страхувам от проверки, дори ми е забавно като се мъчат да ми намерят някакъв "кусур"

). Ясно ми е ,че тези пари ще трябва да ги декларирам. Няма да ми е особенно мъчно за колата ,тъй като външният и вид съвсем не е безупречен.
Просто искам да бъда поне малко предварително подготвен!!!
Парите мисля че не са малко, знам една оферта за камиони - 5 години караш с брезент на който има реклама на въпросната фирма, а те от своя страна ти дават два безплатни брезента.
Обърни внимание на следните неща - първо, трябва да си пререгистрираш колата - искай от тях те да го направят и ТЕ да поемат разноските - смяна на талона и дописване на рекламни надписи, ако не искат да платят, поне те да се наемат с цялото разкарване по пререгистрацията.
Че ще те спират катаджиите по-често, ще го преживееш. Един вид автомобилът става фирмен, в по-малък град по бие на очи, в голям понякога е предимство - такива има много и не им обръщат внимание - ще проверяват документите за надписите.
По-важното според мен (!!!) - какво става ако през този 2 годишен период не караш автомобила с рекламните надписи.... Междудругото имаш ли клауза къде да го караш и по колко, някакъв минимум време или километри на ден? Та да е върна на мисълта си - какво става ако бракуваш колата по една или друга причина преди този срок да изтече - например ако е тотално унищожена от пожар, ПТП.. или блокира двигателя и разни прочее неща (да не дава господ де!). Дефакто автомобилът престава да съществува, но ти имаш договор според който трябва да го караш още Н на брой месеца... Какво става тогава? Според мен трябва да има клауза, в която да са описани тези събития, макар че може в такива случаи да важи и клауза за форсмажорни обстоятелства, но според мен е по добре да са описани ...
Успех!