Договор за реклама - негативи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Договор за реклама - негативи?

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 11:23

В четвъртък имам възможност да подпиша договор за реклама с известна марка захарни изделия (малко връзкарска е работата). Като общо казано от мен се изисква да ми налепят абсолютно цялата колата (тенекиите отвън де) в реклами на марката и така да я карам 2 години. Ще получа 1000 лв за това. Имам нужда от парите (изплащам заем и обзавеждам апартамент).
Та въпроса ми е някой ако знае дали това ще ми навлече някакви неприятности от рода на ГТП и на катажийските (всичко ми е изрядно и не се страхувам от проверки, дори ми е забавно като се мъчат да ми намерят някакъв "кусур" :D ). Ясно ми е ,че тези пари ще трябва да ги декларирам. Няма да ми е особенно мъчно за колата ,тъй като външният и вид съвсем не е безупречен.

Просто искам да бъда поне малко предварително подготвен!!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 08 яну 2007 11:25

трябва да снимаш колата и да минеш през кат.

Иначе нямаш право да носиш тези лепенки.

А 1000 лв за 2 години си е малко според мен?

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 08 яну 2007 11:26

аз мисля че требе да имаш некво разрешително от КАТ като за топълнителен цвят (в случея стикери разни).

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 11:27

Vlad777 написа:трябва да снимаш колата и да минеш през кат.
?

След като я облепят и нямам да имам друг проблем с КАТ ,така ли?

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 08 яну 2007 11:28

Anbuch написа:
?

Да!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 08 яну 2007 11:30

Anbuch написа:
?

Да. Ама мисля, че ще трябва и някакъв документ от фирмата, която рекламираш, че логото им е запазена марка и т.н.

Поне такива искат за фирмените автомобили. Педполагам тези от фирмата ще си знаят какво ще ти трябва.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 11:33

Vlad777 написа: Педполагам тези от фирмата ще си знаят какво ще ти трябва.

Да ,просто исках да събера малко предварителна информация.
Благодаря на всички за отговорите :D

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 08 яну 2007 11:33

преди години един приятел слага рекламни стикери по колата(големи)и помна че имаше проблеми ,ама не помна точно какви.и ги махна хем бяха на неговата си фирма.колега провери първо и тогава лепи!а парите ми се виждат малко за 2 години.успех!!!!!!!! :D :D

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 08 яну 2007 11:34

ще ти сменят талона, в него ще има текст "рекламни надписи"
ще ти струва пари (не знам колко)
след 2 год ако свалиш написите пак ще трябва да смениш талона.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 11:35

Колега Anbuch,
мисля, че ще почнат малко по-често да те спират КАТ-аджиите - за да видят дали ги имаш и дали са ти изрядни документите. Може и нещо сладичко да си поискват да почерпиш. Мисля че дори и само в Хасково да караш, пак няма да те научат всичките, и пак ще те спират и ще се правят на ударени. Разбирам те, че си на зор, ама ти си прецени дали си струват 1000 лв. главоболията. А, то е ясно, че фирмата ще ти облепи колата, ама тя ще се ангажира ли с оправянето на документите в КАТ ?

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 08 яну 2007 11:48

и освен всичко останало надписите ако са на английски трябва да имат и български превод

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 08 яну 2007 11:50

Tomcat написа:и освен всичко останало надписите ако са на английски трябва да имат и български превод

който превод не трябва да е много по-малък от оригинала.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 11:51

nii написа:ще ти сменят талона, в него ще има текст "рекламни надписи"
ще ти струва пари (не знам колко)
след 2 год ако свалиш написите пак ще трябва да смениш талона.

Да, ще отида и до КАТ да разпитам. А със старият талон си имам проблем ,че е от старите тип "мекица" и винаги трябва да го нося със себе си. Така ,че срещу "?10-тина?" лева с радост бих се разделил с него.
Като се замисля ,че реално може и да не мога да и взема 2500 лв в момента ако тръгна да продавам колата 1000 лева не е ,чак толкова зле. Правя си тази сметка ,че след две години за 1500 лв дори и с лош външен вид няма да има никакви проблеми да я дам.
Има леки следи от градушка по колата! И тук там обичайните дразкотини за всеки градски автомобил, но без ръждички.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 08 яну 2007 11:53

Tomcat написа:и освен всичко останало надписите ако са на английски трябва да имат и български превод

Надписите ще са на български 100%

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: Договор за реклама - негативи?

Мнениеот emdless4 » Пон 08 яну 2007 12:29

Anbuch написа:В четвъртък имам възможност да подпиша договор за реклама с известна марка захарни изделия (малко връзкарска е работата). Като общо казано от мен се изисква да ми налепят абсолютно цялата колата (тенекиите отвън де) в реклами на марката и така да я карам 2 години. Ще получа 1000 лв за това. Имам нужда от парите (изплащам заем и обзавеждам апартамент).
Та въпроса ми е някой ако знае дали това ще ми навлече някакви неприятности от рода на ГТП и на катажийските (всичко ми е изрядно и не се страхувам от проверки, дори ми е забавно като се мъчат да ми намерят някакъв "кусур" :D ). Ясно ми е ,че тези пари ще трябва да ги декларирам. Няма да ми е особенно мъчно за колата ,тъй като външният и вид съвсем не е безупречен.

Просто искам да бъда поне малко предварително подготвен!!!

Парите мисля че не са малко, знам една оферта за камиони - 5 години караш с брезент на който има реклама на въпросната фирма, а те от своя страна ти дават два безплатни брезента.

Обърни внимание на следните неща - първо, трябва да си пререгистрираш колата - искай от тях те да го направят и ТЕ да поемат разноските - смяна на талона и дописване на рекламни надписи, ако не искат да платят, поне те да се наемат с цялото разкарване по пререгистрацията.

Че ще те спират катаджиите по-често, ще го преживееш. Един вид автомобилът става фирмен, в по-малък град по бие на очи, в голям понякога е предимство - такива има много и не им обръщат внимание - ще проверяват документите за надписите.

По-важното според мен (!!!) - какво става ако през този 2 годишен период не караш автомобила с рекламните надписи.... Междудругото имаш ли клауза къде да го караш и по колко, някакъв минимум време или километри на ден? Та да е върна на мисълта си - какво става ако бракуваш колата по една или друга причина преди този срок да изтече - например ако е тотално унищожена от пожар, ПТП.. или блокира двигателя и разни прочее неща (да не дава господ де!). Дефакто автомобилът престава да съществува, но ти имаш договор според който трябва да го караш още Н на брой месеца... Какво става тогава? Според мен трябва да има клауза, в която да са описани тези събития, макар че може в такива случаи да важи и клауза за форсмажорни обстоятелства, но според мен е по добре да са описани ...

Успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”