така проблема е следния: като завали дъжд и като мина през някоя локва и колата първо заглъхва след 3000 като за гориво и след 10 секунди на празен ход изведнъж загасва при което следват опити за палене и не става при което откачам тпс-а и след некви опити колата заработа на некъв празен ход от 500 оборота в момента в който закача тпс-а и загасва
При което потеглям без тпс и карам примерно 2000 оборота с леко натиснат педал и от там като го натисна до край колата заглъхва все едно няма гориво.ТОВА КОЕТО МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ АКО КАРАМ ПРИМЕРНО С 2000 ОБОРОТА И КОГАТО КОЛАТА ЗАГЛЪХНЕ ОБОРОТОМЕРА НЕ СЕДИ НА 2000 ОБОРОТА А ПАДА НА 0 ДОКАТО НЕ ПУСНА педала на гаста и тогава пак си застава на 2000 оборота
Ако оборотомера зима сигнал от датчика на хол то какво общо има с подаването на газ дали работи или не
Проблем токове при дъжд голф 3 1.4моно
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем токове при дъжд голф 3 1.4моно
Смени си бобината.провери си кабелите за свещите .Сложи си кора под двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
и ако не се оправи да си купа нова кола нали
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Колега, смени си бобината в нея е проблема!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Няма нужда от смяна на половината кола. Преглед и смяна на ел.запалителната система в частта - кабели, бобина, свещи, капачка, палец. При такава интервенция няма да е нужна предпазна кора, със сигурност (отделно тя не е там да пази запалителната система
)

- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
pepstroi написа:Ако оборотомера зима сигнал от датчика на хол то какво общо има с подаването на газ дали работи или не
Оборотомера взима сигнал от бобината не от датчика на хол ;)
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
stefan4o написа: При такава интервенция няма да е нужна предпазна кора, със сигурност (отделно тя не е там да пази запалителната система)
Точно тя помага при влизане в язовир.Водата се удря в капака отвътре и облива всичко /кабели ,капачка/.Бях сложил на АЕЕ то и имаше ефект в проливен дъжд и язовири. На колегата с проблема бобината му от старост се напуква, влиза вода и проблеми. Писах му и за кабелите защото не знам в каков състояние са.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Да си сменим всичко... Откога се смята, че в този форум има само хора с доста пари?
Та на въпроса на колегата ще му отговоря по моя начин.
Трябват ни поне двете малки кори, които са до предните гуми и пазят изтласканата вода да не отива към двигателя.
Или трябва да сложим нещо подобно.
Та на въпроса на колегата ще му отговоря по моя начин.
Трябват ни поне двете малки кори, които са до предните гуми и пазят изтласканата вода да не отива към двигателя.
Или трябва да сложим нещо подобно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
добре обаче когато я направи тази мизерия и я запала на празния ход от 500 оборота в тъмното отивам от преде и от никъде не бие искра ни от бубина ни от капачка
-
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1F
Отвори си дистрибуторната капачка и си виж палеца и капачката от вътре как са.Ако имат много нагар - с малко шкурка се оправят лесно.Купи си спрей WD40.При дъжд ако пак ти загасне - отваряш дистрибутора и пръскаш вътре веднъж,чакаш малко,затваряш и пали.За кабелите колегите казаха вече.Чувал съм за мазане с течен парафин(на кабелите),но не съм го пробвал,така че не знам дали работи.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Dushan написа:Да си сменим всичко... Откога се смята, че в този форум има само хора с доста пари?
Бобината е консуматив - напуква се от старост влиза влага и проблемите. Кабелите също са косуматив - не с вечни, същото се отнася и за капачка и палец. При дърти / с голям пробег капачка и палец се увеличва растоянието м/у палеца и щифтовете в капачката / освен нагара/ . Това увеличено рязстояние води до натоварване на бобина и комутатор - който изпука първи - той е. Не може да се кара без поддръжка и смяна на елементарни нща/
-
Да споделя как преди малко видях как бобината пуска искра до изхода към делкото.
Уточнявам че искрата излиза по пластмасата само когато се подаде рязко газ!
После се чудим защо колите не вървят когато вали.

Уточнявам че искрата излиза по пластмасата само когато се подаде рязко газ!
После се чудим защо колите не вървят когато вали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
онзи ден един приятле имаше подобен проблем но много по слабо изразен и беше с ауди
като завали дъжд колата не мъ вървяа толко много при което вади кабела на 1ви цилиндар и го бие ток но някакъв слаб бе викам тебе те не лови тока а колата си работи идеално и като ссложихме нова бубина като хвана кабела като метна и кабели и сичко като го запра тока:)
явно е бубината :)
като завали дъжд колата не мъ вървяа толко много при което вади кабела на 1ви цилиндар и го бие ток но някакъв слаб бе викам тебе те не лови тока а колата си работи идеално и като ссложихме нова бубина като хвана кабела като метна и кабели и сичко като го запра тока:)
явно е бубината :)
-
pepstroi написа:сложихме нова бубина като хвана кабела като метна и кабели и сичко като го запра тока:)
Така трябва. И мен така ме е бил силно - по-силно е и от инсталацията вкъщи.
И допълнение към горния ми пост. С поялник запълних дупките на бобината с пластмаса. Първо не успя да запали, но може да съм замразил изпарителя.

- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Могло е да залееш бобината с епоксидна смола.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”