Регистрационен номер по желание

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
TUISTERa
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AZM 2001

Регистрационен номер по желание

Мнениеот TUISTERa » Вто 06 май 2014 20:03

myrshavija написа:Не можеш.

Единствения вариант е с колата. Условието е да не сменяш номера при продажбата, тоест да си в същата област като купувача.

Потребителски аватар
b3as7
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1997 ADR

Re: Регистрационен номер по желание

Мнениеот b3as7 » Вто 06 май 2014 21:11

Благодаря за информацията! В такъв случай, дано получа добра оферта във футболните форуми :)

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 07 май 2014 17:20

stoyan0304 написа:ВЪПРОС: Какво става с регистрационния номер на колата, когато колата се продаде (купи) в друга област ?
Мисълта ми е следната, нали номерата вървят и се печатат във всяка отделна област в някаква срия Х ХХХХ ХХ последните букви дето са се менят. Примерно при нас бяха ВА, ВВ, ВК, сега са ВМ в момента. Дали може номера на старата си кола да си го поискаш обратно със същата серия и да си го сложиш на новата, която си си купил. Или дали след като го освободят го слагат на друга кола и може да го срещна из града на друга кола. Претопяват ли ги. Защото постоянно коли се регистрират, НО и се отрегистрират, бракуват, и така наттатък.

Използваните номера не се ползват повече. Идеята е да може да се идентифицира еднозначно по номера, а не да трябва да се уточнява кога е регистрирана колата или подобно. Като бях малък си мислех, че може да има Москвич и Лада с един и същи номер - все пак марката/модела на колата са различни. :)

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 07 май 2014 17:33

Layer написа:
anonym0us написа:До колкото знам, старите табели, от бракувана или отрегистрирана кола от други области се събират и се изтриват цифрите, и буквите и на тяхно място се печатат нови!

Глупости, ти виждал ли си номер на кола.
Как ще изтрие набитата ламарина ?
И ако искаш си направи труда да видиш дали някой връща здрав номер в кат :mhihi , особено заден. :mhihi

Я пък ти ? Сериозно?!
Що не ходиш до кат и да питаш? Да не мислиш, че ги дават за скрап?!
А ти забеляза ли, че номерата с европейското знаме, нямат нищо общо със старите номера?
И да ти кажа, честно! Те не трият номерата на старите, просто набиват отзад буквите!
Само оцветяват цифрите ако са износени, и готово! Ако ме разбираш правилно!
Та за какво ще са им, тези номера? Защо ще ги прибират, ако не ги използват?
Ама на кой да обяснявам, то сигурно ти ги произвеждаш :mhihi

п.п И за да не съм пълен оФфФ.... Колегата Дусган или там как се пише, е много прав! Не си струва да ги гърлим на КАТ, само за едни цифри! То хората хем имат хубави номера, ама не си ги знаят!
На границата за Македония, колко пъти гледам шофьорите си гледат номерата :mhihi :screwy Сякаш карат чужди коли! За какво им е товага як номер? Като няма кой да го помни!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 07 май 2014 17:40

Викаш по 2-3 пъти ги продават :mhihi Няма лошо човек да даде пари като иска да е различен

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 07 май 2014 17:56

Буквите и цифрите върху регистрационния номер се щанцоват на преса, а след това, това което е избутано от ламарината се оцветява. Вече веднъж щанцована една табела няма как да се ползва отново, защото няма как да се върне в оригинално състояние. Лично съм наблюдавал как се извършва този процес.

КАТ си събират номерата, тъй като са си техни и да не се допусне някой да си разполага свободно с регистрационни табели и да върши измами, а не за да ги ползват отново.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 07 май 2014 18:10

anonym0us написа:Я пък ти ? Сериозно?!

Да на 100 % :a045

anonym0us написа:А ти забеляза ли, че номерата с европейското знаме, нямат нищо общо със старите номера?

Не, обясни ми.
На едната кола ми е с европейско знаме ,на другата ми е с българско.
Разлика се вижда две сиви ивици под ъгъл,като ги гледаш.
anonym0us написа:Ама на кой да обяснявам, то сигурно ти ги произвеждаш :mhihi

Не ги произвеждам ама съм над 18 и съм минал много пъти през Кат.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 07 май 2014 18:17

Значи, новите номера с ЕU знамето, цифрите са толкова тънко направени, че все едно щампата не е минавала през тях! Загледай се и ще видищ, че е така!
Материалите от които са направени новите номера, нямат нищо общо! Старите са 100 пъти по-здрави!
Имам 2-ма познати с новите номера, където предния номер вече е без 2-ве цифри, олюпи се лак-а за 2 години!
Докато старите номера няма такъв филм! Но и при тяхи ма изк.
Исках да ти обясня, че старите номера, от бракувани коли, не се хвърлят, а се щамповат само задните букви, и се освежават. Ама ако искаш вярвай! Не мисля, да споря с вятъра!

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 07 май 2014 18:22

anonym0us спри с глупостите че ставаш за смях :icon_lol

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 07 май 2014 18:37

И какво му е смешното не разбрах? Ти сигурно шофьорска книжка още нямаш, ама акъл даваш! Кво да се прави сигурно пенсионери като мен не влизат тука, да се занимават с пубери на 21 години! :mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 07 май 2014 18:41

Никой не си позволява да те обижда,недей и ти.
НО ,Ако ти си пенсионер то аз съм 8 годишен.
Ай стига сме спорили ти си прав. :mhihi
:beer

а за твоите приятели с увредени номера тук:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=276591

пп. Даже тук се надявам да намериш отговара на твоя спор.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 07 май 2014 18:49

anonym0us написа:И какво му е смешното не разбрах? Ти сигурно шофьорска книжка още нямаш, ама акъл даваш! Кво да се прави сигурно пенсионери като мен не влизат тука, да се занимават с пубери на 21 години! :mhihi

И книжка имам,и кола,тъкмо 3 на мое име.
Акъл не съм ти давал,просто съвет,за да не се излагаш.
Това нещо,което твърдиш НЯМА как да стане технически!Веднъж щампован материал трябва да се валцова наново,да се оформи наново и да се щампова наново.При валцоването материала се разширява и изтънява още повече,а и няма как да се валцова само крайната част на номера.
Абе даже се чудя защо се мъча да обяснявам.Всеки с елементарни технически познания би се досетил.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 07 май 2014 19:16

Имам познат в КАТ,дърт полицай отговарящ за канала.Та от него знам,че всичките номера идват чисто-нови в кашони.
Старите ги режели с гилотина,за да не изчезнел някой и да не стане злоупотреба с тях.После ги претопявали. :wink

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 07 май 2014 19:17

Точно. Рециклират ги . Никой не "пренабива" ползван рег.номер.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 07 май 2014 20:06

Регистрационните букви са: А, В, Е, К, М, Н, О, Р, С, Т, У, Х, а цифрите: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 0. Буквите са 12 на брой. НО буквите Е,О и У не се изполват във двубуквеният код за регистриране на автомобили, а за регистриране на ремаркета, трактори и прочее. Остават 9 букви. Регистрационният номер е от Х ХХХХ ХХ, където Х - това е кода на града, а ХХХХ-четирицифрен номер, ХХ - двубуквен код. ЗА първите две ясно НО за двубуквените кодове следното: имаме 9 букви по 2 = 81 комбинации от цифрите със всяка комбинация от буква може да се завъртят по 10 000 регистрационни табели за коли. Въпросът ми е след като вървят на серийно производство и след като свършат всички 81 комбинации за последния двубуквен код какво прайм тогава? :mhihi От де катаджиите ще търсят букви и какви кодове ще мислят. Например съм забелязал че в Шумен за две години се смениха 2-3 кода. Първата кола като си я регистрирах на 8.09.2011 беше с ВВ а сега мина втората е стигнало до ВК следващия код след ВВ е това. Скоро след нова година свърши кода ВК и започнаха ВМ смятах средно значи в кад всеки ден се регистрират поне по 20 - 30 коли. само в Шумен дето е малък град спрямо останалите по-големи градове. А за софия как е те им свърши сигурно С и СА май наближава да им свърши. После СВ ли ще сложат ? :wink

Последна промяна от stoyan0304 на Чет 08 май 2014 19:33, променено общо 1 път.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”