PASSAT B4 -2E-115к.с. -проблем с работата на мотора

Техническа и сервизна информация за Passat
nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

PASSAT B4 -2E-115к.с. -проблем с работата на мотора

Мнениеот nicky_nikiforov » Сря 07 май 2014 14:38

добър ден колеги разгледах доста теми но не намерих по моя проблем .поблема е следния постепенно през зимния период колата както работи и мотора изгасва ,сега вече като се позатопли времето малко като загрее двигателя и започва да гасне ,гасненето на мотора е хаотично ,като постои малко пак пали върви известно време и пак изгасва ,от две години съм без бензинова помпа ,сега със тия проблеми детонира и в колектора и дебитомера и той оиде блокираха перките и гърмялката не помогна ,познат майстор ми каза да търся датчик на хол някъде под стартера ,друг ми каза че може да е и около пистовия ремък,но не намирам никъде такъв датчик ,намерих го в нета на външен вид какво представлява но уви ,някой ако е имал такъв проблем да сподели, направих проба газовата част работи и пуска газ,проверих всички релета то фактически е само едно на бензиновата помпа там е вързана газта предварително брагодаря

nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

Re: PASSAT B4 -2E-115к.с. -проблем с работата на мотора

Мнениеот nicky_nikiforov » Сря 07 май 2014 16:50

сега направих проба изчаках да загрее и да изгасне ,няма искра от кабелите ,бубината миналата година смених

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Сря 07 май 2014 17:19

Провери датчика в делкото и комутатора.Ама тея такива изпълнения без бенз от две години, дебитомера гръмнал.......... :scare3 горката кола

Последна промяна от _SUN_ на Сря 07 май 2014 18:15, променено общо 1 път.

nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicky_nikiforov » Сря 07 май 2014 17:44

и на мен ми е жал ,ама приоритети ,комутаора е в пакет с бубината правоъгълните сега я сменявам да видя

nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicky_nikiforov » Сря 07 май 2014 18:09

няма такъв датчик под стартера ,или е на друго място или го няма, а за помпата просто газаджията не пожела да я прекъсне като работи на газ с едно реленце и тя естествено не изкара много ,дебитомера се прецака от честите детонаци при тези прекъсвания ,всичко подлежи на възстановяване но по натам

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Чет 08 май 2014 22:09

първо я накарай да заработи на бензин -сложи си бенз. помпа ,оправи си др. неща и тогава се насочи към газовата у/ба.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Пет 09 май 2014 1:03

nicky_nikiforov написа:няма такъв датчик под стартера...

Колега датчика на Хол при 2Е мотор се намира в делкото.От този датчик излизат 3 кабела и отиват в бобината.
Без изправен дебитомер,няма как да я подкараш нормално тази кола.
Ако можеш да работиш с мултицет,провери какво има на кабелите излизащи от делкото.Там трябва да има маса,постоянен плюс 12волта и маса която е прекъсваема.Ще ти трябва помощник който да дава на контакт и да върти стартера.Прекъсваемата маса се появява след като си дал контакт и ако не се запали двигателя,тя изчезва след няколко секунди.Това е с цел да не се претовари бобина-комутатор.Когато помощника върти стартера,прекъсаемата маса ту се появява,ту изчезва.Ако не се получава при теб такова нещо,няма палене.Именно това прекъсване на масата предизвиква искра.

nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicky_nikiforov » Съб 10 май 2014 21:06

добър вечер колеги реших проблема ,при тия страшни аварии които ми се случиха ,системата е от три компонента делко с датчика на хол ,бубина и компютър оказа се че като е блокирал дебитомера и го отворих до край принудително ,дава грешен сигнал на компа и като загрее реле 30 изключва веригата на подаване на захранване ,махнах релето на компа и сега работи безупречно ,за съжаление това е авариен режим ,а възстановяването на любимата ми кола която направи две къщи със своята издръжливост,ще отнеме много ресурси и време но се надявам да възстановя щото я обичам, но пък стана екологично чиста катопремахнах бензиновата част

Върни се в “Passat”