Голф или Сивик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: голф или хонда

Мнениеот forski » Пет 09 май 2014 16:30

Безмислени са тези спорове, нито хондаджийте ще излезят на глава с голфаджийте, нито обратното :smile
и двата автомобила си имат и силни и слаби страни, зависи какъв компромис е решил да направи автора на темата и къде са му насочени основните приоритети при избор на автомобил!

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Пет 09 май 2014 17:15

Здравейте
За корозията: от 6 генерация нагоре, т.е. след 1996 година всички Хонди са двойно поцинковани- и корозията при тях е намалена до минимум.
Някои колеги са прави: между Хонда и Голф- от едни години- не може да се прави сравнение- например окачването на Хондите е по- различно (независимо, със стабилизиращи щанги) и поведението/управлението на пътя е много добро (да не кажа отлично).
За Хонда мога да кажа, че е НАДЕЖДЕН автомобил- ползвам го от 2006 г. и на лични мога да напиша какво съм сменял по него до момента- и винаги съм сменял тези части превантивно.
П.С. Ще дам още един пример: от както е регистриран автомобила за първи път (1997 г.) се използва с първоначално вложените накладки- в момента е на около 165 000 км (купувал съм го от 1 собственик от Виена, и имам пълни разпечатки за всяка година какво е "правено" от сервиза (Sverak- Wien)).
Поздрави

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 май 2014 18:57

Еквивалента на Голф 4 от Хонда е Сивик 7ма генерация. :th_up

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 09 май 2014 19:33

Двете коли нямат много база за сравнение, но щом това е дилемата...

Външен вид - въпрос на вкус.
Интериор - Голфа е по-качествен.
За ръждата - Зависи от вноса. Австрийски голф не е по-хубав от Хонда от Италия.
От техническа гледна точка - Хондата (за мен) е много по-надеждна.
Обслужване - и за само-ремонт и откъм пари, Хонда.
Возия - Хонда,заради независимото окачване, което се усеща веднага, за разлика от задния мост на голф-а който спъва возията много.
Двигатели - Хонда, опростени,безпроблемни и евтини за поддръжка.

Точно за 6-та генерация всичко е на народни цени, поради причината, че не се чупят и няма търсене. Съединител, турбо, ел.стъкла, тампони заден мост и т.н на голфа са сериозни болки, които не са малък разход, естествено не всеки Голф страда от това, но са доста често срещани.

Минус на Хондата е слабия климатик, заради малкия радиатор, а също така и по-малката мощност.
Няма как да се сравни 1.4 90к.с с 1.9 ПД - 131к.с например.

И за финал - По-евтината за поддръжка и освен това надеждна кола е Хондата на 100%

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 май 2014 20:50

Викаш Сивик 6та генерация има по-добра возия от голф 4 който стои стандартно на гума 195/65, че и от Сивик 8ма генерация, която е с цял мост отзад :bowdown :bowdown :bowdown
Имал съм 2 хонди, ЦРХ все още, по-прости коли са за поддръжка, но такива цени са ми обявявали за пълни глупости от сорта на 280лв кабели за свещи... щото са чувствителни към свещи и ток и с други освен оригиналните не става като хората. :Mr Green Fun Цените на едни накладки с дискове са идентични с Голф 4, само дето на едното слагаш 280мм диск с читави апарати и помпа и спираш, а на другото се кръстиш :icon_lol

ПП: При равни условия Голф 4 е много по-добре защитен срещу корозията автомобил и много по-сигурен автомобил при сблъсък, не си чешайте изобщо езиците с това. Конкурентите на ВАГ успяват да реагират на платформата на А3/Г4 чак в първите години на 21ви век. :a045

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф или Сивик

Мнениеот FreeSoul » Пет 09 май 2014 22:27

Ако това мнение е адресирано към мен...да отговоря, ако ли не, здраве да е :)

Викаш 280лв. за кабели.....колко е демпфера на Голф-а, нов, оригинален... :icon_lol

Ако можеш да ми цитираш къде съм написал, нещо за 8-ма генерация и задния й мост, покажи ми, моля те, :mhihi Говори се за 6 ген., която няма релса между колелата.
И да, и на 90 гума да стои голфа, няма по-добра возия от Хондата, мога да го напиша още няколко пъти ако не си го разбрал. 8-мата генерация друса ( заради моста си ) също като голф 5, ама тук 8-ма ген. не я коментираме, колкото и да си прав, че 8-мата е друсалка.

И аз имам 2 хонди, CRX все още и 6-ген., затова и си позволявам да пиша. Тъй като почти всеки ден се качвам на различни коли, возя се и карам и мога да сравня( за мен).
За спирачките съм съгласен, не съм "болен фен", който да не вижда очевидното, но хондата е с 240мм диск, а голфа с 280мм, как няма да спира по-добре, нормално е.
За корозията също мога да се съглася, че при равни условия, Хондата ще изгние по-бързо, просто зависи откъде си купуваш кола и колко милиони години ще я караш, ако няма ръжда при купуване, от зимната поддръжка в БГ едва ли ще изгние :mhihi
За сблъсъци няма да коментирам - танк ли търсиш да газиш наред или кола за ежедневието? Ако трябва да търсим статистика за пострадали хора при голф/сивик? :mhihi

Пак казвам, двете коли са различен клас според мен и не е редно да се сравняват. Голф 4 е по-скъпият за поддръжка автомобил, както и да го погледнеш. Голф 3 и 6 ген. може да се сравняват, но там по-добре да не казвам, че...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 09 май 2014 22:48

Нямам сивик ,но пък имам HRV 1.6 и още на няколко такива кенефчета при първото прегряване и сегментите са аут :mhihi -за новите сивици имам повече впечатления и не плюя по хонда ,но за мен г4 е по автомобил от сивик 6-та генерация

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 май 2014 1:11

FreeSoul написа:Ако това мнение е адресирано към мен...да отговоря, ако ли не, здраве да е :)

Викаш 280лв. за кабели.....колко е демпфера на Голф-а, нов, оригинален... :icon_lol

Ако можеш да ми цитираш къде съм написал, нещо за 8-ма генерация и задния й мост, покажи ми, моля те, :mhihi Говори се за 6 ген., която няма релса между колелата.
И да, и на 90 гума да стои голфа, няма по-добра возия от Хондата, мога да го напиша още няколко пъти ако не си го разбрал. 8-мата генерация друса ( заради моста си ) също като голф 5, ама тук 8-ма ген. не я коментираме, колкото и да си прав, че 8-мата е друсалка.

И аз имам 2 хонди, CRX все още и 6-ген., затова и си позволявам да пиша. Тъй като почти всеки ден се качвам на различни коли, возя се и карам и мога да сравня( за мен).
За спирачките съм съгласен, не съм "болен фен", който да не вижда очевидното, но хондата е с 240мм диск, а голфа с 280мм, как няма да спира по-добре, нормално е.
За корозията също мога да се съглася, че при равни условия, Хондата ще изгние по-бързо, просто зависи откъде си купуваш кола и колко милиони години ще я караш, ако няма ръжда при купуване, от зимната поддръжка в БГ едва ли ще изгние :mhihi
За сблъсъци няма да коментирам - танк ли търсиш да газиш наред или кола за ежедневието? Ако трябва да търсим статистика за пострадали хора при голф/сивик? :mhihi

Пак казвам, двете коли са различен клас според мен и не е редно да се сравняват. Голф 4 е по-скъпият за поддръжка автомобил, както и да го погледнеш. Голф 3 и 6 ген. може да се сравняват, но там по-добре да не казвам, че...

Ще трябва да го напишеш още доста пъти това за возенето защото е скандално невярно или пък имаш доста странни критерии за комфорт :icon_lol Намесвам 8ма генерация защото тя вози много по-добре от 6та и се опитвам да те наведа на големия проблем в логиката ти. :th_up И какво викаш за голф 5 и той ли е с греда отзад? :mhihi

3115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3115 » Съб 10 май 2014 8:04

Не се излагайте ,колеги - за голф 3 кутия за въздушен филтър(без дебитомер) ми е 200лв!!!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 10 май 2014 11:29

Както казах,база за сравнение-НЯМА. Хондата е много по-автомобил и от голф 3 и 4 взети заедно и то 6-а генерация. От онези дни дойде един голф 4 със скъсан ангренаж за ремонт,дигнах главата и тоооо... Ами имаше дупки в буталата,2003-а година кола отиде за скрап... То да е само това,скоростните кутии са боклук,голф 3 гние страшно... Тук на острова голф 3 почти не остана а ако се кара той е пред разпад главно от ръжда,изгнила хонда 6-а генерация,още не съм видял НИТО ЕДНА,моята има ръжда където е ламаринката с данните на колата хваната с малки нитчета към коша,около нитчетата... И само там,купето е като НОВО и това тук при този дъжд а съм и доста близо до морето. За окачването също-супер здраво,уникално стабилна в завой кола. За салона казахте,ами по-качествен е от на голф 3 а и на 4,досега голф 4 без олюпен контролен модул на стъклата на съм видял,при хондата го няма това,седалките и те са по-качествени-скъсана седалка на хонда една не съм видял! Таблото също е по-качествено,меко е и не се напуква,ел прозорците и те много рядко дефектират,за разлика от фолксваген.Всеки сам си решава,но никога не бих купил пак голф,като за същите пари се намира хонда. :th_up И не си мислете че нямам фолксваген,напротив,все държа по 4-5,коли,то и затова жената казва,че съм луд,но това е друга тема. Голфа може да бъде добра кола,но сравнение с хонда няма... За вървеж и разход не ми се коментира,понеже 1.5 хонда върви като голф 2.0 и харчи колкото поло 1.2... Имал съм и голф 1 и 2 и 3 и 4... Но факт е,че колкото е по-нов толова е по-зле откъм качество,поглед имам и над голф 5,там положението е трагично,само един СДИ има дето още продължава да е безпроблемен,ама защото няма какво да му се счупи. Друг е въпроса че 6-а генерация хонда е по-добра от 7-ма...
При нисани и мазди от тези години положението с ръждата е много зле-знам го от опит,но сивик 6-а геенрация е нещо съвсем различно,петата генерация гние,но те така или иначе са толкова стари,че няма смисъл и да се коментират.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 10 май 2014 14:59

Най-отгоре на страницата пише с ясни и големи букви VWclub.bg. За да сме тук, ние си знаем какви боклуци и дараци караме, моля Хондаджиите да пренесат възхваляванията си в техния си форум.
И 5-та и 6-та генерация Сивик са далеч назад от Голф 4 във всяко едно отношение. Дали един модел е сполучлив или не, не се съди по коли милионници, карани без елементарна поддръжка.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 10 май 2014 15:22

Най вече с бензиновите си двигатели Голф 4 е на светлинни години пред Vtec-a на Хонда... :no

3115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3115 » Съб 10 май 2014 15:27

forski написа:Най вече с бензиновите си двигатели Голф 4 е на светлинни години пред Vtec-a на Хонда... :no
:h020 :11 :h020 :11 :h020 :11 :h020 :11 :h020 :11 :h020 :11 :h020 :11 :h020 :11

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 10 май 2014 15:34

forski написа:Най вече с бензиновите си двигатели Голф 4 е на светлинни години пред Vtec-a на Хонда... :no

Не бях схванал иронията. :redface

Последна промяна от myrshavija на Вто 13 май 2014 21:16, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 10 май 2014 15:52

Не :smile
Просто верния отговор е написан още на първата страница в темата :
"Ако искаш пъргава бензинка с нисък разход Хондата, ако искаш дизел Голфа" - толкова е просто :smile

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”