Голф или Сивик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Голф или Сивик

Мнениеот Bai Sando » Пон 12 май 2014 10:46

Никога не казвай никога. :mhihi Ако си мислиш,че като вземеш извънземната хонда и само ще си караш с кеф и усмихнат :biggrin Е,ако я вземеш от магазина,да.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 12 май 2014 22:46

hooligan_sk написа:Невероятни неща могат да се научат от лъвското сърце. 6та генерация се кара по-леко и по-комфортна от голф 4... който използва техника разработена изцяло от Ауди, с избирачите на скоростите от Ауди, с поцинкованото купе от Ауди... Адски обективно, признавам. :th_up

Мисля да прекратя четенето на тази тема:

Изображение

Абсолютно по-леко се кара и пъргава е колата,както и самото управление е по-директно,да не говорим и че хидравликата на волана е по-добра и волана се върти по-леко,пък и не протича рейката... А това за спирачките в темата изобщо не го коментирам,който не е карал хонда с читави спирачки-той може да си пише каквото иска! Ако голфо,беше по-добър,нямаше да карам хонда-варвай ми. Но щом си казал,че е кенеф,още утре отивам да бракувам и сеата и хондата и опела и крайслера ми и аудито и оставам с полото-благодаря,че ми отвори очите!!!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 12 май 2014 23:13

Е как няма да е по-добра хидравликата и управлението на Хонда-та колега, като въпросните Хонди се карат масово с 13-ки джанти и гуми на 70 :Mr Green Fun ??? НабиЙ и на Голф 4 14-ка с подобна гума и ще бъдеш изумен! Но обратното ще ми е интересно - Хонда 5 или 6-та генерация с гума 195/65/15 и да видим там каква ще е динамиката, управлението и колко ще се отнеме от калника с флекса :mhihi Според мен са несравними въпросните модели, и това си е лично мое мнение и не задължавам никой, но японките не стават изобщо за интериори или като тапицерия и материал/усещане на табло до 2004-2005-та. Тапицериите са им еднообразни, с текстура и усещане на военна палатка а да не говоря, че таблата са с процентното съотношение на пластмаса като на Дачия... :screwy

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пон 12 май 2014 23:22

Даже не са 13-ки стандартно а са на 10-ки ! С това изказване изби рибата-заклевам се. Нямаш представа за какво говориш. Айде със здраве.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Вто 13 май 2014 7:55

Това с гумите беше несериозно, 6-та генерация стандартно е със 195/60HR15, вярно със 195/65/15 ще е тромава, понеже гумата е с по-голям от допустимия диаметър :smile
"Кенеф" номер едно е интериора на американски Сивик, бих казал, че европейските са много по-добре, разбира се въпрос на вкус дали човек харесва да е като в совалка или предпочита нещо по-класическо.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 13 май 2014 9:09

Това с гумите е наистина .... Искам само да попитам тези , които усилено "наблягат" на таблото, интериора и т.н. нищо не казвате за мотора , скоростите ?? Или дай да видим само лошите неща , а за онези детайли , които при нашите ВАГ са малко ..."кофти", ама нали сме със супер готиния салон ...нямаме проблем , ще сме модерни и ...вървежни . Някой от вас ( плюещите )карал ли е Сивик ? Дори и 1.4 с 90 кончета ? Щото аз съм и мога да го кажа - останах очарован от кола с малък мотор . Един малък кеф си е да го караш , бърза , повратлива, "лек" волан , спираща !! , усещане почти като картинг, моторчето се развърта с лекота , представям си някой ВиТек как ще е :bowdown ...не знам може и аз да съм "уцелил" на Хонде ( колата в момента е в мои близки приятели , които отначало с нежелание и недоверие я взеха , но ....но след три дни очаровани ми се обадиха ,че това е била тяхната кола :bowdown :bowdown и досега си я карат , спирали са ги младежи да ги питат дали се продава , те-не ! И са учудени от това , защото никой досега с предишните им кошници , не ги е питал за продажба , а с тази вече два - три пъти !!
Последните Цивик наистина с този "космически" дизайн ме отблъскват , предпочитам по-старото им поколение...
П.п. ама и тая тема стана една ... Хонда с/у ВАГ . Спирам да спамя :redface

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 13 май 2014 10:29

Да аз съм карал 1.4 90кс и в сравнение с "другия" голф нищо не ме впечатли. Нито съм усетил по мазно влизане на скоростите, нито съм усетил някаква "пъргавелка" нито спирачките ме впечатлиха, а интериора и екстериора няма да го коментирам :mhihi А да.. може би разхода (ако не ме е излъгал собственика) за бензинка ме впечатли. :Mr Green Fun

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 13 май 2014 10:29

Айде понеже споменахте за спирачките да попиша и аз... Взимам един пасат 5.5 1.9 тди на бартер срещу хонда сивик 1.4,понеже имаше окачване за правене отпред(стандартното) и съединител за смяна,даже ми и доплатиха междувпрочем. Сменям съединител и носачи и го оставям отвън с табела продава се. Идва мой познат с пасат б5 и ми вика-спирачките не са ми в ред,сменявай де що има,дискове и отпред и отзад и накладки. Изкарвам колата-бре спира си... Викам му,сигурен ли си??? Вика да-не спира както беше преди.Купих на жената нова кола и докато тя продаде старата си,аз карах новата,пасата стоя,нещо е запекло,нещо се е развалило... Ок,отварям,почиствам,сменавам,гресирам-всичко си е супер,сменявам дискове и накладки и отпред и отзад... Идва да си я прибира,качва се и идва нацупен-не спирала,качвам се аз-бре спира си както си трябва! Викам му,ти как искаш да спира-тежка кола е и му давам ключовете от б 5.5,качва се на по-новия пасат нашия идва и вика,абе това па ептем не спира бре,ми викам му при теб спирачките са нови,затова при теб е по-добре. Давам му ключа от сивика ми и го пращам за бира,връща се и вика,ей така искам да спира бе. Ама викам,е това е... И помежду другото го питах каква кола е взел на жена си-хонда акорд. Просто е свикнал на спирачките на акорда. Полото ми е същия боклук като спирачна система-всичко е сменено,включително и дискове и барабани и спира,ама по някое време. Също както и голфа с 100км/час нощно време ми излиза язовец и с полото го размазах,като бронята подкалника-всичко замина. На същото място пак нощно време два пъти ми пак язовец излиза на пътя-резултата е,че намалих дотолкова,че да притича и двата пъти пред колата а с полото-просто не успя! А за справка-и двете коли са с барабани отзад а ако слагате наклакди за по 30 кинта ментета-няма да спира... А за да се насладиш на една хонда трябва да я покараш и да свикнеш,че силата и е в високите обороти и там и е добре и не се оплаква,тя тръгва да върви след 4000 оборота,като се качих от тди и сди на витека и аз си викам ебаси,това върви точно колкото поло 1.4,да да ама не.... След няколко дни каране схващаш кога какво се случва и разбираш на какво е способна колата,а именно при движение с 80-90 км, час и връщане на предавка надолу да получиш приятен шут в гърба... А разхода ми е 7 на сто смесен с ръчкане,тди и сди ми харчат 5.5 е какъв е смисъла от дизел ми кажете? Да ми бучи на главата само ли? Това бензиново моторче не се чува че работи а че първа скорост му свършва на 70 км час,втора на 110 и трета на 170,няма да коментираме и това от 1.5...... А за салона,че бил пластмасов,абе качвали ли сте се в такава кола изобщо? Това да не е нисан съни от тези години? Къде я видяхте тази грозна пластмаса??? Има само на вратите на дръжките гола пластмаса а на голфа там е обвита с гума,която се лющи и остава пак пластмаса след това,ама грозничка една такава,та си играем да шкурим и пръскаме със спрей,има и теми за това в форума ни... Дайте да сме реалисти,голфа си е хубава кола но точно с хонда,сравнение просто не може и да има...

http://www.youtube.com/watch?v=_kK5SMILHIQ

Къде е бензиновия мотор дето е до 1.6 без турбо на фолксваген дето ще го прави това и то преди още 20 години????

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Вто 13 май 2014 12:43

lion_heart002 написа: Дайте да сме реалисти,голфа си е хубава кола но точно с хонда,сравнение просто не може и да има...

Аз като бивш фен Хонда, лошо за марката не мога да кажа. Имах Сивик 6 генерация с 1.6 160к.с. Единствената кола, която съм продал с печалба. Докато имах хондата си купих и Ауди и веднага осъзнах, че досега съм карал леген с колела. Много добре вървящ но леген.
Темата е "голф 4 ПД или хонда сивик 6-генерация". Не може да се сравнява най-сложния и скъп за производство дизелов двигател ПД с атмосферен бензин. Просто темата е абсурдна.
Хонда vs VW няма какво да се коментира. След 2000г. просто Хонда спряха да правят коли. Технологичния потенциал на фирмата се насочи в други сектори.

Потребителски аватар
vanmukan
Автомобил: VW Passat 5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот vanmukan » Вто 13 май 2014 13:31

Само не ми е ясно какво правят толкова фенове на Хонда във VW форум.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 13 май 2014 14:00

Що, забранено ли е?

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Вто 13 май 2014 14:51

[quote="vanmukan"]Само не ми е ясно какво правят толкова фенове на Хонда във VW форум.
Здравейте
Колега, аз съм регистриран и тук поради факта, че имам и VW Polo Mc Polo- от 1993г, което ползват основно родителите ми- и съм писал основно за него.
А що се отнася за личниат ми автомобил- Хонда Сивик 6 ген. Седан- пиша само и единствено от лични наблюдения и преки впечатления.
Поздрави

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 13 май 2014 15:10

Форума трябва да е "шарен".Не може само фолксваген фанатици и като коне с капаци и зомбита да повтаряме фолксваген,фолксваген и нищо друго.На мен ми е интересна темата и нямам нищо против колегите с други марки.
Самият аз,ако някой ден сменя марката,не мисля да сменям форума.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 13 май 2014 15:19

lion_heart002 написа:Също както и голфа с 100км/час нощно време ми излиза язовец и с полото го размазах,като бронята подкалника-всичко замина. На същото място пак нощно време два пъти ми пак язовец излиза на пътя-резултата е,че намалих дотолкова,че да притича и двата пъти пред колата а с полото-просто не успя! А за справка-и двете коли са с барабани отзад а ако слагате наклакди за по 30 кинта ментета-няма да спира...

Добре, че си си взел хондата, иначе язовците щяха да са изчезващ вид :bishop

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Вто 13 май 2014 16:35

Като гледам форума на Хонда там са най големите хейтъри на ВАГ,по големи дори и от БМВ :mhihi :mhihi :mhihi
Доста народ има подобни подписи
2906026u.jpg
2906026u.jpg (4.97 KиБ) Видяна 1445 пъти

Един пич ни съчуства как може да караме тия кенефи с високи педали и сме гледали от позицията на камионджия.
"Не може да спре" "НЕ може да тръгне" и т.н
Заблуден народ сме ние и мазохизъм до безумие ОБИЧАМЕ :Mr Green Fun

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”