Айде понеже споменахте за спирачките да попиша и аз... Взимам един пасат 5.5 1.9 тди на бартер срещу хонда сивик 1.4,понеже имаше окачване за правене отпред(стандартното) и съединител за смяна,даже ми и доплатиха междувпрочем. Сменям съединител и носачи и го оставям отвън с табела продава се. Идва мой познат с пасат б5 и ми вика-спирачките не са ми в ред,сменявай де що има,дискове и отпред и отзад и накладки. Изкарвам колата-бре спира си... Викам му,сигурен ли си??? Вика да-не спира както беше преди.Купих на жената нова кола и докато тя продаде старата си,аз карах новата,пасата стоя,нещо е запекло,нещо се е развалило... Ок,отварям,почиствам,сменавам,гресирам-всичко си е супер,сменявам дискове и накладки и отпред и отзад... Идва да си я прибира,качва се и идва нацупен-не спирала,качвам се аз-бре спира си както си трябва! Викам му,ти как искаш да спира-тежка кола е и му давам ключовете от б 5.5,качва се на по-новия пасат нашия идва и вика,абе това па ептем не спира бре,ми викам му при теб спирачките са нови,затова при теб е по-добре. Давам му ключа от сивика ми и го пращам за бира,връща се и вика,ей така искам да спира бе. Ама викам,е това е... И помежду другото го питах каква кола е взел на жена си-хонда акорд. Просто е свикнал на спирачките на акорда. Полото ми е същия боклук като спирачна система-всичко е сменено,включително и дискове и барабани и спира,ама по някое време. Също както и голфа с 100км/час нощно време ми излиза язовец и с полото го размазах,като бронята подкалника-всичко замина. На същото място пак нощно време два пъти ми пак язовец излиза на пътя-резултата е,че намалих дотолкова,че да притича и двата пъти пред колата а с полото-просто не успя! А за справка-и двете коли са с барабани отзад а ако слагате наклакди за по 30 кинта ментета-няма да спира... А за да се насладиш на една хонда трябва да я покараш и да свикнеш,че силата и е в високите обороти и там и е добре и не се оплаква,тя тръгва да върви след 4000 оборота,като се качих от тди и сди на витека и аз си викам ебаси,това върви точно колкото поло 1.4,да да ама не.... След няколко дни каране схващаш кога какво се случва и разбираш на какво е способна колата,а именно при движение с 80-90 км, час и връщане на предавка надолу да получиш приятен шут в гърба... А разхода ми е 7 на сто смесен с ръчкане,тди и сди ми харчат 5.5 е какъв е смисъла от дизел ми кажете? Да ми бучи на главата само ли? Това бензиново моторче не се чува че работи а че първа скорост му свършва на 70 км час,втора на 110 и трета на 170,няма да коментираме и това от 1.5...... А за салона,че бил пластмасов,абе качвали ли сте се в такава кола изобщо? Това да не е нисан съни от тези години? Къде я видяхте тази грозна пластмаса??? Има само на вратите на дръжките гола пластмаса а на голфа там е обвита с гума,която се лющи и остава пак пластмаса след това,ама грозничка една такава,та си играем да шкурим и пръскаме със спрей,има и теми за това в форума ни... Дайте да сме реалисти,голфа си е хубава кола но точно с хонда,сравнение просто не може и да има...
http://www.youtube.com/watch?v=_kK5SMILHIQКъде е бензиновия мотор дето е до 1.6 без турбо на фолксваген дето ще го прави това и то преди още 20 години????