Проблем с бойлер
- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Re: Проблем с бойлер
Този терморегулатор струва между 10 15 лева в зависимост от разновидността която намериш, около женския пазар има десетки магазинчета които ще ти помогнат, няма начин да не го е тествал преди да го монтира ''техника''
виж някоя хлабава връзка...
виж някоя хлабава връзка...
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Тоя термостат е сигурно десетина лева в магазина, но защо пък да ги даваш. Мисля че двата кабела които се закачват в термостата, ако ги закачиш директно на нагревателя ще започне да грее , но така елиминираш всичките защити и е доста опасно
Утре ако има ще си купя, ако не - сега гледах - директно вместо в ключа кабелите в нагревателите и седене при бойлера докато стопли водата. Сигурно пича не е сменил нищо, обаче каже го е подкарал да заработи

Мерси на всички отзовали се, специално на Одата

Утре ще докладвам.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Преди да го разкачиш огледай хубаво около оранжевото ключе за тънка дупка в която има черна пластмасова пъпка, щото имам сповени че на тоя модел комбинирано всичко в едно доста лесно му се задейства сухата защита, той техника може и това само да е направил, натиснал е пъпката на сухата защита навътре
-
- Контакти:
Евала на Одата за втори път и за втори бойлер.
Сутринта станах рано, че нали е празник и реших да вържа накъсо бойлера да се изкъпя. Не се сетих да прочета първо тук. Вързах го с малко врътня (кабелите и реотана са женско - женско, както казах празник е
) и чак сега прочетох за защитата. Тая пъпка я видях вчера но не знаех за какво е и какво да я правя. В сайта на произзводителя или другаде нищо не пише по въпроса. И ето сега върнах обратно термостата, натиснах я тая пъпка малко по силно да щракне и о, чудо! работи.
Някой ден се надявам да мога да те почерпя.
Сутринта станах рано, че нали е празник и реших да вържа накъсо бойлера да се изкъпя. Не се сетих да прочета първо тук. Вързах го с малко врътня (кабелите и реотана са женско - женско, както казах празник е

Някой ден се надявам да мога да те почерпя.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Вземи му намали малко градусите от червената врътка,да не сработва повече тая защита...
-
- Контакти:
Почти на макс е и пак термометъра показва в средата.
- Iezekil
Не разчитай на термометъра,просто го намали-няма нужда да излиза пара от крана,стига ти и вода 60-75градуса макс.
-
- Контакти:
Ма няма вода да се изкъпят двама човека един след друг, пък преди си имаше бол
Защото загрява до по-ниска температура. Ако например загрее до 80 оС ти ще смесиш тази топла вода със студена и ще се изкъпят двама човека, ако загрява до 50 оС - един човек ще я използва всичката. А техникът сигурно е натиснал копчето и е навъртял регулатора на по-ниската температура, за да не сработва защитата отново. Я разпитай жена ти дали е забелязала техникът да сменява някакви части, или само е отворил капака и е въртял копчета.
-
- Контакти:
Сменил е термостата, видяла го е. Сега си играя да го нагласям хем да има вода, хем да не сработва защитата
- Iezekil
Това е истината!Моя/няма да казвам кой/го беше завъртял така,че или гореше бушона,или се изключваше защитата.Усетих се по едно време след бая чудене,включих,изчаках час да загрее и завъртях докато се изключи.От тогава ни се е изключвала защитата,ни е горял бушон.
-
- Контакти:
Iezekil написа:Това е истината!Моя/няма да казвам кой/го беше завъртял така,че или гореше бушона,или се изключваше защитата.Усетих се по едно време след бая чудене,включих,изчаках час да загрее и завъртях докато се изключи.От тогава ни се е изключвала защитата,ни е горял бушон.
Мдааа сутринта удари и бушона

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш проблем с нагревателя или вътрешно късо в кутията на самия термостат -последното се получава при обгаряне на контактите и самата кутия при лоша комутация (искрене, греене, нагаряне)
Здравейте!
Бойлера ми е Теси. Термурегулатора е като този на снимката. Веднъж го сменях, защото изгоря. Сега и вторият май е тръгнал по този път. Въпроса ми е за тази пръчка, която стърчи от него. На оригиналният терморегулатор пръчката е дълга към 40 см. Обаче има и такива терморегулатори с по къса пръчка. Въпроса е може ли да сложа такъв терморегулатор с по-къса пръчка? Защото той струва 13 лв., а този с по-дългата 30 лв.
Бойлера ми е Теси. Термурегулатора е като този на снимката. Веднъж го сменях, защото изгоря. Сега и вторият май е тръгнал по този път. Въпроса ми е за тази пръчка, която стърчи от него. На оригиналният терморегулатор пръчката е дълга към 40 см. Обаче има и такива терморегулатори с по къса пръчка. Въпроса е може ли да сложа такъв терморегулатор с по-къса пръчка? Защото той струва 13 лв., а този с по-дългата 30 лв.
-
- Контакти:
Бе то и аз като съм с 16-ки джанти и като видя колко са по евтини 13 -ките гуми, ми се иска да взема да си сложа - ама на, не става
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”