Golf MK3 1992г. 2Е - Проблем с бензинова помпа
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU 1999
Golf MK3 1992г. 2Е - Проблем с бензинова помпа
Здравейте колеги :) Проблема е следния , за около година и полoвина на голфа му гори вече 4-та бензинова помпа ...
. Карам предимно на газ , но почти никога не е оставян без бензин.. Дали е възможно по маркучите до рейката да има нещо запушено и да дава напрежение на помпата? Някакви идеи?:)

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Golf MK3 1992г. 2Е - Проблем с бензинова помпа
Докато си на газ бензиновата помпа работи ли (има ли реле което да я спира) ?
Включи на газ и дай на контакт като се заслушаш дали в багажника бръмчи помпата.
При даване на контакт тя бръмчи за около секунда 2 и после спира докато не дадеш пак на контакт.
Ако се окаже че помпата ти работи по време на газ намери някои които да ти сложи реле.
П.П Какви помпи взимаш: нови или втора употреба?
Включи на газ и дай на контакт като се заслушаш дали в багажника бръмчи помпата.
При даване на контакт тя бръмчи за около секунда 2 и после спира докато не дадеш пак на контакт.
Ако се окаже че помпата ти работи по време на газ намери някои които да ти сложи реле.
П.П Какви помпи взимаш: нови или втора употреба?
-
Мисля че работи когато карам на газ ..
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Какво означава "Мисля, че работи, когато е на газ"?
Има два варианта:
1: Когато колата е на газ помпата се оставя да работи и да нагнетява бензиновата магистрала, в същото време да се охлажда от бензина(самата помпа имам в предвид)... (поправете ме, ако греша), но се отстраняват дюзите !
Вариант 2: Елиминират се и помпата и дюзите (като кажа елиминират имам предвид чрез релета, посредством работата на копчето за газ)?! Т.е. помпата спира, дюзите не работят всичко си е на ред, но решиш ли да минеш на бензин става кошмар докато мине цялата процедура с нагнетяване от помпата, впръскване от дюзите, дори може да изгасне ?!
Има два варианта:
1: Когато колата е на газ помпата се оставя да работи и да нагнетява бензиновата магистрала, в същото време да се охлажда от бензина(самата помпа имам в предвид)... (поправете ме, ако греша), но се отстраняват дюзите !
Вариант 2: Елиминират се и помпата и дюзите (като кажа елиминират имам предвид чрез релета, посредством работата на копчето за газ)?! Т.е. помпата спира, дюзите не работят всичко си е на ред, но решиш ли да минеш на бензин става кошмар докато мине цялата процедура с нагнетяване от помпата, впръскване от дюзите, дори може да изгасне ?!
-
cheatereye написа:Какво означава "Мисля, че работи, когато е на газ"?
Има два варианта:
При мен е направено точно както сте описал във вариант 1 :)
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Има доста изписано във форума, как се прекъсва(спира помпата) по времето, когато колата работи на газ.
Използвай търсачката
Използвай търсачката

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема изобщо не опира дотам, че да спираме помпата по време на работа на газ. Аз съм с газова уредба с включена помпа и не съм я сменял. По-скоро може да има някакви болклуци в резервоара. Другото , което ми идва наум е да провериш какво напрежение идва на помпата. Ако е малко то това не е добре за нея.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”