orbital написа:vankata__098 написа:луфта е радиален на сглобена турбина
Братле, луфта трябва да е м-у 0.03мм и 0.05мм.
Ама той не казва къде го е мерил. Ако с толкова му мърда края на оста

orbital написа:vankata__098 написа:луфта е радиален на сглобена турбина
dancing_niki написа:На мен ми е много интересно компютъра как се справя с новото налягане от студената част и как е вървежа.
brum написа:orbital написа:vankata__098 написа:луфта е радиален на сглобена турбина
Ама той не казва къде го е мерил. Ако с толкова му мърда края на оста. Не съм сигурен къде точно се падат лагерит спрямо дължината на оста, но ме съмнява да е толкова навътре, че да увеличи луфта 10 пъти в края на оста. Друго обаче също е съмнително - тия 1мм луфт в края как ги е хванал. Няма да се учудя ако са по-малко
.
dancing_niki написа:На мен ми е много интересно компютъра как се справя с новото налягане от студената част и как е вървежа.
да е по добре да даде няколко стотин лева за ремонт на дерачите отколкото да си я поправи сам щом има тази възможностmorfei1 написа:И мен ме беше обзела такава идея на скоро, обаче като се замислих.... първо си трябват доста познания и техника с която да се замери правилно кое е за смяна и в какви граници трябва да е. Второто което е трябва да си набавиш ремонтен комплект, а това въобще не е лесно.
Накрая ще ти трябва баланс, това е що годе най лесната част от всичко.
Според мен не си струва, освен с чисто образователна цел с каквато и аз си разглобих турбината за да разгледам какво има в нея. Можеш да я оставиш в сервиз на турбо, за да преценят колко ще струва рециклирането.
KirilGeorgiev написа:Добре де какво ми пречи да си бележа как е перката спрямо оста и после да си я сложа по същия начин? Тези турбини като са толкова прецизни нагара по перката не ги ли разцентрова Този баланс на много сложната машина мой е оправдание за цената от 600-700лв за рециклиране mhihi
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], invisiblewin и 102 госта