Б3 седан избор на задни пружини
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Б3 седан избор на задни пружини
Имаше цяла тема за тези моргаджии. Не са доволни от тях като цяло. За Каяба не знам - аз съм с Билщайн отпред и Монро отзад. Купувани са нови - амортисьорите де.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Седми резултат на първата страница в гугъл при търсене на megaparts http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=403716
Имам още един въпрос:
Днес взех две пружини от пасат комби.Обаче и броя на навивките и дебелината им са еднакви с моите.Би трябвало да издържат повече на товар ли или това не са оригиналните на комби?
Днес взех две пружини от пасат комби.Обаче и броя на навивките и дебелината им са еднакви с моите.Би трябвало да издържат повече на товар ли или това не са оригиналните на комби?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Дебелината на телта от която е навита пружината е 13мм при комбито и 11мм при седана. Броя на витките нямам идея колко е, но ако твоите пружини са с дебелина 11мм значи са от седан
Колеги,темата се проточи много но днес забелязах още нещо.Клатейки колата на място се усеща едно движение в самите гуми...т.е.кола,ходова част,джанти-всичко това си седи на мястото,а движението или луфта при клатене на колата се усеща с гумите.Те са 195 65 15 а дежантите са 6.5J ...чудех се има ли някакъв такъв вариант от избора на гума-джанта да се получава неустойчивост на пътя.Докато бях с 14-ките не бях усетил тая неустойчивост.Иначе ми гледаха тампоните на заден мост и амортесьорите и всеки ми казва че са добре...
- К.Одаджийски
- VW експерт
На място като разклатиш с тия високи гуми е ясно че ще мърда балона, за съжаление не е това проблема с клатещата се задница в завой.
- Pet_rov
Във ВАГ каталога ги дават 9 витките, заедно с цветното означение. Люлеенето може и да е от амортисьорите. Тампоните на задния мост ако са скъсани, се вижда с просто око - тоя филм го играх вече.
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au.mycat?SelPg&t=YHU7Uqx1O1LydTtSIi9Ta1E0YnQzLI9x5Wc7UlAqu2JgdTmtgFU7G_BROk/gVTvbbSbvLMmPqt9wdLgfUl8gFlQdX5VVfPJWoaoc5i9OFe2CL25Iebzh2_0jl1RiVXtqUjs4yUxOAdNhHh38CXRtpUi10TKuB5KJAgbq7v8x0BbbAm7Cu2SKqd/a7Wp3hUvW4XZQ2dlXp3ooLyqQ6XU=
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au.mycat?SelPg&t=YHU7Uqx1O1LydTtSIi9Ta1E0YnQzLI9x5Wc7UlAqu2JgdTmtgFU7G_BROk/gVTvbbSbvLMmPqt9wdLgfUl8gFlQdX5VVfPJWoaoc5i9OFe2CL25Iebzh2_0jl1RiVXtqUjs4yUxOAdNhHh38CXRtpUi10TKuB5KJAgbq7v8x0BbbAm7Cu2SKqd/a7Wp3hUvW4XZQ2dlXp3ooLyqQ6XU=
В тая таблица не виждам цветно обозначение "синьо+жълто"
Тук някой ми написа че то е за седана...така ли е?
Утре ще отида в сервиз да видят тия тампони на задния мост и да ми кажат мнение за амортисьорите и ще пиша после.
Тук някой ми написа че то е за седана...така ли е?
Утре ще отида в сервиз да видят тия тампони на задния мост и да ми кажат мнение за амортисьорите и ще пиша после.
И има ли вариант зеленото да ми се вижда като жълто :)
Днес ходих на диагностика в сервиз.Всичко е бетон.Няма нищо за смяна.Единствено амортесьорите трябва да се видят в разглобено състояние
Днес ходих на диагностика в сервиз.Всичко е бетон.Няма нищо за смяна.Единствено амортесьорите трябва да се видят в разглобено състояние
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
В тая таблица ги няма всички възможни цветови комбинации.Пък и странно ми се вижда на задните пружини да има такива обозначения,особено за комби,на предните има със сигурност.Витките са 10 на брой,явно зависи от зрителния ъгъл.
Линка в изказването преди моето е тая таблица...задните пружини които ми дадоха от комби имат синьо+жълто...като се надявам това жълто да се окаже зелено и да са наистина от комби.След няколко дена ще разглабям и ще ги сравня с моите и ще кажа
- Pet_rov
Само да вметна, че в таблицата, която ти пратих, също не виждам синьо и жълто. Избрал съм 91 година на производство, защото или аз не виждам, или ти не си посочил година на колата. В каталога ЕТКА пък изобщо за годините преди 96 няма дадени никакви характеристики на заден мост. Моите пружини съм ги вадил, но честно да ти кажа, не съм обръщал внимание дали имат точки. Във VAG каталога моите предни отговарят едно към едно - 2 розови и 1 зелена
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Предните са различно твърди заради моторите и екстрите към тях.Но задни за комби не виждам смисъл да имат означения,комбито си е комби.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Синхрото е чувствително по-тежко отзад и пружини от кола с предно не са подходящи.