Здравейте, колеги имам 2 въпроса .
1-ви. В момента колата е със демпферен маховик, и почва да трака искам да попитам има ли възможност да стане обикновен маховик да не е демпферен, и ако може да ми кажете цени ?
2-ри. На борда на таблото ми показва червен екран, като откача клемата (+) на акумулатора и се оправя, но след 1-2 дена пак става червен.
Та въпроса ми е, ако серийните номера съвпадат може ли да се избегне закачането на компютър. Защото са ми казвали, че емобилайзера бил във таблото, и след като се смени трябва да се закачи на компютър за диагностика.
Golf 4 TDI 150 hp , 6 ск, ARL маховик , табло
-
- Автомобил: Golf Mk4 Passat B3
- Двигател: ARL ++ -- 1z ++
Re: Golf 4 TDI 150 hp , 6 ск, ARL маховик , табло
Здравей маховика става твърд вариант аз го смених наскоро комплекта включва маховик диск претискател лагерпомпа .
-
- Автомобил: Golf Mk4 Passat B3
- Двигател: ARL ++ -- 1z ++
Колега аз го взимах от АУТО ХЕЛП на валео 1250лв беше цената
А за таблото, ако е същото като моето смисъл серийния номер да е еднакъв ще иска ли да се обучава или няма да има ядове.
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
колега, защо искаш да минеш на твърд маховик?
за новото табло трябва на ново да се обучи ключа. или да се махне имобилайзера.
Смяна на табло без да се закачи колата на компютър няма как да стане. Работата не е сложна но си трябва VAG-KOM или ключарската програма ( забравих как се казва ). А на помпа-дюза мотор е силно НЕПРЕПОРАЧИТЕЛНО да се минава на твърд маховик. Основното предимство на твърдия маховик е цената но при ПД моторите със 240мм разликата е съвсем минимална, даже бих казал че демфера е по евтин. А относно издръжливоста..... мненията са много и крайно различни, факт е че има много колеги със коли по 200 коня и нагоре и си карат със демферите без никакви проблеми
колега кажи от кой град си и за каква кола става въпрос. Ако си от Шумен, Варна или околността мога да ти помогна с обучаването на ново табло
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Относно съединителя:
Преди няколко дена моите хора сменяха на един Б5.5 AVF и сложиха твърд... по желание на клиента. Разликата в цената беше около 600 лева в полза на комплекта с твърдия маховик. Мисля марката беше LuK. След това нямаше вибрации, но не се знае след време как ще е.
Интересното за мен беше, че сваления съединител имаше пружини и на феродовия диск.
около 1200лв. комплект едномасов;
около 1800лв. комплект двумасов. Без отстъпки... не знам колко точно си слагат отгоре...
Преди няколко дена моите хора сменяха на един Б5.5 AVF и сложиха твърд... по желание на клиента. Разликата в цената беше около 600 лева в полза на комплекта с твърдия маховик. Мисля марката беше LuK. След това нямаше вибрации, но не се знае след време как ще е.
Интересното за мен беше, че сваления съединител имаше пружини и на феродовия диск.
около 1200лв. комплект едномасов;
около 1800лв. комплект двумасов. Без отстъпки... не знам колко точно си слагат отгоре...
Върни се в “Дизелови агрегати”