Избор на въздушна пушка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на въздушна пушка

Мнениеот icoico » Чет 05 юни 2014 11:10

kossis написа:...А са вземи една пружинка, с колкото и слаб откат да е и се помъчи да стреляш толкова точно...

Пружинните пушки по принцип нямат толкова откат, колкото накат, когато буталото удари края на цилиндъра. Само, че по това време сачмата вече е напуснала благополучно цевта и това вече няма кой- знае какво значение :wink Иначе съм далеч от мисълта пружинните да са по-точни от ПЦП.

kossis написа:...В темите на колегите из Форума за плевматика, колеги постигат точност...Вземи разгледай темите в AIRGUNS.BG форум първо...

Не знам за теб, но аз съм си изработил навик да не черпя сериозна информация от теми във форуми, особено когато става въпрос за пиене, стрелба и...хм...ей тия ТРИ прости неща... :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 05 юни 2014 11:16

:Mr Green Fun :screwy

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 05 юни 2014 11:31

Абе не мога точно да те разбера icoico, но точно за АТ44 и БТ65 има тема от 300 страници в която има всичко в този форум.

В форумите както и тук има и много истински неща и откровнни глупости, въпроса е дали човек може да ги отсее !

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Чет 05 юни 2014 18:12

kossis написа:Темата е за ВП !!! А ПЦП и Пружинките са ВП !!! Дали го осъзна ?

Да осъзнах то. Ти приказваш глупости и припокриваш параметри на пружинна с PCP видиш ли нали са все въздушни пушки :mhihi
kossis написа:Явно изобщо не си обърнал внимание на картинката в която са посочени видовете проектили, тяхното проникване според пушката от която се изстрелват-а именно Пружинна(спринг) или ПЦП !

Видовете проектили са стотици и всичко е ама страшно относително за начина им на проникване според това с какво се изстрелват. Една картинка не може да обобщи хиляди начини на проникване според безкрайните параметри, вид на проектила, от какъв материал е, каква форма има и т.н.
kossis написа:Говориш неща и после се измяташ, нищо ново !

Всъщност ти си човека който го прави и да, нищо ново ти си свикнал.
kossis написа:А дали ПЦП става опасно когато се обработват резбите на БК-то и Пълнача с Петролни продукти при над 30 бара- пробвай и кажи какво е станало.

Отново не си чел. Къде съм писал за обработване на петролни продукти PCP пушка и къде за пружинна? Каква е разликата? За теб както винаги никаква :mhihi PCP има налягане около 200 бара на заредена бутилка. Оттам се крие някаква опасност ако бутилката на пушката е неизправна или е китайска някаква. Досега си говорихме за смазка на пружинна ти пак извъртяш за PCP та PCP.
kossis написа:Та мисля че темата е за ВП и не е мястото тук да обясняваш колко си ти Фен и Аз дали разбирам от Плевматика.
Почти всичките ти коментари са копие на моите и отношението ти към мене е меко казано арогантно !

Аз къде съм обяснил колко съм фен? Ти обясняваше колко си фен и колко много ги разбираш нещата защото си врял и кипял с въздушните пушки. Аз само отговарям на написани глупости нищо повече. Арогантно е да ми приписваш несъществуващи неща и да се опитваш да ми приписваш неща които не съм казал.

tdi fen написа:
kossis написа:Ето това е истината :th_up

http://www.arms.bg/product/2299/vazdushna-pushka-sumatra-2500-500-cc-5-5-mm.html

Изображение

какъв е смисъла въздушна пушка ? за толкова пари може да се вземе истинска

Смисъла е същия като това да караш Голф 3 и да искаш да си купиш Голф 4. Пушката просто е по-готина от обикновенните които се продават Тази е една от скъпите марки които се предлагат на пазара. Има добри параметри и добра база за тунинг. В някои страни лова с ВП е разрешен за дребен дивеч и вредители и това е една от пушките които запълват тази ниша в определени държави. В България си я купуваш защото можеш и те кефи.

IvailoOo написа:Момчета..гледам интересен спор се е заформил и съжалявам ,ако ви го прекъсвам :mhihi Имам едно запитване... става дума за китайска пушка Meteor b3-3 5.5mm. Някой изобщо играл ли си е с подобряването на такава?

Като начало за едно хоби всяка пушка е хубава стига да не ти премаже пръста когато пъхаш съчмата. Тази е една от потенциалните за целта :) Този Метеор е турския вариант на Norinco B3-1 какъвто имах и аз и за щастие се прецака преди да ме прецака мен :mhihi Съвета ми е да не се занимаваш с нея и да потърсиш втора ръка нещо по-нормално като например Meteor AR1000 мисля, че беше модела. Резултатите с нея са доста по-очарователни от това "нещо". Тунинг много рядко им се прави и то е ако си им мноооооооооого голям фен и имаш възможността с парите за нова и хубава пушка да си направиш твоята.

stan4o_mc написа:Ако си с андроид - хроно за телефон
Дава добри резултати, за ориентир става.

Това е като Дино програма за андроид. Въвеждаш си данните на колата и то ти измерва мощността и въртящия момент. С други думи става да си чешем езиците. Скоростта се измерва по друг начин не с телефон. Иначе става за приказки из форумите.
IvailoOo написа:Пробвах го въпросното приложение,но не знам защо всеки път ми дава различни стойности.Веднъж ~150м/с,веднъж - 245м/с, а трети - 320м/сек. А предполагам е ясно да стреля с 320м/с е немислимо. И това при еднакви условия...едно и също разстояние , място на стелба,мишена,чашки,една и съща позиция и при еднакви настройки.

Поради идентичността си с Norinco B3-1 реалната скорост ако си почистил пушката, използваш си силиконова смазка и си полирал буталото тя трябва да е ~160-170м/с по хронограф. Ако не си го направил и стружките са наранили маншета резултата ще е друг.
kossis написа:Питах дали е Пружинка или ПЦП.

Че какво значение има нали според теб са все ВП и не трябва да има разлика :D

feikot написа:Абе и моята е Метеор,ама няма един лош отзвук за нея. АР 1000 магнум е модела,пак е копие на Норика.А и цената и е 175 лв

И си направил много добър избор. Тази пушка най-добре си стреля с Gamo Pro Match и ако не си ги пробвал опитай. На мен преди много години избора би беше дали да си взема този Метеор или да дам малко повече пари и да си взема BAM 21 втора ръка (с фиксирана цев е) и избрах BAM-а. И дума не може да става обаче за сравнение на Meteor AR1000 и B3-3.
kossis написа:НИ двете ми пушки съм ги ремонтирал лично и знам как са направени и сглобени.

Е нали ти ги ремонтираше твоя майстор ? Сега сам си си ги правил? Избери си теза и си повтаряй само нея.
kossis написа:Та щом те кефи Метеора стреляй си, но хубавите ВП са с цени над 700 лева казано условно !

Има хубави пружинни пушки, има и хубави PCP. Не трябва да намесваме двете заедно. На всички ни харесват PCP, обаче изисква доста повече пари отколкото една пружинна пушка. Аз лично с кеф бих стрелял както с някоя Slavia така и с хубаво PCP.
kossis написа:М А за тези пари не можеш да вземеш ПЦП от друга марка изобщо. Даже моето го свалих на 470 след пазарлък.

Може да намериш BAM 50 за тази цена. Хатсан и BAM засега предлагат най-евтините PCP на пазара.
kossis написа:Нали разграничаваме Пружинките от ПЦП, защото и цената и принципа и качеството е различно.

Виждам най-накрая си почнал да разграничаваш PCP от пружинни в мненията си, браво!
kossis написа:По мои наблюдения и двете ми пушки не бяха направени според изискванията и още веднага ми се наложи да ги ремонтирам.

За съжаление доста марки е задължително вече да ги отвориш и почистиш защото качеството им на изработка е паднало много. За турските си е направо задължително.
kossis написа:Можеби единственият голям недостатък на ПЦП е това че накрая някой трябва да помпа. Помпата също е доста скъпа и иска да се поизмориш, или другият вариант е да се вземе зарядна станциика и тогава вариантите са или метан или въздух, при което без примеси и влага. Но там цената е още по нагоре.

Хахахах ей ще падна от смях с тоя метан честно :mhihi :mhihi :mhihi Недостатъка е описан, че или се изморяваш от помпене или трябва да носиш със себе си водолазна бутилка с преходник да си пълниш бутилката на пушката. По-лесно е с водолазната бутилка защото можеш да я използваш за няколко пълнения. Това, че Косите говори за метан :screwy вероятно е прочел някъде да пишат за CO2 което си е азот но никой не си играе да плаща за азот като може да се напълни с въздух. От азота печелим, че не загравя така както обикновенния въздух при пълнене на бутилката и не трябва да изчакваш малко време когато заредиш бутилката да се охлади въздуха за да я допълниш съвсем, не му въздейства външната температура така както ако бутилката е с обикновен въздух.
kossis написа:Относно Хатсана 125 за тези пари- той е компромисно решение за евтина пушка със сила от порядъка на 300 м/сек и 35-40 джаула. При която има части и възможност за доработки и тунинги- поставяне на газово бутало и тнт.

Хатсана за парите си е добра пушка. Написаната сила от този порядък в заводско състояние е постижима само с 4.5мм. Доста масова е и има възможност да се тунингова добре. Газовото бутало всъщност е газова пружина. Има доста хора вече правят в България газови пружини и цената не е толкова висока. Това което постигате с нея спрямо заводската е уеднаквяване на дулната скорост която може да варира при обикновенната пружина. С уеднаквяването на скоростта си улеснявате точността и имате възможност да постигнете по-добра групираност на изстрелите. Огромния недостатък идва от факта, че е силна пружинка. Троши оптики и си трябва скъпа оптика да издържи.

kossis написа:А от моите коментари мисля че е ясно че се майтапя. Аз лично диво прасе не бих целил с въздухарка. Дивите животни са дебелокожи, та и по характер.

Напомняш ми на един познат който пак дрънка ли дрънка ли глупости и като се осъзнае какво е надробил се опитва да излезе с изречението "Абе аз се майтапех бее"
icoico написа:Все ми се струва, че петкилограмова въздухарка с дулна енергия 40-50 и повече J не си купуват хора с намерение просто да дупчат хартията. И учудващо малка част от тях са наясно, че стрелбата с такива неща по всичко, което пълзи, ходи или лети на сто метра околовръст е малко незаконна и малко опасна за околните. Говоря от позицията на човек с два бастисани стъклопакета от заблудени сачми :twisted

И да и не. Прав си за хората, обаче на някои просто им е краста да притежават най-хубавите и силни пушки. Стъклопакетите им трябва по-малко от 40 джаула да се строшат.
feikot написа:Косис ако си купуваш пушка да целиш мишени и шишета ще си купуваш нещо в рамките на 100-150 лв. хем не се ръсиш пари,хем обаче и малко да му мяза. Не ми казвай,че човек си купува пушка за 1000 лв. да си мери оная работа или да стреля мишени от терасата за удоволствие.

Напротив. За 100-150лв можеш да си купиш някой боклук с който само ще имитираш стрелба по мишени. На някои хора им е кеф просто и това е хоби което изисква известна сума средства. И мишените не се стрелят от терасата. Има определени организации в които можеш да членуваш и да ходиш извън града на безопастно за всички място да си практикуваш хобито. Това, че за теб нещата свършват на 100-150лв за нас оттам започват без да споменаваме, че това е цена на среден клас хубава оптика. Въздухарки за илядо лева има и хората не си ги продават пружиннки при това. Доста стари пушки които се използват за спортна стрелба. Трябва да разбереш, че цената не определя начина по който ще я употребяваш защото можеш да бастисаш и кон с Хатсан 125 който не струва илядо лева. Много е широка темата и не е хубаво да се ограничават нещата така и всичко да се привежда под общ знаменател.

После - излишно е да коментираме стрелба в населени места и закони, защото е забранено да се стреля с въздушно оръжие по-близо от 200 метра от населено място. Дали е село или терасата не мисля, че има какво да коментираме.
kossis написа:Само ако ми скочат за да ме разкъсат ще ги обгазя мигновенно тези чакали и вълци !

Мигновенно с какво? Патроните с какъв газ са? Защото повечето видове не влият на пияни, дрогирани хора и на животни. По-вероятно е да се подплашат от изстрелите.
feikot написа:Това ти казвам,който иска да избяга от изискванията за ловно бойно оръжие си взема хипер въздухарка.

Изключително грешно схващане. Бракониерите по горите не се разхождат с въздухарки, а с незаконно притежавано ловно оръжие.
Iezekil написа:Странно,аз искам ПЦП но не смятам да ходя на лов с нея.Даже се убедих,че не става и за стрелба в двора...

Защо да не става ако не е малък двора? Намаляш скоростта с бойния клапан и си пуцаш с 220м/с спокойно и прилично точно по мишени. Зад тях слагаш един кашон със стари дрехи да абсорбира чашките и си ти.
kossis написа:Рикошетът е най малкият възможен, сравнено с огнестрелните.

Също много грешно схващане. При удар в стена чашката си остава там, обаче кой вид чашка? Има чашки със стоманено топче за връх което рикошира където му падне. Също така ако не уцелиш стената челно ами настрани пак имаш рикошет. Ако уцелиш някакво препятствие по пътя отново се нарушава пътя на съчмата и отива на майната си.
icoico написа:Масово липсва елементарна стрелкова култура у хора, които си пазаруват спокойно пушкала, хвърлящи парче олово на разстояние 200-300 и повече метра.

П.С. да не съм съвсем офф, на цената на ПЦП "Хасан" може да се купи пружинна "Вайнраух" и бих поспорил кое от двете стреля по-точно :rolleyes

За двете изречения си изключително прав. Ярък пример за първото са редовните неадекватни мнения на Коси, за за второто - практиката :mhihi Обаче аз също бих поспорил коя пушка стреля по-точно защото точен е стрелеца, а не пушката.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 05 юни 2014 19:44

Човек, понеже обичаш да обиждаш, и думата глупак е любимата ти, а глупости е всяка твоя втора дума, ще ти отговоря на кратко на твоя език.

Даже и няма да си правя труда да чета всичко, началото ми беше достатъчно ! Поне можеш да разбиваш на фрази и да клотваш.

Та моя отговор е - ти си пълен и уникален Папагал, Плагиат и разбирасе Г...ак и всичко което пишеш са пълни Глупости !!!
Изобщо хабер си нямаш от материята и не мисля да се занимавам с такъв Г....ак.

Мисля че сега като съм, написал на твоя език нещата са ти ясни и няма да има вече проблем ! Аиде Успех !

Това задължително трябва да отиде в Бисери !
simeon40 написа:Хахахах ей ще падна от смях с тоя метан честно :mhihi :mhihi :mhihi Недостатъка е описан, че или се изморяваш от помпене или трябва да носиш със себе си водолазна бутилка с преходник да си пълниш бутилката на пушката. По-лесно е с водолазната бутилка защото можеш да я използваш за няколко пълнения. Това, че Косите говори за метан :screwy вероятно е прочел някъде да пишат за CO2 което си е азот но никой не си играе да плаща за азот като може да се напълни с въздух. От азота печелим, че не загравя така както обикновенния въздух при пълнене на бутилката и не трябва да изчакваш малко време когато заредиш бутилката да се охлади въздуха за да я допълниш съвсем, не му въздейства външната температура така както ако бутилката е с обикновен въздух.

Я пак кое загрява и кое не ?? Ко НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!??? :screwy :Mr Green Fun

Метана брат се ползва заради ниската му плътност и високото налягане от 200 бара при което се съхранява :Mr Green Fun ! Абе от къде се появи ти бе ?
Аз колега нищо не чета, ами освен че аз лично притежавам малък арсенал от ВП и ГСО имам и приятели които ми помагат и са наясно с материята, защото това им е основното занимание ! Та те пълнят с метан ПЦП.
Ама ти от къде ги четеш тия работи ??? По добре смени източника !

А, да не забравя -Също си Папагал и Плагиат !

А и от Газово грам не разбираш, но няма Аз да ти отварям очите !!! :screwy :Mr Green Fun Боже, Боже !!!!

Колеги Що не ръкопляскате на колегата ? Голям познавач е и от ГСО ! Голям труд е написал, няма, няма и се отпушва и цяла статия написва !!! Много полезно четиво ! И има за всекиго по нещо ! :bowdown

Нямало начин да се влияе с ГСО на Наркомани и Пияни ???!!! Само какъв познавач -явно много е учил и са мо го обяснили на човека ! :Mr Green Fun :screwy
Ами за какво са тогава газовите патрони бе Папагал ? За Папагали като тебе ли или за извънземните ? Кои са газовите патрони, дали ги познаваш и с какво действие са ???

Да се смея или да плача не знам ! Но е по добре да не се разправям с този познавач повече !

Колеги, ако имате въпроси-Това е човекЪТ !!! Едно не мога да му отрека на Познавача - има супер високо самочувствие и нищо не разбира едновременно с това. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Пет 06 юни 2014 12:51

kossis написа:Даже и няма да си правя труда да чета всичко, началото ми беше достатъчно ! Поне можеш да разбиваш на фрази и да клотваш.

Ти кога си чел всичко? Точно никога. Повтаряш си заучени фрази и удобно пропускаш нещата които не ти изнасят опитвайки се да увъртиш едно нещо и да го припокриеш с друго.
kossis написа:Човек, понеже обичаш да обиждаш, и думата глупак е любимата ти,

Пак се опитваш да ми припишеш неща които не съм написал. Къде съм те нарекъл директно глупак? Това, че пишеш глупости е друг въпрос.
kossis написа:ами освен че аз лично притежавам малък арсенал от ВП и ГСО имам и приятели които ми помагат и са наясно с материята, защото това им е основното занимание ! Та те пълнят с метан ПЦП.
Ама ти от къде ги четеш тия работи ??? По добре смени източника !

Притежаването на какъвто и да е бил "арсенал" не ти увеличава пропорционално оръжейната култура. Ако аз трябва да сменям източника то ти трябва да смениш дилъра. Това което взимаш ти се отразява зле на умението ти да четеш и мислиш.
kossis написа:А и от Газово грам не разбираш, но няма Аз да ти отварям очите !!! :screwy :Mr Green Fun Боже, Боже !!!!

Поназнайвам нещо от обща култура и толкова колкото да се откажа от притежаването на подобен аксесоар. Чудно за там какви работи би изръсил. Вероятно ще посъветваш хората които си купуват газови да му слагат накрайник и да стрелят с гумено топче в него вместо с газовите патрони?
kossis написа:Нямало начин да се влияе с ГСО на Наркомани и Пияни ???!!! Само какъв познавач -явно много е учил и са мо го обяснили на човека ! :Mr Green Fun :screwy
Ами за какво са тогава газовите патрони бе Папагал ? За Папагали като тебе ли или за извънземните ? Кои са газовите патрони, дали ги познаваш и с какво действие са ???

Да има видове патрони които имат различен начин на действие. При дрогирани индивиди и пияни някои неща не влияят. Освен ако не му счупиш носа с желязото. Тъй като не си упоменал никакъв вид предполагам ти самия можеш да обгазиш някого само с халосни. Газовите патрони са да бъдат използвани по предназначение според вида им. Иначе да познавам газовите патрони, познавам как се различават кой за какво е, известно ми е какви марки да търся за да не стават "засечки" от некачествени патрони, как се съхраняват заедно със самото ГСО за да не стават отново засечки които биха довели до проникването на твоето ГСО в теб там където слънце не огрява. Също така знам кои газеняци е силно желателно да се избягват поради ниското си качество.
kossis написа:ЧКолеги, ако имате въпроси-Това е човекЪТ !!! Едно не мога да му отрека на Познавача - има супер високо самочувствие и нищо не разбира едновременно с това. :bowdown :bowdown :bowdown

Тук си направил доста добро описание за себе си. Очевидно притежаването на "малък арсенал" и гърменето по мастии с газенят допринасят малко или много са самочувствието което като говорим за него е един от минусите на носенето на ГСО. Доста хора при носене на ГСО придобиват по-голямо самочувствие и се по-склонни да се забъркат в неприятности разчитайки, че като извадят желязото ще раздадат правосъдие. Имам един познат който се отърва леко при вадене на ГСО. Някакъв го юркал известно време и нашия тъпунгер му изкарал ГСО и го насочил срещу него, вследствие на което онзи индивид му е огънал ръчичките му е насочил ГСО-то обратно към моя познат :mhihi Естествено изстрел е нямало, само изхвърлен настрани пистолет и наранено самочувствие :Mr Green Fun Та много трябва да се внимава при употребата му и трябва да си наясно, че щом го изкарваш трябва да го използваш иначе нещата могат да загрубеят за теб. Друг е момента, че ако изкараш ГСО не знаеш срещу теб какво ще изкарат.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 юни 2014 13:03

Колеги :bowdown :bowdown :bowdown !

Колега, нищо лично, ама един съвет -земи се спри а !

Последна промяна от kossis на Пет 06 юни 2014 13:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 06 юни 2014 13:19

Ееее... сОпрете се ке се изтепате бре :mhihi :mhihi
simeon40 написа:...Обаче аз също бих поспорил коя пушка стреля по-точно защото точен е стрелеца, а не пушката.

Махаме стрелеца, закачаме двете пукала на стенд в лабораторни условия(на закрито) :rolleyes Тоя Хасан може и да е с цев на Лотар Валтер, нооо някак си се съмнявам истанбулските тюфекчии да са докарали високо качество на останалите части :mhihi :mhihi

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 юни 2014 13:27

Абе верно е че и в Форума за плевматика се разгарят разни спорове без много смисъл за дребни неща, но поне хората които ги започват са доста напред в материала. А тук си е авто форум и хора с Голф 4 започват да смесват и разбъркват гювеча и става манджа с грозде ! :beer

Пълнят с Азот и СО2 разни бутилки и той започва да грее и става чудо ! :bowdown Направо Скоч и Сода с лед !
Здраве да е !
Проникват им разни работи в Сенчестите райони и така.
То Аз за това и не споменах видовете газови патрони и сега Голфъра започва да говори за прониквания и тнт, щото няма какво да Папагалства. А и темата е друга.
Момчето не осъзнава че ГСО е за Самозащита, а не за нападение и просто е безмислено.............
Еле па ако вкараме и неизвестната КНО ще стане .........

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Пет 06 юни 2014 14:36

icoico конкретното ми мнение където те цитирах бях и съм напълно съгласен с теб отностно двете пушки.

kossis написа:А тук си е авто форум и хора с Голф 4 започват да смесват и разбъркват гювеча и става манджа с грозде ! :beer

Добре, че си аристократ с Passat B5.5 та да си над тези неща. Иначе Голф 4 нямам и никога не съм имал.
kossis написа:Пълнят с Азот и СО2 разни бутилки и той започва да грее и става чудо ! :bowdown Направо Скоч и Сода с лед !
Здраве да е !

Никъде не съм написал, че грее за разлика от обикновенния въздух. Написах точно обратното, пак говориш неща които не са написани.
kossis написа:То Аз за това и не споменах видовете газови патрони и сега Голфъра започва да говори за прониквания и тнт, щото няма какво да Папагалства. А и темата е друга.

Защото толкова са ти и ясни нещата до този момент. По-лесно е да гърмиш наред отколкото да търсиш кои патрони стават за едно и са неподходящи за друго.
kossis написа:Момчето не осъзнава че ГСО е за Самозащита, а не за нападение и просто е безмислено.............
Еле па ако вкараме и неизвестната КНО ще стане .........

Извинявай, че не осъзнаваш това което съм дал като пример за промяна на поведението на простия потребител след придобиване на ГСО. Ама пък е удобно после да хвърляш разни обвинения нали :screwy Поне засега се вижда, че знаеш някои съкращения. Поздравявам те, че поне тях си запомнил.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 юни 2014 14:46

Млади Момко, изброените газове от теб при свиване не отделят топлина изобщо и просто вземи се спри ти казах, защото сигурно и другите колеги вече от смях им избиха и сълзи !

Вземи си изясни газовете и как при промяна на обема си реагират първо че чак после говори за ВП и тнт.

Еле пък да се опитваш да ме учиш нещо мене и да ми даваш оценки на познанията ми !

До тука се изживяваше като познавач, а сега взе да се мислиш и за учител/оценител ???! :bishop :question :exclaim :bowdown

Мисля да не ти обръщам повече внимание, защото явно това търсиш ти !

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Пет 06 юни 2014 14:58

Не учителя си ти и Силата е с теб!
Всички газове реагират по различен начин при компресиране. Атмосферния въздух реагира повече при компресиране отколкото азота. Доста е грешно да говориш за свиване на газовете когато говорим за компресиране. Свиване може да имаш когато се намаля температурата на единица обем атмосферен въздух, докато при компресирането му в бутилката има разширяване заради нагнетяването му.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 юни 2014 15:15

simeon40 написа:докато при компресирането му в бутилката има разширяване заради нагнетяването му.

???? :question ???

Нека Модераторите разчистят темата и Човека дето се нагнетява(компресира) -демек свива и едновременно с това се разширява да бъде усмирен Моля, че и на мене вече тези бисери ми идват в повече !
А предполагам и колегите гледат сеира отстрани, но мисля да не е за моя сметка !

Сега като погледна няколко страници се запълниха с цитатите на въпросният индивид и повтарянето на вече казани неща !

И съм забелязал като правило че винаги в края на работната седмица подобни униката се изявяват най много.

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Пет 06 юни 2014 16:47

Всъщност е за твоя сметка. При компресирането на въздуха в бутилка за PCP той се загрява заради негово нагнетяване вътре в самата бутилка. Имаш триене на молекули въздух което води до отделяне на топлина и разширяване на количество обем. След като вдигнеш налягането в бутилката до 200 бара изчакваш известно време самия въздух вътре да се охлади и самото налягане пада в зависимост колко е голяма бутилката. След което се допълва изцяло. Свиване на въздуха в бутилката и копресирането му в нея са 2 различни неща. Очевидно не можеш да направиш дори толкова елементарна разлика. Въздуха в бутилката може да се "свие" ако изложиш напомпана на 200 бара бутилка на ниска температура. Тогава поради изстудяването въздуха ще се "свие" и налягането в бутилката ще ти падне.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 06 юни 2014 19:16

Пълни глупости на КУТИИ ! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ НА КУТИИ !

Колеги, Извинявам се но немога да се въздаржа ! Нека някой да реагира адекватно моля вече не е и смешно, а само са дразнещи тези небивалици от 10 годишно хлапе разказващо физика !

Това е уникално ! :bishop :newsm66 :bowdown :screwy

Как можа да се намесва тук и фреоните от климатичните инсталации, които са съвсем с друга плътнос и състав от газовете като метан и въздух използвани във ПЦП ? Защото там имаме компресиране на газа фреон от компресор с цел вдигане на налягането му и загряване като ефект за извличане на студ в последствие !
А да не говориме че в климатика има и масло което смазва компресора и допринася за заграяването на газовият агент.

При ВП и ПЦП нещата са съвсем други. И даже Дизела е нежелан ефект, поради което се избягват петролните продукти като тези в климатиците !

Едно е да прехвърляш газ било то и с помпа или от бутилка, а съвсем друго е да го компресираш фреон заедно с масло чрез бутален компресор !

Въпросните газове се свиват в резервоара и или се втечняват като метана или остават на газ като въздуха които е смес от много газове с различна точка на втечняване. Нито има греене нито нищо ! Напротив при изпускането им се освобождава Студ поради пропускането им от малка дюза !

Метана е с малка плътност и се свива в много малки обеми особено когато се охлади при много високи налягания -200 бара, поради което така се и транспортира на кораб ! Въздуха е по тежък и плътен. но и двата газа не загряват по никакъв начин при пълнене !!! Даже се охлаждат !

Пример е обикновенната запалка на Протан Бутан-смес от въглеводороди - по тежък и плътен от Метана - естествено- когато се свие в малък обем се втечнява и при прехвърлянето му се охлажда през дюзите - оня ден щях да се изгоря от студа от една такава запалка при пълненето и с газ от флакон заради калпав накрайник. Тук молекулите не се движат по бързо а се прехвърлят от различни затворени обеми с различно налягане - от по високо към по ниско естествено.
Протан-бутана се съхранява на 20 бара и не става за ПЦП за разлика от метана !

Дано не цитира и това и не го копира и тнт !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”